Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 9. maj til den 21. maj 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 15.38 stoppede færdselspolitiet en personbil, der var forsynet med efterlyste nummerplader. De var meldt stjålne i 2014 i Holbæk, men sad nu på en personbil ført af en 27-årig mand fra Svinninge. Bilen var dermed hverken indregistreret eller ansvarsforsikret i forbindelse med kørslen, hvor den 27-årige sad bag rattet. Han havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet for sammen med de øvrige overtrædelser af færdselsloven og kørslen med de stjålne nummerplader. Da dagens kørsel var sjette gang inden for de seneste 13 måneder, at den 27-årige blev afsløret i at køre bil uden kørekort, beslaglagde politiet personbilen med henblik på senere konfiskation. Den 27-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når disse sager sammen med de øvrige, uafgjorte sager og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkobilister på stribe – Adelers Alle, Gislinge – Holbæk

Kl. 00.45 standsede politiet den første bilist, som skønnedes påvirket af både euforiserende stoffer og spiritus under kørsel i en personbil ad Adelers Alle. Der var tale om en 41-årig mand fra Grevinge, som blev anholdt og sigtet for de overtrædelser af færdselsloven.

Tre minutter senere blev en 28-årig mand fra Rørvig standset samme sted, da han kom kørende i en varebil. Han var også påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer (hash og amfetamin), samtidig med at han i forvejen var frakendt kørekortet og derfor slet ikke måtte være fører af en bil. Begge anholdte mænd fik udtaget blodprøver og blev efterfølgende løsladt efter afhøring til deres respektive sager.

Trussel på livet – Byvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 12.56 anmeldte en 43-årig mand fra Holbæk, at han netop var blevet truet på livet af en anden bilist, som havde truet med en pistol. Anmelderen og modparten havde haft en uoverensstemmelse i trafikken i forbindelse med passage af et helleanlæg, hvorefter de begge var standset. Modparten havde i forbindelse med en diskussion om trafikhændelsen pludselig taget en pistol frem og taget et ladegreb. Han var herefter kørt fra stedet i sin sølvfarvede bil i retning mod Gislinge by. Anmeldelsen medførte en større udrykning fra politiets side for at finde den mistænkte og hans bil ud fra anmelderens oplysninger. Eftersøgningen og efterforskning i sagen førte til, at politiet kl. ca. 15.45 fik kontakt med både bilen og den mistænkte – en 28-årig mand fra Gislinge – i Gislinge. Den 28-årige blev anholdt og sigtet for trusler på livet. Ved en ransagning af hans bil fandt politiet en splatterpistol, som formodes at være det våben, som han brugte til at true anmelderen med. Den 28-årige blev tillige skønnet til at være påvirket af narkotika under kørslen i sin bil, hvorfor han også fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efter afhøring til sagerne løslod politiet den 28-årige, der dog vil høre nærmere fra politiet på et senere tidspunkt.

Brand i bil – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 16.33 udbrød der brand i en bil, der kørte på motorvejen. Brandvæsnet kom hurtigt frem og fik slukket ilden, der viste sig at være startet som følge af en elektrisk fejl. Første vognbane på motorvejen blev spærre,t mens brandvæsnet arbejdede på stedet, men efter en lille time kunne trafikken igen glide frit. Ingen personer kom til skade ved branden.

Uvejr skabte problemer – Køge, Holbæk, Kalundborg

Holbæk:

Kl. 03.41 gik en alarm i en genbrugsbutik på Frejasvej i Holbæk. Der var dog ingen tegn på indbrud, så det var formentlig et lynneslag, der aktiverede alarmen.
Kl. 03.55 i krydset Omfartsvejen/ Stenhusvej i Holbæk gik et lyssignal i sort efter et lynnedslag. Ingen uheld som følge af det “sorte” lyskryds.
Kl. 04.59 afspærrede brandvæsnet Skagerrakvej i Holbæk på grund af for meget vand.

