Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Nov 12, 2018 til Nov 20, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i hundekurv – Stestrupvej, Stestrup, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 1231 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et værksted i en industribygning. Branden var nærmest slukket ved brandvæsnets ankomst, således at brandvæsnet kun skulle efterslukke en mindre brand i noget brændbart i en hundekurv. Årsagen til brandens opståen var brug af en vinkelsliber i nærheden af hundekurven. Gnister formodes at være faldet ned i hundekurven, der fik mindre skader som følge af branden. Hverken personer eller dyr kom til skade ved branden.

Rømning af rockerklubhus – Østerstræde, Holbæk

Lørdag formiddag suspenderede Midt- og Vestsjællands Politi opholdsforbuddet i klubhuset i Østerstræde efter anmodning fra beboerne. De tilkendegav, at de ønskede at fraflytte ejendommen og derfor ønskede adgang til stedet. Politiet var tilstede for at overvåge suspensionen af opholdsforbuddet frem til lørdag eftermiddag. Pressen var også til stede i Østerstræde, hvilket fik en af brugerne af klubhuset – en 31-årig mand – til at true en kvindelig journalist. Den 31-årige kørte herefter fra stedet i en bil uden nummerplader og mod ensretningen, men med politiet bagefter. Han blev senere anholdt, sigtet og afhørt til sagen, hvorefter politiet løslod den 31-årige, da der ikke var grundlag for fremstilling i et grundlovsforhør.

Søndag suspenderede politiet igen opholdsforbuddet midlertidigt i forbindelse med beboernes fortsatte nedpakning af effekter i klubhuset. Flyttegodset mangler dog at blive flyttet / fjernet fra klubhuset, hvilket politiet forventer, at det vil ske inden for en kort tidshorisont.

Hæleri – Jyderup – Holbæk

Kl. 1323 rettede en 21-årige kvinde fra København Ø henvendelse til politiet for at bede om assistance til at få en stjålet computer retur efter et indbrud på hendes bopæl, hvorfra computeren var blevet stjålet tidligere. Hun kunne via et sporingssystem se, at computeren befandt sig på en bestemt adresse i Jyderup. Politiet kørte til stedet og fandt computeren, som en 45-årig mand fra Jyderup nu var i besiddelse af. Han nægtede dog at have noget med indbruddet at gøre, men politiet sigtede den 45-årige for hæleri. Han vil derfor senere høre nærmere fra politiet i København i anledning af sagen.

Forsøg på røveri – Kirkestræde, Holbæk

Kl. 2142 anmeldte en 32-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 2110 var udsat for et røveriforsøg. På kirkegården blev hun kontaktet af en fremmed mand, der først bad om hendes pung. Det ønske efterkom hun ikke, hvorefter hun blev skubbet omkuld og presset mod jorden, medens manden stak hende med en spids genstand. Han truede hende nu til at udlevere pung og penge, men opgav pludselig og løb fra stedet via en udgang i østlig retning. Den mistænkte mand blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Langt sort skæg, Talte: Dansk, Iført: Kondisko, mørke cowboybukser, mørk/grå hættetrøje. Politiet ledte med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, efter den mistænkte, men forgæves.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området ved kirkegården lørdag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Biltyv anholdt – Fjorddraget, Holbæk

Kl. 2245 blev en 18-årig mand fra Holbæk anholdt på førersædet af en varebil, som han havde til hensigt at stjæle. Han var blevet tilbageholdt af bl.a. bilejeren, som havde opdaget forsøget på at stjæle bilen. Den 18-årige blev afhørt til sagen og herefter løsladt. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brand i bil – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 1121 fik brandvæsnet og politiet via alarm 112 melding om brand i en bil. Det viste sig at være mindre dramatisk end først antaget, idet der kun var røgudvikling fra noget smeltet skumgummi, som bilejeren havde arbejdet med ved bilen. Ved uheld havde noget skumgummi rørt ved den varme udstødning og var herefter brudt i “brand” / smeltet med røgudvikling til følge. Ingen skade på hverken materiel eller personer.

