Der var ingen slinger i valsen, da HBI drengene fik en tidlig mulighed for at bringe sig tilbage i 2. division.

Der var nok ingen, der inden forårssæsonens 1. kamp havde tænkt tanken, at Holbæk kunne spille sig tilbage i 2. division med 4 spillerunder tilbage, men et skidt forår fra Avedøres side, der lørdag tabte til Greve, gjorde at Holbæk med en sejr over Skjold Birkerød kunne bringe sig foran i puljen med 13 point med 4 kampe tilbage. Det var der nok ikke nogen, der havde regnet med.

Man kunne til gengæld tænke tanken om de unge blåblusede spillere nu kunne gå hen og få gummiben, men den tanke fik holdet hurtigt bragt til skamme, da Mikkel Jensen efter 11 og 30 minutter kunne bringe holdet foran med henholdsvis 1-0 og 2-0.

Set udefra virkede Birkerød ikke forberedte på Holbæks hurtigløbere, da Birkerød med en høj forsvarslinje efterlod god plads i bagrummet, og det udnyttede HBIs hurtigløbere gang på gang.

HBI havde kæmpe chancer i 1. halvleg for at øge føringen med et par mål mere, men måtte se sig tilfredse med en pauseføring på 2-0, og uanset at det er den farligste føring, så lå det aldrig rigtig i luften, at Skjold Birkerød kunne blive en rigtig trussel.

2. halvleg viste sig da også at blive en halvleg med et Holbæk mandskab i kontrol, der sikkert styrede begivenhederne på SuRi Park.

Først udbyggede Rasmus Suhr føringen til 3-0 inden Birkerød flot kombinerede sig frem til deres eneste scoring til 3-1, men Mikkel Jensen var ikke helt færdig endnu, da han fik muligheden for at sætte sidste fod mod et tomt mål til slutresultatet 4-1, og dermed cementerede sejren og sit hattrick.

Holdkammeraterne, der ikke var udtaget til dagens kamp, gik stille hen mod spillerboksen nogle minutter før slutfløjt og begyndte at gøre flaskerne med boblerne klar til endelig at kunne fejre oprykningen til 2. division, og ved dommerens slutfløjt blev der da også givet god gas med konfetti, kompressorhorn og champagne.

En kæmpe forløsning for HBI, der i 2. forsøg lykkedes med at spille sig tilbage til 2. division.

Holbæk Bold & Idrætsforening. Foto: Laila Versemann, lailaversemann.com