Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 10. april til den 23. april 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Ukrudtsbrænder startede brand i hus – Trudsvej, Holbæk

Kl. 13.44 var en villaejer i gang med at brænde ukrudt langs husets sokkel med en gasbrænder, da ilden fik fat i en hyndeboks, der gik i brand. Ilden bredte sig til husets udhæng og smeltede først tagrenden, hvorefter ilden bredte sig til husets tag og loft. Brandvæsnet kom til stedet og fik kontrol over ilden, før den bredte sig yderligere. Husets facade fik røg og sodskader, og der skete vandskade på huset som følge af slukningen. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet optog rapport i sagen, og skal nu vurdere, om den uforsigtighed, der var årsag til at branden startede, er en overtrædelse af beredskabsloven.

Biltyv anholdt – Ydervang, Holbæk

Kl. 18.56 ville en politipatrulje standse en personbil, VW Golf, for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen standsede dog ikke ved politiets anvisning, men kørte videre. Efter kort tid fik politiet standset bilen, hvori der sad tre mænd fra Midtjylland. Bilen blev ført af en 23-årig mand fra Ørsted på Norddjurs, der viste sig at være påvirket af kokain. Han havde desuden et kørselsforbud, som han havde fået i forbindelse med en hastighedssag. Bilen de kørte i var meldt stjålet d. 11. december 2018 fra en adresse i Greve, men var nu afmeldt og forsynet med andre nummerplader, som tilhørte en anden stjålet Golf. Denne Golf blev stjålet fra Slagelse Station d. 12. marts 2019. Politiet anholdt og sigtede føreren for diverse færdselsovertrædelser samt for brugstyveri af Golfen. De to passagerer på 30 og 31 år fra Randers blev ligeledes anholdt, mens politiet undersøgte sagen. De blev afhørt og løsladt uden at være blevet sigtet for noget. Den 23-årige fik udtaget en blodprøve, og blev taget med til stationen til afhøring. Han blev senere løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, der nu efterforsker sagen om de stjålne biler. Når sagen er færdig efterforsket, og resultatet af blodprøven kommer, vil den 23-årige så sine sager afgjort ved et retsmøde.

Bil endte på taget – Kalundborgmotorvejen mod øst, Vipperød – Holbæk

Kl. 04.06 skete et solouheld på motorvejen, da en 19-årig mand mistede herredømmet over bilen, der ramte ind i autoværnet og kom i slinger, hvorefter den ramte autoværnet igen og rullede rund på taget. Føreren slap fra uheldet med knubs, men bil og autoværn fik skader. Bilen blev nødflyttet, da den spærrede kørebanen, hvor den havde dryppet olie og benzin. Vejen var spærret i ca. 1 ½ time, indtil vejen igen var ryddet. Politiet optog rapport i sagen og skal nu have klarlagt, om uopmærksomhed kan have været årsag til uheldet.

Knallertkører med hash i bagagen – Mosevænget, Jyderup – Holbæk

Kl. 16.30 fik færdselspolitiet efter en kort jagt standset en 45-knallert, som blev ført af en 37-årig mand fra Jyderup. Ved en nærmere kontrol af knallerten og den 37-årige fandt politiet ham i besiddelse af en pose indeholdende godt 1000 gram hash, en anden pose indeholdende knap 18 gram hvidt pulver samt optegnelser, der ifølge politiet kunne minde om et narkoregnskab. Da den 37-årige også kunne mistænkes for selv at være påvirket af hash under kørslen, blev han anholdt i forbindelse med udtagning af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt efterforskning i sagen. Efter afhøring til sagerne blev den 37-årige dog løsladt ud fra de nærmere omstændigheder i sagen, idet hashen ifølge den sigtede tilfældigt var fundet blot få minutter før, at han blev standset af politiet. Politiet vil undersøge de beslaglagte effekter og stoffer nærmere, hvorefter den 37-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Truende mand i supermarked – Stationsvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 19.35 fik politiet en anmeldelse om, at en mand over for personalet i et supermarked havde givet udtryk for, at han ville tage hjem for at hente en pistol og skyde DSB-personale. Han var frustreret over, at et tog var kørt, inden han nåede at komme med. Politiet kørte til området og fik undervejs oplysninger om, at manden i mellemtiden havde taget et andet tog i retning mod Tølløse. DSB holdt toget tilbage på Tølløse station, hvor politiet gennemgik toget og fik kontakt med en øldrikkende, 59-årig mand fra Ålbæk. Han var stadig lidt truende i sin adfærd og blev derfor anholdt af sikkerhedsmæssige årsager. En kontrol med overvågningen i supermarkedet bekræftede, at politiet havde fat i den rigtige mand, der havde fremsat truslerne. Da han var påvirket af spiritus, blev han efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning. Han blev tirsdag morgen løsladt uden at blive sigtet for noget.

Færdselsuheld – Roskildevej-Omfartsvejen-Eriksholmvej, St. Grandløse, Vipperød – Holbæk

Kl. 10.36 rykkede politiet og redningspersonale ud til et færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen, og den ene bil lå på siden. Det viste sig, at begge førere var sluppet uskadte fra sammenstødet, der skete, efter at en 66-årig mand fra Jægerspris i en personbil var kørt mod øst ad Omfartsvejen. I krydset ved Roskildevej, hvor der er “Fuld stop”, var han kørt ud på Roskildevej og ind i siden på en varebil ført af en 46-årig mand fra Ringsted. Føreren af varebilen kørte i nordlig retning på Roskildevej og væltede om på højre side som følge af påkørslen. Et bugseringskøretøj blev tilkaldt til borttransport af varebilen, medens den 66-årige selv sørgede for borttransport af bilen. Vejen var ryddet kl. ca. 11.20 efter uheldet.

Mand bortvist fra sygehuset – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 03.17 anmeldte personalet fra Holbæk sygehus, at der gik en mand med en rollator rundt i receptionen og kastede med stolene. Politiet kom frem til stedet, hvor de traf en 58-åriog mand fra Kirke-Eskilstrup, der gerne ville have sygehuset til at bestille Flex-trafik til ham. Dette ville de dog ikke, da han ikke havde været indlagt, hvilket havde frustreret manden. Den 58-årige hævede nogle penge til toget, og ville selv finde hjem herefter, uden at være blevet sigtet for noget. Roen blev derfor genoprettet på sygehuset og patruljen kunne fortsætte.

Indbrud i perioden

Vossevænget, Tuse, Holbæk
Skamstrupvej, MørkøvJernbanevej, Jyderup