Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/06/14 til 2019/06/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel i frakendelsestiden / våbenloven mv. – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1355 kontrollerede politiet en personbil, der var kørt ind på en tankstation. Bilen blev ført af en 45-årig mand fra Jyderup, som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte køre bilen. Da den 45-årige var påvirket af euforiserende stoffer under kørslen, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel. I forbindelse med ransagning af hans bil fandt politiet en ulovlig kniv samt et riffelmagasin med to patroner i. Sigtelserne blev derfor udvidet til også at omfatte overtrædelse af kniv- og våbenloven. Politiet løslod den 45-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere til, når blodprøven er blevet analyseret.

Arbejdsulykke – Hasselvænget, Holbæk

Kl. 1453 var en mand kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance var blevet tilkaldt. Der var tale om en 27-årig mand fra Jyderup, som havde pådraget sig brud på et ben. Han havde forinden været i gang med at læsse nogle sække på en motorbør, der pludselig væltede ind over den 27-årige og kvæstede hans ene ben. Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen, som nu undersøges sammen med politiet ud fra en mistanke om, at motorbøren kunne være blevet belæsset forkert. Myndighederne vil efterfølgende afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – fører flygtet – Strandvejen / Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 0408 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil var forulykket, og føreren var flygtet fra stedet. Det viste sig, at bilen var blevet ført ad Strandvejen mod syd frem til krydset ved Hovedgaden, hvor bilisten havde påkørt et autoværn og et plankeværk i T-krydset. Efterfølgende var føreren flygtet fra stedet og blev ikke umiddelbart fundet trods eftersøgning med bl.a. patruljehunde. Ingen var tilsyneladende kommet til skade ved uheldet, hvor andre trafikanter ikke var involveret. Politiet forsøger nu at få føreren identificeret hos bilejeren, der har en forpligtelse til at oplyse politiet om, hvem der har ført bilen på uheldstidspunktet.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget i forbindelse med uheldet eller førerens flugt efterfølgende. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mindreårig med narko – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 1815 fik politiet en henvendelse fra en bekymret borger, der fra sin bopæl kunne se tre drenge opholde sig ved en container. For borgeren så det ud, som om drengene muligt indtog stoffer. Politiet kørte til stedet og traf to drenge på 14 og 16 år fra Holbæk samt en 15-årig dreng fra Hvalsø. De blev alle kontrolleret på mistanken om besiddelse af ulovlige effekter, hvorunder den 14-årige blev fundet i besiddelse af ca. 15 gram hash og en ulovlig kniv. De to andre havde ikke noget ulovligt på sig og blev sendt bort. Den 14-åriges forældre blev underrettet om sagerne, som han dog ikke kunne sigtes for på grund af en alder under den kriminelle lavalder på 15 år. Efterfølgende blev også de sociale myndigheder underrettet om sagen, som de vil kunne læse mere om, når en socialrapport dukker op på deres bord.

Maritim kontrol – Holbæk

Søndag i tidsrummet kl. 1800-0100 foretog personale fra Midt- og Vestsjællands Politi en kontrol til søs af de sejlende i Holbæk fjord især omkring havnen. Politiet fandt ikke grundlag for at skrive nogle sager efter ca. 25 kontroller, men lavede nogle mindre alvorlige påtaler vedr. lanterneføringen i de mørke timer. Det var så anden dag i træk, at politiet foretog en kontrol til søs i stort set det samme område. Flere sejlende fortalte politiet, at de havde set politiet i aktion om lørdagen og derfor havde checket op på de forskellige krav, der er til de sejlende.
Om lørdagen i tidsrummet kl. 1400-2200 havde politiet som nævnt også været på en kontrol til søs i Holbæk fjord, Vesterløbet, Inderbredningen og i Isefjorden. Politiet fik kontrolleret ca. 25 fartøjer, herunder en vandscooter. Politikontrollen gav anledning til fire sager, idet to blev sigtet for manglende certifikat og to for manglende forsikring af fartøjet. Samtidig benyttede kontrollen til at lave flere præventive samtaler med de sejlende.

Ville ikke skåle og fik slag i ansigtet – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 2021 kørte politiet til området ved strandparken, idet en spirituspåvirket gæst havde været voldelig for en anden gæst i området. Politiet fik kontakt til en 20-årig mand fra Holbæk, der oplyste, at han var blevet kontaktet af en tydeligt spirituspåvirket mand. Han ville skåle med den 20-årige, som dog afviste ham på grund af hans spirituspåvirkethed. Det tog manden fornærmeligt op og gav den 20-årige en slag i ansigtet, så han fik næseblod. Politiet sigtede efter en spirituspåvirket, 42-årig mand fra Mørkøv for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den voldelige adfærd over for den 20-årige.
Kl. 2111 fik politiet en anmeldelse om uorden på græsplænen ved badeanstalten, men politiet fandt ikke noget i klammeri med hinanden, da politiet dukkede op kort efter.

