Den 20. juni danner Strandparken igen ramme om dejlig sommerunderholdning, når Holbæk Kulturskole arrangerer Sommeraftener i Strandparken. I år byder programmet på skøn blanding af populære klassiske værker, musicalhits og danske viser med sanger og entertainer Jesper Lundgaard som gæstesolist.

Strandparken. Foto: Holbæk Kommune.

Sommeraftener i Strandparken bygger videre på de gode erfaringer fra tidligere år. Bl.a. koncert med Copenhagen Phil, balletopvisning fra Den kongelige Ballet og alsang. Flere tusinde borgere har overværet disse arrangementer.

I år vil Sommeraftener i Strandparken danne rammen om en aften med Holbæks eget ensemble, Fønixensemblet, under ledelse af dirigent og konferencier Morten Ryelund. Det regionale ungdomsstrygeorkester Presto samt elever og lærere fra Holbæk kulturskole vil bidrage til aftenens program, ligesom programmet byder på et par fællessange. Der vil være gratis entre til arrangementet.

Formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Ole Hansen, siger: “Jeg er glad over at vi i Udvalget for Kultur og Fritid har besluttet at støtte Sommeraftener i Strandparken og at vi fortsætter en dejlig sommertradition. En tradition, som er med til at styrke byudviklingen og at skabe ejerskab og fællesskab. Det understreger den store støtte fra det lokale erhvervsliv også. Uden den ville vi ikke have mulighed for at sammensætte et så alsidigt arrangement med så høj en kvalitet. Og så endda gøre det, så det er gratis for publikum at deltage. Det gør mig virkelig glad.”

Det lokale erhvervsliv støtter op om Sommeraftener i Strandparken
Udvalget for Kultur og Fritid har på sit møde den 27. marts besluttet at yde et tilskud på 44.000 kr. fra Eventpuljen til Sommeraftener i Strandparken.

Der er desuden givet tilsagn om støtte fra fire erhvervssponsorer, nemlig Sparekassen Sjælland – Fyn, Vilcon Hotel & Konferencecenter/Hotel Strandparken, Holbæk lift & materieludlejning A/S samt NHE Biler A/S. Tilsammen bidrager de med 100.000 kr., som går til aflønning af orkester, solist og alle øvrige udgifter, som er forbundet med arrangementet.

Populære klassiske værker
Det bliver populære klassiske værker, publikum kan nyde i Strandparken den 20. juni. F.eks. uddrag af Griegs Holberg suite og “Sommer” fra Vivaldis De fire årstider. De medvirkende kunstnere er FøniXensemblet, som består af 18 unge strygere, bl.a. fra Det danske Ungdomsensemble DUEN. Dirigent og konferencier er Morten Ryelund, og gæstesolister er Jesper Lundgaard (sang) og Allan Sjøllin (guitar). Det regionale ungdomsorkester Presto deltager også samt udvalgte strygerelever og lærere fra Holbæk Kulturskole. Sidstnævnte har i ugerne op til koncerten deltaget i strygerworkshop med Morten Ryelund arrangeret af Holbæk Kulturskole.

Der vil desuden være fællessange undervejs i programmet.