Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 21. til den 29. januar 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro og uorden – Valdemars Sejrsvej, Holbæk

Kl. 0200 slog personalet på en tankstation alarm, fordi en mandlig kunde voldte problemer i butikken. Det viste sig at være en 45-årig mand fra Hørve, der som kunde i butikken havde taget en øl, som han dog ikke ønskede at betale for. Endvidere var han begyndt at drikke af sin øl, men personalet ønskede blot manden bortvist fra butikken for at få genoprettet roen. Politiet kørte ham til togstationen, så han selv kunne sørge for at komme hjem.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 0203 standsede politiet en personbil, der kørte ad Valdemar Sejrsvej, med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Føreren var en 27-årig mand uden fast bopæl, og da han blev skønnet påvirket af narkotika (kokain) under kørslen, blev han sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. I bilen var en 21-årig mand fra Nykøbing F med som passager. Han havde 4½ gram hash på sig, så han fik hashen beslaglagt som bevis og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Gudmandstrup, Svinninge – Holbæk

Kl. 1451 anholdt og sigtede politiet en 40-årig mand fra Svinninge for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Tølløsevej, Lillevang, Tølløse – Holbæk

Kl. 0530 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en varebil var forulykket på grund af glat føre. Det viste sig, at en 30-årig mand fra Holbæk under kørsel ad Tølløsevej mod øst i en varebil mistede herredømmet over bilen i en let højrekurve. Det bevirkede, at bilen kørte i grøften og væltede om på taget. Den 30-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Mistænkt for skrottyveri fik taget bil – Virkelyst, Nørre Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 2108 fik politiet en anmeldelse om, at en person var blevet set klatre over hegnet til en genbrugsplads. En hundepatrulje kom frem, hvor de traf en 26-årig mand fra Azerbaidjan med bopæl i Fredensborg, der sad i en bil foran genbrugspladsen. Hundepatruljen afsøgte stedet, uden at finde frem til yderligere personer. På videoovervågningen fra genbrugspladsen fra tidligere episoder med tyveri, fandt politiet frem til, at der var tale om samme køretøj, som det den 26-årige mand sad i. I bilen var en jakke med et karakteristisk logo, der ligeledes gik igen på overvågningsvideoen. Den 26-årige blev derfor sigtet for tyveri af skrot, og politiet undersøger nu sagen nærmere.

Det viste sig i øvrigt, at den 26-årige mand var frakendt retten til at køre bil i forbindelse med en sag om narkokørsel. Da han havde kørt flere gange i frakendelsestiden indenfor de seneste 3 år, beslaglagde politiet hans bil med henblik på konfiskation. Den 26-årige accepterede beslaglæggelsen. Retten vil senere tage stilling til, om bilen skal konfiskeres.

Social dumping – Roskilde, Holbæk

Politiets udlændigeafdeling lavede torsdag formiddag en aktion mod social dumping i samarbejde med Arbejdstilsynet, Skat og Styrelsen for international rekruttering og integration (SIRI). De kontrollerede her byggepladser i Roskilde og Holbæk. På byggepladsen i Roskilde blev to håndværkere fra Polen kontrolleret, uden at det gav anledning til noget fra myndighedernes side. På byggepladsen i Holbæk blev ni håndværkere fra Rumænien kontrolleret. Arbejdstilsynet noterede her enkelte overtrædelser af arbejdsmiljøloven, der blev påtalt på stedet. Der blev i øvrigt ikke konstateret andre overtrædelser af lovgivningen.

Falsk IT-mand – Strandstræde, Holbæk

Kl. 1309 anmeldte en 72-årig mand, at han mandag middag fik en opringning fra en mand, der oplyste, at han arbejdede for et IT-firma. Den 72-årige blev overtalt til at godkende, at manden fjernstyrede hans computer. “IT-medarbejderen” kom med en undskyldning om, at der skulle installeres antivirusprogrammer, og at anmelderens computer skulle renses. Anmelderen blev herefter opkrævet 80 kr for ydelsen, som han betalte via netbank. Den 72-årige opgav ikke nogen former for oplysninger til “IT-medarbejderen”, men da han havde haft adgang til at se, da den 72-årige loggede ind, var det muligt at se log-ind oplysningerne til banken. Anmelderen konstaterede om aftenen, at der var overført 2000 kr til en konto i Estland, overført 35.000 kr til en dansk bankkonto samt overført 8745 kr fra Mastercardkonto. Herefter spærrede banken den 72-åriges konto. Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til den falske IT-medarbejder.

