Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 29. april til den 7. maj 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Trusler mod Holbæk Kommune – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 09.17 anmeldte personalet fra kommunens borgerservice, at en mand havde henvendt sig telefonisk og oplyst, at han senere ville møde op, hvor en “bombe” ville sprænge. Politiet rykkede ud med flere patruljer til både borgerservice og den mistænktes bopæl. Personalet på borgerservice blev beroliget, og politiet anholdt kl. 09.45 en 42-årig mand fra Holbæk som mistænkt i sagen. Han blev sigtet for trusler mod offentlig myndighed og afhørt til sagen. Ved en ransagning fandt politiet intet af politimæssig interesse i forhold til sprængning af en rigtig bombe. I forbindelse med afhøringen blev det klarlagt, at “bomben” nok snarere var en meget anstrengt personlig situation, som han pludselig var havnet i, og som han ikke kunne overskue. Dette havde han så meddelt en ansat hos kommunen. Efter en nærmere vurdering af sagens omstændigheder løslod politiet manden, der dog senere vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal strafferetligt afgøres.

Lov om euforiserende stoffer – Engvang, Holbæk

Kl. 12.17 traf politiet en gruppe unge i en opgang, efter at politiet kort forinden havde modtaget en anmeldelse om utryghedsskabende adfærd. Der var tale om fem lokale mænd i alderen 19-28 år, hvoraf en 20-årig var i færd med at klargøre en joint. Ved siden af ham lå en klump hash på 16 gram. Politiet sigtede ham derfor for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og beslaglagde hashen som bevis i sagen. Flere af dem blev visiteret, da de opholdt sig i visitationszonen, men der blev ikke fundet yderligere ting af politimæssig interesse. Til sidst blev de alle fem bortvist fra området og den pågældende opgang, som ikke havde nogen relation til, hvilket de dog efterkom under stor verbal utilfredshed.

Færdselsuheld – Kattegatsvej, Holbæk

Kl. 00.16 standsede politiet en personbil, som havde kørt lidt hurtigt inden for visitationszonen i Holbæk. I bilen var to kvinder på 18 og 23 år samt to mænd på 19 og 20 år. I forbindelse med visitationen af dem kom en 35-årig mand fra Holbæk kørende i en personbil ad Kattegatsvej mod syd. Af ukendte årsager påkørte han bilen tilhørende den 19-årig mand. Den 18-årige kvinde og en politimand stod tæt op ad den 19-åriges bil og blev som følge af uheldet ramt på deres ben. De blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen, men begge var sluppet fra uheldet med diverse knubs. De visiterede personer var ikke i besiddelse af noget ulovligt og blev derfor ikke sigtet for noget.

Færdselsuheld – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 18.37 rykkede politiet og redningspersonale ud til et alvorligt færdselsuheld, idet en bilist havde påkørt en cyklist. Ved politiets ankomst var redningspersonalet i gang med livreddende førstehjælp på en alvorligt tilskadekommen mand. Nykøbingvej blev afspærret for trafik i begge retninger. Lægehelikopteren var også blevet tilkaldt, og lægen herfra kunne kort efter kl. 19.00 erklære manden for død på grund af sine kvæstelser.

Den omkomne var en 37-årig cyklist fra Holbæk, som var blevet påkørt af en varebil ført af en 27-årig mand fra Holbæk. Begge var ifølge bilisten kørt ad Nykøbingvej mod sydøst. Føreren af varebilen påkørte cyklisten bagfra, da bilisten måske kunne være blevet blændet af solen. Bilisten deltog i både en alkometer- og narkometertest, men var ikke påvirket af noget. Den omkomne cyklist, der have anvendt cykelhjelm, blev bragt til sygehuset og vil i forbindelse med en nærmere undersøgelse af sine kvæstelser rutinemæssigt få udtaget en blodprøve til undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol og narkotika. En tilkaldt bilinspektør undersøgte uheldsstedet og de implicerede køretøjer, så politiet afventer nu en erklæring herom, inden politiet træffer en strafferetlig afgørelse i sagen. De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Færdselsuheld imellem taxa og lastbil – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 01.21 kørte en taxa frem for en ubetinget vigepligt foran Holbæk Station. Politi og en ambulance kom til stedet, hvor det viste sig at taxaen var stødt sammen med en anhænger, der sad på en lastbil, som kørte forbi udkørslen. Der var to passagerer i taxaen, da uheldet skete, men ingen personer kom til skade ved sammenstødet, så der blev ikke behov for ambulancen. Der skete mindre materiel skade i forbindelse med uheldet. Politiet optog rapport i sagen for at klarlægge omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Akacievej / Henriettevej, Holbæk