Bil på mark, Holbækvej, Syvendkøb, Mørkøv Holbæk

Kl. 1007 fik politiet en anmeldelse om, at der holdt en personbil på marken. Den var rullet rundt og airbags var udløst. Bilen havde ingen nummerplade på, og der var ingen personer ved bilen. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge bilen og uheldet. Mens politiet var på stedet kom bilens ejer, en 20-årig mand fra Dianalund til stedet. Han sagde han havde hørt at bilen var kørt galt, og ville sørge for at få den afhentet i løbet af dagen. Politiet fik ingen oplysninger om, at nogen personer var kommet til skade i forbindelse med uheldet. Der var ikke sket skade på andre genstande i forbindelse med uheldet, hvorfor det ikke var nødvendigt med yderligere indblanding fra politiets side.

Mand faldt ned fra ladet på lastbil, Riffelhavevej, Holbæk

Kl. 1009 blev politi og ambulance sendt til en arbejdsulykke ved at byggeri, som blev udført bag EUC i Holbæk. En 56-årig mand havde stået med en kollega på ladet af en lastbil, hvorfra der skulle flyttes nogle betonelementer til byggeriet. Betonelementerne blev fastgjort til en kran, der skulle løfte elementerne af bilen. I den forbindelse sad elementerne fast i et træ, og da kranføreren ville frigøre dem, ramte betonelementerne den 56-årige, der mistede balancen og faldt ned fra lastbilen, hvor han landede på ryggen. Den tilskadekomnes tilstand var kritisk, hvorfor han blev fløjet til Rigshospitalet med helikopter. Arbejdstilsynet blev tilkaldt for at lave en undersøgelse af ulykken. Den 56-årige blev opereret og hans tilstand er stabil, han er dog forsat indlagt. Politiet afventer nu arbejdstilsynets rapport, hvorefter der vil blive taget stilling til, om nogen skal straffes f or overt rædelse af arbejdsmiljølovgivningen.

Arbejdsulykke – Bjergsted Byvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1333 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en mand havde fået en læsion i håndleddet. Det viste sig, at en 18-årig mand fra Jyderup under arbejde som lærling hos en slagter havde stukket sig i håndleddet med en kniv. Han havde selv sørget for at minimere blødningen, indtil ambulancen bragte ham på skadestuen til fornøden behandling. Politiet undersøger nu omstændighederne sammen med Arbejdstilsynet for at kunne afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Tyveri af mobiltelefoner fra butikker – Roskilde/Holbæk

Kl. 1450 anmeldte personalet fra en tele-butik i Algade, Roskilde, at to mobiltelefoner var blevet stjålet kl. ca. 1440, da en ukendt mand havde afmonteret alarmerne fra to udstillede mobiltelefoner. Herefter havde manden forladt butikken med personalet bagefter ad Algade mod øst til området ved Ved Klostermuren, hvor han satte sig ind i og kørte fra området i en hvid, ældre personbil. Den mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 18-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Iført: Kasket.

Kl. 1534 anmeldte personalet fra en tele-butik i Ahlgade, Holbæk, at fire mobiltelefoner var blevet stjålet kl. ca. 1525 fra en udstilling tæt på butiksdøren. De to mistænkte mænd havde også forsøgt at få en femte telefon med sig, men forgæves. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, 185-187 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Tætklippet skæg, Iført: Brune sneakers, armygrøn bomberjakke, sorte bukser, sort kasket m/hvid skrift; og B: Mand, 185-187 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Tætklippet skæg, udenlandsk af udseendet, Iført: sandfarvet sneakers, windbreaker-jakke sort nederst og hvid øverst samt hvid hætte, sorte bukser, sort kasket med hvid front og sort skygge.

Politiet ledte er de mistænkte i begge sager, men fandt dem desværre ikke eller den hvide bil, der blev brugt som flugtbil i Roskilde. Politiet undersøger nu, om der kan være en sammenhæng i de to sager, hvis fremgangsmåde kan ligne hinanden.