Politiet råder borgerne til aldrig at give tilladelse til, at nogen fjernstyrer en computer eller anden teknisk enhed i forbindelse med uanmodede henvendelser fra firmaer eller offentlige myndigheder. Hav altid en sund skepsis, når nogen henvender sig uopfordret med hjælp eller tilbud, hvad enten det er personligt eller telefonisk.

Færdselsuheld -Søstrupvej/Sasserupvej, Søstrup, Holbæk

Kl.1303 skete et færdselsuheld, da en 47-årig kvinde fra Nykøbing Sj. i et kryds kørte frem, fordi hendes fod smuttede fra bremsen. Den 47-åriges bil kørte frem og ramte en 62-årig kvinde, der kom kørende i bil ad Søstrupvej. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne kunne ikke køre derfra. Sasserupvej var spærret i ca. en time efter uheldet.

Narkokørsel – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 1330 standsede en færdselsbetjent en varebil, for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren viste sig at være en 21-årig mand fra Taastrup, der med narkometeret blev testet positiv for hash. Han blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve. Når resultatet af prøven kommer, vil den 21-årige høre nærmere fra politiet.

Blufærdighedskrænkelse – Lillevang, Fælleden, Holbæk

Kl. 1603 anmeldte en 54-årig kvinde, at hun kort forinden gik på “Fælleden” med sin hund, da hun mødte en mand, der gik med sin penis stikkende op af bukselinningen. Mandens bukser var trukket lidt ned, så skridtet var blottet i længere tid, hvorfor anmelderen ikke antog, at det blot var for at tisse.

Anmelderen beskrev manden som:
Dansk af udseende, 180-185 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Iført: mørk parkacoat med pelskrave, jeans, Medbragte: mobil

Politiet efterforsker nu sagen og vil gerne i kontakt med vidner, der har bemærket den beskrevne mand i området omkring “Fælleden” torsdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Uro og uorden på stationen – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 1642 fik politiet en anmeldelse om en mand, der optrådte aggressivt og truende overfor forbipasserende ved ventesalen. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 45-årig mand fra Hørve, der blev bortvist fra stedet. Manden tog toget i retning mod sin bopæl.

Brandstedsundersøgelse – Rønnevej, Jyderup – Holbæk

Midt- og Vestsjællands Politi foretog i går tirsdag i samarbejde med National Kriminalteknisk Center og Dansk Brandteknisk Institut undersøgelse af den bopæl, hvor den 79-årige kvindelige beboer blev fundet død om formiddagen søndag den 20/1-2019, da hjemmeplejen kom på rutinemæssig besøg. Konklusionen på politiets undersøgelser var, at branden efter al sandsynlighed var opstået ved rygning i/ved sengen. Der var ingen tegn på, at noget kriminelt var foregået på stedet.

Stort kanonslag fundet – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 2021 fik politiet en anmeldelse fra en lokal borger om, at der på en stor sten ved Absalonsskolen lå et stort kanonslag. Politiet kørte til stedet og fandt kanonslaget. Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste blev konsulteret, hvorefter det blev besluttet, at Forsvaret ville komme til stede for afhentning og destruktion. Hvem der har lagt kanonslaget på stedet, har politiet ingen oplysninger om.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Ahlgade, Holbæk

Kl. 1534 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der i Ahlgade kørte hasarderet. Bilisten havde påkørt et vejskilt og var kørt hen over fortovet, inden bilisten forsvandt ad Lindevej. Efterforskning i sagen førte politiet frem til en adresse på Pølsekrogen, hvor en 33-årig mand fra Kalundborg befandt sig. Han kunne mistænkes for at havde været fører af bilen under kørslen i Ahlgade. Da politiet kunne konstatere, at han var påvirket af spiritus/narkotika og formentlig også havde været det under kørslen kort forinden, ville politiet anholde ham. Han satte sig dog til modværge, men blev dog anholdt under brug af peberspray. Den 33-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer, inden han blev anbragt i detentionen til afrusning. Sidst på aftenen løslod politiet den 33-årige, som senere vil høre nærmere fra politiet.