Kl. 12.40 anmeldte en lærer på vegne af en 17-årig ung mand fra Ugerløse, at den unge mand havde været impliceret i et færdselsuheld med en bilist, der efterfølgende var kørt fra stedet uden at give sig til kende over for modparten. Den 17-årige var kl. ca. 12.20 kørt på skateboard på cykelstien ad Akacievej og ville i krydset ved Henriettevej fortsætte ligeud. En personbil, der kørte i samme retning, svingede til højre ind foran den 17-årige, der blev ramt af bilen, medens skateboardet fortsatte ind under den svingende bil. Den 17-årige pådrog sig diverse hudafskrabninger, da han faldt bagover som følge af påkørslen. Politiet skal nu have afhørt den 17-årige nærmere om bilisten, som han ikke umiddelbart kunne beskrive nærmere.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have bemærket uheldet i krydset. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Forsøg på tyveri af knallert – ejer overfaldet – Taarnvang, Holbæk

Kl. 18.01 modtog politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger, som havde bemærket, at en flok på 7-8 unge forsøgte at stjæle en knallert fra genboens bopæl. En mand var kommet ud fra adressen for at påtale forsøget på tyveriet, men var uden varsel blevet overfaldet, så han var begyndt at bløde. De unge var efterfølgende – uden knallerten – flygtet i retning mod Havevang. Politiet, der var i området i tryghedsskabende øjemed, var hurtigt fremme og fik kontakt til både anmelderen og en blødende, 37-årig mand fra Holbæk som ejer af knallerten. Han blev sendt på skadestuen til undersøgelse og behandling for mindre skader som følge af overfaldet, der blev forøvet af: mand, 20-25 år, 175-185 cm høj, almindelig af bygning, mørkt krøllet hår og iført mørk grønlig jakke. Politiet fandt ikke gruppen og skal afhøre den forurettede nærmere torsdag omkring sagen, der handles som vold og forsøg på (brugs-)tyveri af knallerten.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget til overfaldet, eller som kan give oplysninger om gruppen af unge. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist uden kørekort mv. – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 21.16 anmeldte en politimand, der var på vej til job, at han under kørsel på Holbækmotorvejen ved afkørsel 10 Roskilde Ø undrede sig over en bilists usikre kørsel. Der var tale om en engelsk registreret bil, der blev ført i vestlig retning og med svingende hastigheder mellem 80 og 170 km/t, ligesom bilisten slingrede mellem flere vognbaner under kørslen. Politifolk på arbejde fik efterfølgende bilisten standset på motorvejen kort efter afkørsel 14 Roskilde Ø. En 22-årig dansk mand uden fast bopæl sad bag rattet i den engelsk registrerede bil. Han havde ikke nogen førerret, og da han var påvirket af narkotika under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved ransagning af bilen fandt politiet knap fire gram ketamin, som han også blev sigtet for ulovlig besiddelse af. Politiet beslaglagde bilen, idet føreren var sigtet for flere tilfælde af kørsel uden førerret, ligesom SKAT vil blive kontaktet for at få et skøn over, hvorvidt den 22-årige skal betale afgift af den udenlandske bil i forbindelse med dens brug i Danmark.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej/Lundemarksvej, Holbæk

Kl. 07.32 skete et sammenstød i et kryds i forbindelse med svingning. En personbil, der blev ført af en 49-årig kvinde, kørte ad Valdemar Sejrsvej i nordlig retning og skulle svinge til venstre ad Lundemarksvej, hvor den stødte sammen med en modkørende personbil, der blev ført af en 26-årig kvinde, som skulle lige ud i krydset. Den 26-åriges bil fortsatte herefter over og ramte en lysmast med en færdselstavle. En ambulance kom til stedet, men ingen af kvinderne var kommet alvorligt til skade. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse årsagen til uheldet, samt hvem der kan drages til ansvar for at det skete.