Fuld narkobilist – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 02.10 anholdt og sigtede politiet en 52-årig mand fra Brønshøj for kørsel i både narkotika- og spirituspåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både euforiserende stoffer og alkohol.

Narkobilist flygtede – Skovvejen, Nr. Jernløse, Mørkøv – Holbæk

Kl. 04.00 standsede en hundepatrulje en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Da bilen var standset, stak føreren af og løb væk ud på en mark. En af patruljens hunde løb dog hurtigere, men føreren standsede dog selv, da han opdagede, hvem forfølgeren var. Politiet kunne herefter udramatisk foretage anholdelse af en 20-årig mand fra Sdr.-Omme, idet han var mistænkt for at være påvirket af euforiserende stoffer i forbindelse med kørslen. Han måtte i øvrigt ikke føre bilen, fordi han i forvejen var frakendt førerretten. Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen.

Søndag – mandag

Sovende ung mand ville ikke forlade toget – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 08.56 ringede en togfører til politiet, idet der var en påvirket passager i toget med en kniv i bæltet. Manden sov og ville ikke samarbejde. En patrulje kom frem til Holbæk station, hvor toget holdt og ventede. Politiet traf en ung sovende mand i toget, som ikke ville oplyse sit navn til betjentene. Den unge mand blev derfor anholdt, for at fastslå hans identitet. Han blev sigtet for ikke at ville oplyse sit navn til politiet samt for overtrædelse af knivloven, da han havde en fiskekniv i bæltet, som han ikke bar til et anerkendelsesværdigt formål. Kort efter fandt politiet frem til hvem den unge mand var. Det viste sig, at han var 15 år og fra Nørre-Asmindrup. Han blev herefter løsladt på stedet, men er fortsat sigtet i sagerne. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Bil rullede rundt på taget – Holbækvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 15.20 kom en anmeldelse om et solouheld. En 20-årig mand fra Frederiksværk kørte ad Holbækvej mod sydvest, hvor han af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen i en højrekurve og kørte af vejen. Bilen ramte et hegn og rullede rundt på taget. Foruden føreren var der en 20-årig mand fra Frederikssund med som passager i bilen. Begge mænd slap fra uheldet uden alvorlige skader, men bilen blev totalskadet.

Slagsmål – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 20.41 kom et alarm opkald om, at en gruppe mænd sloges på gaden. En anmelder havde set en kniv på stedet. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at der var opstået en uoverensstemmelse imellem beboerne i området. Politiet traf omkring 15 personer på stedet, men ingen var kommet til skade og ingen ønskede at anmelde noget. Politiet fandt ingen kniv på de antrufne. Uoverensstemmelsen skete spontant og har efter politiets opfattelse intet at gøre med konflikten i Holbæk.

Indbrud i værksted – Ringstedvej, Store-Merløse, Holbæk

Kl. 23.32 ringede en kvinde til politiet, da hun netop havde overrasket to mænd, der havde knust en rude til deres private værksted. Hun blev vækket af alarmen, og var gået ned for at se, hvad der skete. De to mænd havde knust en rude til værkstedet og gik rundt derinde, da hun fik dem skræmt dem væk. De satte sig ind i en bil, der holdt klar ved tankstationen, der ligger i tilknytning til værkstedet. Anmelderen kunne give en god beskrivelse af bilen, så politiet havde noget at gå efter. Der blev umiddelbart ikke stjålet noget på stedet, men gerningsmændene efterlod en benzindunk på stedet.