Anmeldelse om sædelighedsforbrydelse – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 0049 anmeldte en 18-årig kvinde fra Svinninge, at hun var blevet voldtaget på en P-plads bag ved et diskotek. På et ukendt tidspunkt inden for den seneste ca. 1½ time før anmeldelse havde en fremmed, ung mand begået fuldbyrdet voldtægt mod hende, hvorefter manden var forsvundet i ukendt retning. Politiet rykkede ud med flere patruljer til at undersøge området bag diskoteket med bl.a. patruljehunde for at lede efter spor fra den anmeldte forbrydelse, ligesom politiet søgte efter mulige mistænkte i byen. Kvinden blev bragt til Center for Voldtægtsofre til undersøgelse og sikring af eventuelle spor, der vil kunne føre til en mistænkt i sagen. Den 18-årige kvinde er blevet afhørt indledningsvist til sagen, men skal afhøres igen i nærmeste fremtid for at få klarlagt til nærmere detaljer i sagen.

Lørdag – søndag:

Mand med gevær i toget – Holbæk

Kl. 1218 bad Københavns Politi om assistance fra Midt- og Vestsjællands Politi, idet en mand medbringende et gevær tidligere var set stige ind i et tog på Københavns hovedbanegård. Toget havde retning mod Kalundborg, hvorfor Midt- og Vestsjællands Politi blev bedt om at finde manden i toget. Det lykkedes på togstationen i Holbæk kl. ca. 1235, hvor politiet fik kontakt til en 50-årig mand fra København NV. Han medbragte et hardball-gevær, som lignede et rigtigt skydevåben. Den 50-årige var i lovlig besiddelse af våbnet, som han dog blev bedt om rejse videre med i mere diskret form, så øvrige rejsende ikke blev unødigt bekymrede. Hardballe-geværet var i øvrigt tiltænkt et familiemedlem, hvorfor han havde medbragt “våbnet” i toget. Politiet havde ikke grundlag for at mistænke manden for nogen lovovertrædelse.

Uro og uorden – Agervang, Holbæk

Kl. 2304 fik politiet en henvendelse fra en lokal beboer, der oplyste, at nogle unge mænd var i slagsmål i området. Politiet kørte til området med flere patruljer, men traf ikke nogen i slagsmål, eller som kunne mistænkes herfor.
Kl. 2324 kom endnu en anmeldelse om uorden i området, hvor patruljerne nu traf en 22-årig mand uden fast bopæl og en 25-årig mand fra Holbæk. De kunne dog ikke mistænkes for at have lavet uro eller været i slagsmål, så de blev ikke sigtet for noget.
Kl. 0049 kom så den tredje anmeldelse om uro, hvorefter politiet traf en 24-årig mand uden fast bopæl i området. Han kunne ikke mistænkes for at have lavet uro i området, så han fik lov til at gå videre uden at blive sigtet for noget. Hvad der reelt er foregået i området, og som har givet anledning til de tre anmeldelser, ved politiet ikke.

Brandundersøgelse – kvinde omkommet – Rønnevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 0954 anmeldte hjemmeplejen, at man havde fundet en livløs kvinde i sin egen bolig, hvor der tilsyneladende havde været en ildebrand, idet boligen var fyldt med røg. Branden var dog gået ud af sig selv, så der blev ikke behov for indsats fra brandvæsnets side. I lejligheden fandtes den 79-årige kvindelige beboer livløs i soveværelset, men hun blev kort efter erklæret for afgået ved døden. Der var kraftig sodsværtning i hele boligen, og i soveværelset havde der været brand i og omkring beboerens seng. Branden formodes at opstået på et ukendt tidspunkt efter kl. ca. 2300 lørdag aften og indtil hjemmeplejens ankomst søndag formiddag. Beboeren var ryger, og politiet skal nu sammen med brandteknikere undersøge brandstedet nærmere, idet politiet arbejder ud fra en formodning om, at rygning kan være årsagen til brandens opståen. Ved den foreløbige undersøgelse af boligen fandtes ingen tegn på noget kriminelt. Den afdøde kvindes pårørende er underrettet om sagen.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1615 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra København NV for kørsel i en personbil, selv om han kunne mistænkes for at være påvirket af både hash og kokain under kørslen. Ved visitationen i forbindelse med anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af ca. ½ gram hash og ca. 1½ gram kokain, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 21-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Indbrud i Perioden

Lærkevej, Gislinge
Østervang, Holbæk
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Ahlgade, Holbæk
Anemonevej, Holbæk
Bygvænget, Tuse, Holbæk
Anders Larsensvej, Holbæk
Strandmøllevej, Holbæk
Kærsangervej, Jyderup
Slagelsevej, Jyderup
Platanvej, Kirke Eskilstrup
Bakken, Store Merløse (2 steder)
Ringstedvej, Gudmandstrup, Svinninge
Ternevej, Tølløse
Bellisvej, Tølløse
Valmuevej, Tølløse
Hejrevej, Ugerløse