Falske brandanmeldelser – Ugerløse, Holbæk / Varpelev, Hårlev – Stevns

Kl. 2237 fik brandvæsnet og politiet en melding om, at der var formentlig var gået ild i en bygning ved et savværk på Annexgårdsvej, Ugerløse. Så slemt var det heldigvis ikke, da myndighederne dukkede op på stedet. Der var rigtigt nok ild, men i et stort anlagt sankthans-bål, som dog ifølge brandvæsnet var større end det var forsvarligt på stedet trods en række sikkerhedsforanstaltninger. Brandvæsnet slukkede bålet og tildelte de ansvarlige en advarsel for det store bål tæt på noget brandfarligt. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.
Kl. 2248 indløb en ny anmeldelse om ildebrand i en bygning i Varparlev, Hårlev, hvilket medførte udrykning fra både brandvæsen og politiet. Brandvæsnet var først fremme og kunne konstatere, at der kun var tale om et sankthans-bål på en privat adresse, så politiet undlod at køre helt frem til stedet.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 1151 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra København NV for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ihærdige butikstyve – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1248 anmeldte personalet i et supermarked, at to mænd netop havde stjålet en kasse med chips fra indgangspartiet. De var bagefter kørt fra stedet i en personbil i ukendt retning. Politiet kørte mod butikken for at foretage den fornødne, uopsættelige efterforskning i sagen. Inden politiets ankomst anmeldte personalet kl. 1305, at de to mænd igen havde været på stedet, hvor de også stjal en kasse chips. Politiet ledte efter personbilen, hvis nummerplade butikspersonalet havde aflæst. Bilen fandt politiet kort efter ved bilejerens bopæl i Svinninge, og kort efter kunne politiet anholde en 23-årig mand fra Mørkøv og en 27-årig mand fra Svinninge som mistænkte for de to tyverier fra supermarkedet. Signalementet på dem stemte overens med de to mænd, som var blevet optaget på supermarkedets videoovervågning. Politiet foretog en ransagning af det sted, hvor de to blev anholdt, og fandt i den forbindelse både chips, morgenmadsprodukter og jakker med prismærker. De fundne effekter blev beslaglagt, da de formodes at være tyvekoster, som politiet fik identificeret som tyvekoster fra yderligere seks butikker i både Jyderup og Holbæk. Begge mænd blev sigtet for butikstyveri fra i alt seks forskellige butikker i den senere tid og løsladt efter afsluttet efterforskning samt afhøring til sagerne. De vil senere høre nærmere fra politiet, når de mange tyverisager mod dem skal afgøres.

Forsøg på butikstyveri – Ahlgade, Holbæk

Kl. 1516 anmeldte personalet i en taskeforretning, at en mand var blevet tilbageholdt, og at en kvinde var flygtet fra stedet, efter at de i fællesskab forsøgte at stjæle en taske til en værdi af 1500 kr. fra forretningen. Begge havde været inde i taskeforretningen, hvor kvinden gemte tasken under sin kjole, da de sammen var på vej ud uden at betale for tasken. Manden forsøgte at skjule tyveriet ved at dække for kvinden, men tyveriet blev opdaget af personalet, der konfronterede de to. Begge blev tilbageholdt, men det lykkedes kvinden at stikke af, efter at den stjålne taske var efterladt på stedet. Politiet kunne derfor anholde en 54-årig mand fra Frederiksværk, som blev sigtet for forsøg på butikstyveri. Politiet fandt ikke den flygtede kvinde, men har dog en formodning om identiteten på hende. Manden blev derfor løsladt efter afhøring til sagen, som han vil høre nærmere til, når sagen er efterforsket færdig.