Flere patruljer kørte til stedet, hvor en hundepatrulje fandt frem til en bil, der holdt på Ringstedvej ca. 300 meter fra gerningsstedet. Bilen holdt i vejsiden med motoren tændt, og der var en kraftig lugt af hash fra køretøjet. Politiet traf fire mænd, en 22-årig fra Odense, der sad bag rattet, en 20-årig fra Fåborg og to på 17 år fra Odense og Randers. De blev alle anholdt og sigtet for indbrud i værkstedet. De blev afhørt til sagen, som de nægtede al kendskab til. De havde været på tankstationen for at tanke, men havde ikke tanket, da man ikke kunne betale med kontanter. Den 22-årige fik udtaget en blodprøve, der skal vise, om han var påvirket af narko under kørslen. De blev alle løsladt efter endt sagsbehandling og afhøring. Politiet efterforsker nu sagen videre, og skal herunder se overvågningen fra tankstationen igennem. De fire er fortsat sigtet i sagen, og vil høre nærmere fra politiet når sagen er færdigefterforsket.

Spirituskørsel – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 19.00 sigtede og anholdt politiet en 69-årig mand fra Fårevejle, der kørte spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, der nu skal undersøges for at fastlægge promillens størrelse. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 69-årige få besked fra politiet.

Spirituskørsel og knive – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 23.40 standsede politiet en personbil, der havde kørt usikkert. Føreren, en 40-årig mand fra Holbæk, blæste i alkometeret, der viste, at han var spirituspåvirket. Han blev modvilligt anholdt og sigtet for spirituskørsel, hvorefter han blev taget med for at få udtaget en blodprøve. I bilen fandt politiet tre knive og en peberspray, som han ikke lovligt kunne besidde. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven og våbenloven. Efter blodprøveudtagelsen blev den 40-årige løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 40-årige få afgjort sine sager samtidig.

Indsats mod social dumping – Roskilde / Holbæk

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte i samarbejde med Skattestyrelsen og Arbejdstilsynet kontrol af to byggepladser på hhv. Køgevej, Roskilde, og Kanalstræde, Holbæk, i løbet af formiddagen. I Roskilde fandt myndighederne ved kontrollen ikke nogen udenlandske arbejdere, og ingen af de deltagende myndigheder havde indsigtelser mod forholdene. I Holbæk traf myndighederne syv udlændinge, hvis arbejdsmæssige forhold blev fundet i orden af politiet. Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen havde dog et par enkelte påtaler som følge af kontrollen.

Tilsynene på forskellige typer arbejdspladser er et led i myndighedernes kontrol af, hvorvidt udenlandsk arbejdskraft anvendes ud fra gældende reglerne på området for at undgå social dumping. Myndighederne vil senere foretage flere kontroller af andre typer arbejdspladser.

Forsøg på tricktyveri – Borgmestergårdsvej, Holbæk

Kl. 09.24 henvendte en 80-årig kvinde fra Holbæk sig til politiet, fordi hun dagen før – mandag – kl. ca. 16.10 havde fået uventet besøg af en udenlandsk kvinde. Kvinden oplyste, at hun skulle aflevere en fødselsdagsgave til ovenboen, som dog ikke var hjemme. Hun bad derfor om en kuvert, men blev i stedet for straks bortvist af den 80-årige beboer, som fattede mistanke til, at henvendelsen kunne være optakten til et tricktyveri. Da den udenlandske kvinde forlod området, så beboeren, at hun var i selskab med endnu en kvinde og en mand i en lysgrå bil. Kvinden, der henvendte sig, blev beskrevet som: A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort vindjakke.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har set personerne og deres bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uorden og ballade – Agervang/Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 20.00 anmeldte utrygge borgere, at en gruppe på ca. 10 unge mænd forsøgte at vælte en personbil, der holdt på parkeringspladsen ved Agervang. Politiet kom frem til stedet, hvilket fik de unge mænd til at løbe fra stedet så snart de så patruljebilerne. Tre yngre mænd fra lokalområdet blev visiteret, men blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt.

Tæt ved parkeringspladsen, hvor de unge havde stået, fandt politiet en joint samt en lille foldekniv, der var efterladt i hækken. Det var ikke muligt for politiet at finde frem til ejeren af de fundne ting, der i stedet blev taget med til stationen som hittegods.

