Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 25. marts til den 2. april.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro i venteværelset på Holbæk Station – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 2231 fik politiet en anmeldelse fra en borger om, at en gruppe unge mennesker skabte uro i venteværelset på Holbæk Station, hvor de bl.a. havde skruet en pære ud af en lampe. Politiet ankom til stedet og kunne konstatere, at der nu var roligt på stedet. Politiet havde en god dialog med de unge, der ventede på bussen. De unge mennesker indrømmede, at de havde skruet en pære ud af en lampe. Denne var dog skruet ind igen, og intet var ødelagt på stedet, hvorfor ingen blev sigtet for noget.

Færdselsuheld – Trønningevej / Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 0938 var der sket et færdselsuheld med to bilister impliceret. Det viste sig, at en 85-årig mand fra Kalundborg var kørt i en personbil ad Trønningevej mod nord, inden han i krydset ved Landevejen kørte frem over vigelinjen i forbindelse med en svingning til venstre mod vest ad Landevejen. Under svingningen stødte han sammen med en anden personbil, som en 73-årig mand fra Gislinge førte ad Landevejen mod øst. Ingen af parterne kom selv til skade ved uheldet, der dog forårsagede mindre materielle skader på de implicerede biler. Den 85-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven.

Stjålet crosser i bytte for bil – Kalundborg / Holbæk

Kl. 1418 kontaktede en mand fra Kalundborg politiet, fordi han tidligere havde fået stjålet sin motocrosser fra en adresse i Gørlev, og nu var blevet kontaktet af en bilsælger. En mand, der via et internetbaseret salgssted var ved at sælge sin bil, var blevet kontaktet af en mulig køber, der som bytte ville give en motocrosser. Bilsælgeren undrede sig over dette tilbud og undersøgte den tilbudte motocrosser nærmere via en forhandler, der kunne oplyse, at den meldt stjålet fra manden fra Kalundborg. Bilsælgeren kontaktede derfor efterfølgende ejeren af motocrosseren. Den interesserede bilkøber havde oplyst en privatadresse i Tølløse-området, som politiet så rykkede ud til. Her fandt politiet den stjålne motocrosser, ligesom politifolkenes næsebor blev fyldt af en kraftig lugt af hash. På stedet traf politiet to mænd på 20 og 44 år fra Tølløse, som blev sigtet for at have stjålet motocrosseren. Efter at en tilkaldt narkohund havde undersøgt stedet, blev den 44-årige tillige sigtet for besiddelse af knap 37 gram hash. Begge kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Teenager overfaldet – Nygade, Holbæk

Kl. 1631 rykkede politiet talstærk ud i anledning af en anmeldelse om et overfald på en teenager. Politiet fik kontakt til en 15-årig ung mand fra Mørkøv, som i Nygade ved tunnelen under jernbanen var blevet slået i ansigtet og på kroppen af en gruppe unge. Han var netop gået fra stationen mod Nygade, da han pludselig blev overfaldet af flere, delvist maskerede unge, der overfaldt og slog ham. En bekendt fik slået alarm via 112, samtidig med at de søgte tilflugt i en nærliggende forretning. Politiet traf i området en større flok unge, som politiet registrerede i et forsøg på at finde ud af, om de havde en rolle i overfaldet. Den 15-årige blev bragt på skadestuen til undersøgelse og registrering af de mindre skader, han havde pådraget sig. Politiet forsøger nu at få identificeret overfaldsmændene ud fra bl.a. eventuel overvågning i området.

Lokalpolitiet i Holbæk hører også gerne fra personer, der måtte have set overfaldet, idet offeret har oplyst, at der var mange personer til stede i Nygade, da overfaldet skete. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brag i Vangkvarteret – Holbæk

Kl. 1733 fik politiet den første af et par anmeldelser om høje brag i Vangkvarteret. Anmelderne havde opfattet det som skudafgivelser, som de ikke kunne stedbestemme nærmere end i Vangkvarteret. Politiet fik i området ved fælleshuset kontakt til to 20-årige mænd fra hhv. Holbæk og Bagsværd. De indrømmede at have affyret fyrværkeri, men politiet fandt ikke belæg for at sigte dem for noget, da politiet ikke kunne finde bevis i form af fyrværkerirester eller lignende. De blev dog formanet og oplyst om ulovligheden i affyringen på dette tidspunkt af året.

“Skud” var larm fra udstødning – Bilbyen, Holbæk

Kl. 0111 fik politiet en anmeldelse om, at der var hørt noget der lød som skud på stedet. En patrulje kom hurtigt frem og traf en personbil på Frejasvej med to yngre mænd i bilen. De viste sig, at bilen havde hul i udstødningen, hvorfor den afgav lyder, der kunne minde om skud. Føreren af bilen blev vejledt om reglerne i færdselsloven og “unødig røg og støj”, men blev ikke sigtet for noget.

