Den 47-årige Michael Petersen, som i disse dage prøver at få stemmer nok til en polartur, har udvidet projektet til også at handle om velgørenhed. ”Jeg har mødt så mange venlige mennesker, når jeg har stået på gader og stræder, at jeg fik lyst til at give noget tilbage”, siger han.

Da han så opslaget for julehjælp, fik han den ide at give 1 krone for hver af de første 5000 stemmer til Julehjælpen i Holbæk. Efter et besøg på den lokale Holbæk Radio blev beløbet doblet op. Da radiochefen hørte idéen, valgte han at doble op, så de første 5000 stemmer giver 2 kr. til julehjælpen i Holbæk, den ene krone giver Michael Petersen, og den anden giver Holbæk Radio.

”Jeg er klar over, at de penge, vi samler ind, ikke når at komme familier til gode i år, men mon der ikke også er familier, der trænger til næste år, som vil få glæde af vores bidrag”, siger Michael Petersen, der nu har tre gode grunde til, at man skal stemme på ham. ”Den ene er, at man hjælper mig et lille skridt tættere på noget, jeg rigtig gerne vil. Den anden er, at man selv får mulighed for at vinde et Fjällräven-produkt, når man stemmer, og den tredje og vigtigste er, at man hjælper familier med børn til en lidt bedre jul”, siger han.

Lige nu er der omkring 5200 stemmer op til konkurrenten på førstepladsen, så der skal stadig kæmpes for hver en stemme. Hvis du har lyst til at hjælpe Michael Petersen med en stemme og samtidig støtte julehjælpen i Holbæk kan du klikke her.

Foto: ABW