Forsøg på røveri mod to kvinder – Slotsvej, Holbæk

Kl. 1817 anmeldte to kvinder på 18 år fra hhv. Grevinge og Nykøbig Sj., at de kort forinden var blevet udsat for et røveriforsøg. De var på en ensrettet tilkørselsvej til et supermarked blevet passet op af to maskerede mænd på en knallert. Mændene havde forlangt deres tasker udleveret, men da de nægtede, trak den ene en lang køkkenkniv frem og truede dem. De fik ikke taskerne udleveret og flygtede fra stedet på knallerten. Politiet ledte i området efter de to mænd og deres knallert, men fandt dem ikke. Til gengæld fandt politiet en henkastet køkkenkniv, som nu er sikret til nærmere tekniske undersøgelser for at finde spor, der kan identificere de to mænd.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har mærket røveriforsøget, eller som har bemærket de to mænd på deres flugtrute. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 0145 anmeldte en årvågen kvinde fra Jyderup, at hun kunne se tre mænd opføre sig mistænkeligt i området ved biblioteket. Mændene var ankommet i en bil med tilkoblet trailer. De var nu begyndt at bære vinduer hen til traileren, idet nye vinduer og døre stod frit fremme i området ved biblioteket. Blot to minutter senere var den første patrulje fremme og kunne foretage anholdelse af en 45-årig mand fra Jyderup som mistænkt for forsøg på tyveri. De to øvrige mænd flygtede fra området og efterlod bilen og traileren. Ekstra patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til området for eftersøgning af de to flygtede mænd, som politiet kl. 0204 traf gående på Jernbanevej i Jyderup. Da de passede på anmelderens beskrivelse af de mistænkte, blev også disse to mænd anholdt. Der var tale om en 25-årig mand fra Eskebjerg og en 27-årig mand fra Nordjylland, som sammen med den tredje anholdte skal afhøres til sagen. Herefter vil politiet kigge nærmere på sagens omstændigheder og de anholdtes fortid, når politiet skal finde ud af, om de skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

Kontrol af byggeplads – Jyderup – Holbæk

Kl. 0935 gennemførte udlændingeafdelingen fra Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med Skattestyrelsen og Arbejdstilsynet en kontrol af en byggeplads i Jyderup. Myndighedernes kontrol var et led i samfundets indsats mod social dumping. Ved kontrollen traf myndighederne ansatte fra Danmark, Bulgarien og Tyrkiet. En 51-årig mand fra Tyrkiet havde dog ikke helt orden i sine papirer, idet hans opholdstilladelse i Danmark var udløbet i 2018. Han var i marts 2019 indrejst trods manglende opholdstilladelse, men havde dog i starten af juni ansøgt om en ny opholdstilladelse. Udlændingestyrelsen havde ikke afgjort den nye ansøgning, hvorfor politiet sigtede den 51-årige for ulovligt ophold i Danmark samt deponerede hans pas, indtil Udlændingestyrelsen vil afgøre formentlig torsdag, hvorvidt han skal udrejse af Danmark, indtil hans ansøgning om fornyet opholdstilladelse er afgjort.

Mange anmeldelser om skud – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 0100 og i tiden derefter fik politiet op til seks anmeldelser, om at der havde lydt nogle høje brag, der kunne minde om skudafgivelser. Anmeldelserne medførte en større udrykning af patruljer, som ledte efter spor med baggrund i anmeldelserne. Politiet fik under eftersøgning kontakt med flere, der kunne retningsangive bragene i retning mod et supermarked i nærheden. Trods intens eftersøgning i området fandt politiet ingen spor efter hverken skudafgivelser eller – hvad politiet formoder er det mest realistiske – affyring af f.eks. kanonslag / fyrværkeri i området. Heller ikke ødelagte effekter fandt politiet, som efter ca. 45 minutters undersøgelser forlod området. Ingen kunne på det foreliggende grundlag mistænkes for at have stået bag bragene.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Lyngvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1622 sigtede politiet en 48-årig mand fra Jyderup for kørsel uden førerret i en personbil, da politiet standsede bilen med henblik på en rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Han havde ikke haft lov til at køre bil siden 2005, hvor politiet inddrog førerretten. Da sigtelsen var den tredje inden for de seneste tre år, beslaglagde politiet personbilen med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til.

Efterlyst mand var en anden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 0935 meddelte Udlændingecenteret i Nordsjælland, at en mand, der tidligere var blevet frihedsberøvet af politiet som en efterlyst, 25-årig mandlig asylansøger fra Irak, i virkeligheden var en 31-årig mand også fra Irak. Den 31-årige havde imidlertid et indrejseforbud i Danmark, hvilket han overtrådte tirsdag den 11/6-2019 i toget på Holbæk station. DSB havde nemlig problemer med at fastlægge identiteten på en gratist i toget og tilkaldte derfor politiet, som på det tidspunkt troede, at gratisten var en efterlyst asylansøger fra Irak. Udlændingecentret i Nordsjælland havde i mellemtiden kontrolleret mandens fingeraftryk og derefter konstateret, at han havde udgivet sig for at være en anden mand. Den 31-årige iraker, der siden den 11/6-2019 har været frihedsberøvet, er derfor blevet sigtet for overtrædelse af indrejseforbuddet og for at have udgivet for at være en anden person end den, han i virkeligheden er. Han vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 0900 i Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling.