“Knald” lød som skud – Præstevænget, Holbæk

Kl. 2120 fik politiet en anmeldelse om, at en borger havde hørt nogle knald, der lød som skud.
Politiet har efter onsdagens skudepisode øget patruljeringen i området, og en patrulje i nærheden havde også hørt bragene. De kørte en tur i området for at undersøge sagen nærmere, men fandt ingen tegn på skud eller andet mistænkeligt. Patruljen mente, at der kunne være tale om fyrværkeri. Generelt var patruljernes oplevelse i Holbæk, at alt var roligt, og at der var meget få personer og biler på gaderne denne aften og nat.

Skyderi i Vangkvarteret – Holbæk

Se udsendt pressemeddelelse tidligere torsdag om skyderi anmeldt onsdag aften kl. 2122.

Kvinde midt på vejen – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 2130 fik politiet en anmeldelse om, at en formentlig spirituspåvirket kvinde gik rundt på vejen i Svinninge, og at hun derfor var til fare for både sig selv og andre. Politiet kørte rundt i byen, men fandt hende ikke.

Tricktyveri i byggemarked – Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 1116 anmeldte personalet i et byggemarked, at to udenlandske mænd søndag d. 240319 kl. ca. 1830 havde distraheret en kassemedarbejder, så den ene af mændene kunne stjæle en boremaskine til en værdi af ca. 885 kr. Mændene på knap 40 år havde henvendt sig med boremaskinen ved kassen, hvorefter de spurgte kassemedarbejderen om noget, der krævede nærmere undersøgelse. Medens kassemedarbejderen var optaget af denne serviceopgaven, stak den ene mand boremaskinen ind under jakken. Kort forlod begge mænd byggemarkedet. Politiet forsøger nu ud fra den sikrede overvågningsvideo at få identificeret de to udenlandske mænd.
Politiet forsøger samtidig at finde ud af, om det måske kan være de samme mænd, der lørdag d. 090319 kl. ca. 1650 fik snydt sig til ekstra penge fra samme byggemarked. To udenlandske mænd ville gerne købe en tommestok, som de ville betale med en 500 kr.-seddel. Da de havde fået byttepenge retur, fortrød de betalingen med 500 kr.-sedlen og ønskede at betale på en anden måde. Det lykkedes dem at forvirre kasseekspedienten så meget, at de kunne gå fra stedet med både den oprindelige 500 kr.-seddel og byttepengene.

Mistænkelig bil – Rebslagervej, Holbæk

Kl. 0310 kørte politiet til området ved Rebslagervej, hvor en hvid kassevogn på udenlandske nummerplader var kørt ind. Det fandt anmelderen mistænkeligt og underrettede derfor politiet, som i området traf det pågældende køretøj. Der var tale om legalt forhold, idet varebilen havde leveret varer til et firma i området.

Masseslagsmål efter koncert – Bysøstræde P-plads, Holbæk

Kl. 0350 fik politiet en anmeldelse om, at 30-40 unge mænd fra kommet op at slås umiddelbart efter en koncert på et diskotek var slut. Flere patruljer kom frem til stedet, og fik stoppet tumulten. Det var ikke muligt for politiet at klarlægge årsagen til slagsmålet, og ingen personer anmeldte, at de var kommet til skade. Politiet sigtede en 17-årig ung mand fra Vig for ordensbekendtgørelsen, idet han indledte sig i slagsmål. Politiet så, at den 17-årige var ophavsmand til en slåskamp. Han var kortvarigt anholdt, men blev løsladt på stedet. En 18-årig mand fra Gislinge, blev sigtet for ordensbekendtgørelsen, idet han trods gentagne advarsler ikke efterkom politiets anvisninger om at forlade stedet.

Søndag – mandag:

Narkobilist stak af fra både politi og sygehuspersonale – Skovvejen, Jyderup

Kl. 1425 rykkede politiet ud til et solouheld på Skovvejen, idet en bilist var forulykket. En ambulance var sendt til stedet, men føreren af den forulykkede personbil var stukket af ind i et skovområde. Her fandt politiet dog føreren, som var en 41-årig mand fra Svebølle, som blev anholdt og sigtet for kørsel i bilen i medicinpåvirket tilstand. Han var i øvrigt uskadt efter uheldet, men blev bragt til skadestuen med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse efter formodet kraftig medicinindtagelse. Politiet løslod manden herefter, men sygehuspersonalet vurderede, at han skulle forblive indlagt til behandling mod den indtagne, formentlig alt for store mængde medicin. Ca. 1 time senere oplyste sygeplejepersonalet, at den behandlingskrævende mand var stukket af fra stedet. Politiet fandt dog manden, der nu var faldet lidt til ro og gerne ville køres retur til sygehuset til fornøden lægelig behandling. Den 41-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i relation til den udtagne blodprøve, når den er blevet analyseret.

Indbrud i Perioden

L. C. Worsøesvej, Holbæk
Tåstruphøj, Holbæk
Pakhusstræde, Holbæk
Finsings Plads, Holbæk
Høedvej, Jyderup
Tølløsevej, Tølløse