Ulovligt arbejde, Kanalstræde – Holbæk

Kl. 11.30 foretog politiets udlændingeafdeling en spontan kontrol af en byggeplads i samarbejde med Arbejdstilsynet. Her traf politiet en 33-årig serbisk mand i arbejdstøj og med hjelm på. Han udførte efter eget udsagn tagarbejde på pladsen, men han havde ikke tilladelse til at arbejde i Danmark. Manden har fået en bøde, og sagen blev forelagt Udlændingestyrelsen, som resolverede, at han skal administrativt udvises af Danmark i to år med indrejseforbud i samme tidsrum.

Motorcykel i uheld, Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 12.17 fik politiet en anmeldelse om en motorcyklist, der var kommet til skade på Slagelsevej. En 29-årig mand fra Kalundborg kom kørende i nordlig retning i en personbil på Slagelsevej, da han skulle køre uden om en parkeret personbil længere fremme i egen vognbane. Han trak derfor ud i den modkørende vognbane, hvor hans sidespejl ramte motorcyklisten, en 41-årig mand fra Dalmose. Motorcyklen slingrede over en strækning på 60 meter, hvorefter den væltede, og manden ramte asfalten med sit knæ. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Unge kaster med fyrværkeri – Nygade, Holbæk

Kl. 20.23 anmeldte en Holbæk borger, at to unge mænd kastede med fyrværkeri, og at det havde stået på et stykke tid. Det generede de forbipasserende og skabte utryghed. En patrulje blev sendt til området for at finde frem til de to unge mænd, men fandt ingen efter en god tur rundt i gaderne.

Lørdag – søndag:

Kørsler uden førerret / kørsel i frakendelsestiden – Holbæk / Odsherred

Kl. 09.00 sigtede politiet en 28-årig mand fra Kalundborg for at være fører af en personbil ad Kalundborgvej, Holbæk. Den 28-årige havde ikke nogen førerret, da han ikke havde erhvervet sig et kørekort, inden han satte sig bag rattet i personbilen.

Kl. 09.50 var færdselspolitiet nået til Hovedgaden, Grevinge, hvor en personbil ført af en 53-årig mand fra Greving blev standset og kontrolleret. Den 53-årige havde tidligere været frakendt førerretten, men ikke fået generhvervet sig kørekort inden dagens kørsel.

Kl. 11.55 sigtede færdselspolitiet en 26-årig mand fra Valby for kørsel i frakendelsestiden i en personbil ad Roskildevej, Vipperød. Personbilen var ejet af en 23-årig kvinde fra Valby, som blev sigtet for at overlade føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

Alle tre mænd er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven på grund af den manglende førerret og kan nu alle se frem til at høre nærmere fra politiet, når deres sag skal afgøres. Den kvindelige bilejer kan også forvente at høre nærmere fra politiet.

Spirituskørsel – Bygade, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 03.35 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Søndag – mandag

Hensynsløs kørsel – Holbæk

Kl. 13.40 fik politiet en henvendelse om, at tre unge med anden etnisk oprindelse end dansk kørte rundt på en blå scooter-lignende knallert i området ved havnen og de centrale dele af Holbæk. Politiet fandt desværre ikke frem til hverken de unge eller den anvendte knallert.

Uorden på tankstation – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 04.19 trykkede personalet på en døgnåben tankstation på overfaldsalarmen, fordi en kunde var utryghedsskabende og kastede rundt med varerne. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en påvirket mand, der ikke ønskede at fortælle politiet om sin identitet. Han blev derfor anholdt og bragt til politistationen i Roskilde, hvor han så kunne huske, at han var en 19-årig mand fra Holbæk. Efter en lægeundersøgelse blev han lagt i detentionen til afrusning og kan nu se frem til to sigtelser for overtrædelse af retsplejeloven, fordi han undlod at oplyse sit navn til politiet, og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd i øvrigt i tankstationens butik.

Indbrud i perioden

Kløvervænget, Tuse, Holbæk
Bagerstræde, Akselholm, Jyderup
Ringstedvej, Store Merløse
Tjørneholm, Ugerløse