Team Rynkeby Skoleløbet er Nordens største motions- og velgørenhedsløb, hvor elever fra Danmark, Sverige, Norge og Finland løber til fordel for børn med kritiske sygdomme.

I Danmark løber eleverne fredagen før påskeferien, den 12. april 2019, for at støtte Børnelungefondens livsvigtige arbejde for børn med kritiske lungesygdomme.

Børn løber for børn
Fredag før påskeferien snører næsten 7000 børn fordelt på 20 skoler i Holbæk og omegn løbeskoene i den gode sags tjeneste. Det gør de sammen med næsten en kvart million andre børn på hundredvis af skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Et af formålene med løbet er at give eleverne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en reel forskel for børn med alvorlige sygdomme ved at gøre noget aktivt sammen med andre børn. Med deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet er eleverne fra skolerne med til at samle penge ind til Børnelungefonden, der arbejder for, at flere lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom. Inden løbet har eleverne således mulighed for at sælge ”sponsormærkater” til familie, venner og lokale erhvervsdrivende. Sponsormærkaterne sælges for en valgfri donation, der sendes ubeskåret videre til Børnelungefonden.

”Det er vigtigt for os, at eleverne bliver oplyst om, at det ikke er alle børn, der er raske. Faktisk sidder der lige nu måske to-tre elever i hver klasse, der lider af en lungesygdom i forskellig grad. Det er blandt andet de børn, der løbes for før påskeferien”, siger Flemming Olesen, som for 5. år i træk cykler med Team Rynkeby Holbæk til Paris. Flemming arbejder, når han ikke sidder på cyklen, som daglig leder for henholdsvis Børnegården i Vipperød og Ågerup Børnehave.

”Ved at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet får man mulighed for at rejse en vigtig problemstilling i undervisningen samtidig med, at vi giver eleverne mulighed for at gøre noget ved denne problemstilling på en aktiv måde”, fortsætter Flemming Olesen.

Team Rynkeby Skoleløbet afvikles under overskriften ”børn løber for børn”, og når donationen er indbetalt via skolens unikke MobilePay-nummer eller på team-rynkeby.dk/støt, skrives sponsorens navn og eventuelt en lille hilsen på sponsormærkaten, hvorefter sponsormærkaten klæbes op på den sponsorvæg, som skolen modtager fra Team Rynkeby Fonden forud for løbet, og som hænges op et centralt sted på skolen.

Sponsorvæggen bliver dermed et meget tydeligt symbol på det indsamlingsarbejde, som børnene på tværs af klasser og årgange samles om. Team Rynkeby Skoleløbet giver dermed ikke blot anledning til at sætte fokus på vigtigheden af motion og bevægelse samt børns trivsel – løbet kan også være med til at styrke klassefællesskaberne ved at give børnene et fælles projekt at samles om.

Eleverne kæmper i fællesskab
Det er femte gang, at Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på skoler i hele landet.

”Det vigtigste er, at eleverne er fælles om det her. Det er ikke interessant, hvor meget den enkelte elev, klasse eller skole samler ind til formålet. Det vigtige er, at eleverne på tværs af klasser, skoler og lande gør noget, der samlet set er med til at flytte noget”, siger Flemming Olesen.

Læs mere her.

Foto: Thomas Nørremark.