Foto: Holbæk Rille Race

Hver onsdag aften mødes en gruppe mennesker på den gamle skole i Hagested og kører med racerbiler. Bilerne er dog små. Det er nemlig elektriske minibiler, og sporten kaldes rille-ræs eller slot cars – kært barn har som bekendt mange navne – men de er mest kendt som Scalextric, selvom det kun et ét ud af de mange fabrikater, der findes.

Alle kan være med, og foreningen bag, Holbæk Rille Race, byder alle velkommen. Så har man lyst, kan man komme at prøve de elektriske minibiler på en faststående 35 meter lang Scalextric-bane! Det er lige til at gå til. Når folk ankommer, tænder de bare for strømmen, og så er alt klar til kørsel. Nemmere kan det ikke være.

Klubben stiller materiel til rådighed for nye, dvs. både biler og kontrolhåndtag, de første par måneder. Det er langt billigere at køre med modelracerbiler end med gokarts eller andre racerhobbyer. Så her får man lettere råd til at købe sig en Ferrari, en Mercedes, en Corvette eller en Audi R18…

Det er for alle, lige fra de ti- til de firsårige, som klubben siger. Og i klubben er der hjælp at hente både om bilens teknik og om køreteknik. For det går hurtigt – virkelig hurtigt.

Holbæk Rille Race mødes hver onsdag aften fra kl. 18.30 på Damvej 14 (Hagested Gl Skole – indgang i hjørnet af skolegården, op på 1. sal tv.).

Ring evt. til kassereren Preben Netra på tlf. 60 70 23 42.