Udadreagerende kvinde – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 1228 så personalet på et hotel sig nødsaget til at tilkalde politiet, idet en kvinde ikke ville forlade stedet og blev udadreagerende, når hun blev forsøgt sendt væk. Politiet fik kontakt til en ædru, 53-årig kvinde fra Holbæk, som stadig nægtede at forlade stedet trods politiets opfordringer herom for at skabe ro på stedet. Til sidst så politiet sig nødsaget til at frihedsberøve hende for at skabe ro og kørte hende til en kortvarig anbringelse på politistationen i Roskilde. Kl. 1436 blev hun løsladt, og kl. 1545 fik politiet så igen en henvendelse fra hotellet om, at kvinden var mødt op på stedet og ikke ville gå igen. Det lykkedes dog for politiet at få hende til at forlade stedet. Kl. 1838 var hun så tilbage igen, hvorfor politiet igen kørte til stedet. Hun blev bortvist og fik oplyst, at hendes ejendele var blevet pakket sammen og kunne afhentes, når hun havde fundet et andet sted at opholde. Siden har politiet ikke hørt nærmere til kvinden.

Mystisk person i villa – Søbæksparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 1450 anmeldte en 59-årig mand fra Jyderup, at han tidligere på dagen i tidsrummet kl. 1100-1145 pludselig var blevet kontaktet af en fremmed mand, der var dukket op i haven, hvor anmelderen slog græs. Den fremmede mand var gået gennem det ulåste hus og havde oplyst, at han var udeblevet fra et lægebesøg i Mørkøv, ligesom manden mente at kendes anmelderens fornavn. Sammen gik de ind i huset, hvor den fremmede mand kiggede sig meget omkring. Da han kort gik fra stedet, konstaterede anmelderen, at der tilsyneladende ikke var stjålet noget. Hvad mandens reelle ærinde har været, vides ikke, men politiet har på grund af den uberettigede adgang gennem huset registreret anmeldelsen som et forsøg på indbrud. Politiet forsøger nu at få identificeret den fremmede mand, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 50 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kronraget, Talte: Dansk, Iført: blå kittel og hvide bukser.

Politiet vil i samme forbindelse gerne erindre om, at det kan være en god ide at låse døre og lukke vinduer på den side af huset, som man ikke har opsyn med, hvis man opholder sig i haven. Ulåste døre og åbne vinduer kan måske være for fristende for personer, der kunne finde på at liste sig ind for at stjæle noget.

Mistænkeligt forhold – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 2227 anmeldte en lokal kvinde, at hun nogle minutter tidligere havde hørt et stort brag, som måske kunne minde om et skud i området ved springvandet. Politiet kørte til området for at tale med anmelderen, men politiet fandt efterfølgende ikke noget mistænkeligt i området.

Spirituskørsel – Skovvangen, Jyderup – Holbæk

Kl. 2237 standsede en patruljen en mørk personbil, som kom kørende i østlig retning. Den 31-årige fører af bilen, en udenlandsk mand bosiddende i Kalundborg Kommune, viste sig at være påvirket af alkohol, og han blev sigtet og var kortvarigt anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve. Manden blev løsladt kl. 2330 og kan se frem til et efterspil, når hans sag skal afgøres. Manden er fortsat sigtet i sagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 1318 havde en 34-årig mand fra Albertslund mistet kontrollen over sin personbil, formentlig da han kørte gennem en større samling af vand på kørebanen. Han kørte via nødsporet ind i et træhegn ved en hestefold, hvor bilen væltede rundt og landede på taget. Den 34-årige slap uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter var impliceret.
Kl. 1408 mistede en 45-årig mand fra Ølstykke også herredømmet over sin personbil formentlig på grund af aquaplanning, da han kørte i østlig retning omtrent samme sted og ramte et autoværn i midterrabatten. Ingen kom til skade ved dette solouheld.

Færdselsuheld – Vindhøj, Regstrup – Holbæk

Kl. 1406 rykkede politiet ud til et mindre alvorligt færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 43-årig kvinde fra Asnæs var kørt i en personbil ad Vindhøj mod nordøst og med lav hastighed på den smalle vej ind i en højrekurve. I modsat retning kørte en 38-årig mand fra Holbæk også i en personbil med lav hastighed. De to bilister mødte i kurven, hvor højt græs mv. i rabatten nedsatte oversigten inden kurven. I selve kurven stødte de to bilers venstre forskærm mod hinanden, da ingen af dem var trukket ud i rabatten for at kunne passere hinanden på den smalle vej. Ingen kom til skade ved uheldet, og politiet har efterfølgende underrettet Holbæk kommune om forholdene på stedet.

Indbrud i Perioden

Baggesens Have, Holbæk
Tværvej, Holbæk
Søbæksparken, Jyderup
Holbækvej, Mørkøv
Hovedgaden, Ugerløse