Visitationszone oprettet efter skuddrab i Holbæk

Politiet har mandag oprettet en visitationszone i Holbæk som følge af den skudepisode, der skete søndag aften i Ladegårdsparken i Holbæk, hvor en 18-årig mand blev dræbt. Visitationszonen giver politiet mulighed for at foretage stikprøvevisitationer af alle borgere inden for det afgrænsede område, med det formål at kontrollere, om nogen i området besidder og bærer våben. Politiet har intensiveret patruljeringen i Holbæk, og der er siden indførelsen af visitaitonszonen foretaget flere visitationer, dog uden at det har ført til, at nogen er blevet sigtet for noget. Visitationszonen er indtil videre gældende i 14 dage.

Narkokørsel – Sølyst Skovvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.30 sigtede og anholdt politiet en 24-årig mand fra Kalundborg for narkokørsel, da han kørte i en personbil i påvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Blufærdighedskrænkelse på P-plads – Tåstrup Møllevej, Holbæk

Kl. 13.55 fik politiet en anmeldelse fra en 16-årig pige fra Sj. Odde, der oplyste at hun havde været udsat for blufærdighedskrænkelse på en parkeringsplads foran Lidl supermarkedet. Pigen sad i en parkeret bil på P-pladsen, da en lille sølvgrå bil kørte ind og parkerede ved siden af. Hun bemærkede, at manden der førte bilen befølte sin penis. Manden fik øjenkontakt med pigen, hvorefter han kørte fra stedet.

Han beskrives som: Mand, 25-35 år, hvid i huden, 180-190 cm høj, spinkel af bygning, smalt ansigt. Han var iført T-shirt og cowboybukser.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der bemærket den beskrevne mand i den lille sølvgrå personbil i området omkring Tåstrup Møllevej. Kontakt politiet på tlf. 114.

Hærværk ved rudeknusning – Svinninge station, Svinninge – Holbæk

Kl. 00.49 fik politiet anmeldelse om, at en mand gik og sparkede på døre og vinduer på stationen. En rude var blevet knust på stedet. En patrulje kørte til stedet og traf en 28-årig mand fra Hillerød, der oplyste at han havde været til fest i Svinninge. Han kunne nu ikke komme hjem derfra, hvilket havde frustreret ham, så det var gået ud over stationsbygningen. Når erstatningskravet er opgjort vil det blive præsenteret for den 28-årige, der desuden kan forvente en bøde for sin optræden.

Uro ved Holbæk Sygehus,Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 10.14 kørte politiet til Holbæk Sygehus, fordi en medarbejder på stedet havde observeret tre unge mennesker, der havde kastet med flasker og foranstaltet uro foran hovedindgangen. Da politiet kom til stedet, kunne betjentene konstatere, at der ikke var sket skader på biler eller bygninger. Patruljen kørte rundt i området for at se, om de kunne finde personer, der passede på beskrivelsen fra medarbejderen på sygehuset, men de fandt ikke frem til nogen.

Musik til ulempe – Skarresø Camping, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.33 kørte politiet til Skarresø Camping i Jyderup, fordi der var tilgået en anmeldelse om høj musik til ulempe. Da patruljen kom til stedet, opløstes forsamlingen. Kl. 2157 kontaktede anmelder igen politiet, fordi der var fornyet gang i samme fest med musik til ulempe. Anmelderen ringede dog til politiet igen og fortalte, at festen nu var lukket og slukket, og der ikke var behov for politiets tilstedeværelse.

Skyderi i Ladegårdsparken Vest – Holbæk

Se udsendte pressemeddelelser

Indbrud i perioden

Stenlillevej, Ugerløse