Lokalpolitiet i både Roskilde og i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget i forbindelse med tyverierne eller den hvide flugtbil i Roskilde. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Lov om euforiserende stoffer – Høedvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 2345 bemærkede en hundepatrulje en personbil køre ad Holbækvej. Da politiet gjorde tegn til at ville tale med føreren af bilen, kørte føreren videre ad Høedvej og satte kortvarigt hastigheden op. I en kurve på Høedvej blev bilens hastighed dog sat ned igen, hvorefter en mandlig passager i bilen sprang ud og rullede rundt på vejen. Han løb herefter fra stedet af ukendt årsag, men blev råbt an af hundepatruljens personale. Manden stoppede ikke, hvorfor en politihund blev sendt efter manden, der sprang over et plankeværk. Det lykkedes dog politihunden at få manden standset, således at politiet kunne anholde en 26-årig mand fra Holbæk. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af ca. 1 gram amfetamin samt 35 medicinpiller med stoffet benzodiapiner. Den 26-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og løsladt efter afhøring til sagerne.
Politiet fik ikke identificeret hverken køretøjet eller dens fører yderligere, og den 26-åriges adfærd under kørslen skyldtes ifølge hans egen forklaring besiddelsen af de ulovlige stoffer. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Lov om euforiserende stoffer – Østre Skolegade, Holbæk

Kl. 0905 opholdt en politiets narkohundeførere sig i anden anledning tilfældigt i gaden, hvor politimanden – med egen næse – kunne identificere en hashlugt komme ud fra en af vinduerne i en nærliggende lejlighed. Narkohundeføreren bankede på hos en 39-årig mand fra Holbæk, der efterfølgende fik sin lejlighed ransaget på grund af mistanke om besiddelse af narkotika (hash). Ved ransagningen fandt politiet 86 gram hash og knap 1 gram skunk, hvilket den 39-årig blev sigtet for besiddelse af. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Forsøg på røveri – Drivsåtvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 2155 kom en mand i en restauration, hvor han ønskede ekspedition ved at ringe på en klokke. Han fremviste en seddel med en tekst, som ekspedienten ikke lige kunne tyde. Manden råbte herefter op og sagde noget om penge, samtidig med at han holdt en kniv truende frem. Ekspedienten hentede en moppe og bad manden gå udenfor, hvilket han gjorde uden udbytte. Manden kørte fra stedet på en knallert, som ekspedienten hørte starte. Røveren blev beskrevet som: A: Mand, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Yderligere kendetegn: Kørte derfra på knallert – lød det til., Talte: Dansk, Iført: Sort styrthjelm med visir nede. Sort jakke og bukser. Sorte handsker., Medbragte: Seddel med skrift., Bevæbning: Stor grøntsagskniv. Politiet ledte forgæves efter manden og hans knallert i området.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området fred ag aften . Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Forhutlet mand kørt hjem, Oddenvej, Holbæk

Kl. 1036 havde politiet modtaget flere anmeldelser om en forhutlet klædt mand, der iført en brun frakke og en piratlignende hat gik barfodet langs vejen. Politiets indsatsleder traf en 34-årig mand fra Nykøbing Sjælland, der svarede til signalementet. Han blev trods sin lidt usædvanlige påklædning skønnet i stand til at klare sig selv, hvorfor politiet kørte ham hjem til hans bopæl.

Borger hørte “skud?”, Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 0235 anmeldte en borger, at der var hørt 2 skud i nærområdet. Anmelderen synes det lød som pistolskud. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge forholdet, men fandt intet der tydede på, at der var afgivet skud. Politiet modtog ikke yderligere anmeldelser om forholdet.

Bål i baghaven – Holbækvej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1632 rykkede politiet ud til en afbrænding, der foregik i baghaven på en privat adresse. Der var ingen hjemme på stedet, og politiet kunne konstatere, at der i bålet kunne ses både haveaffald, byggeaffald og plastik. Bålet havde store flammer og var ikke langt fra både træer og et plankeværk, rekvirerede politiet brandvæsnet til at foretage slukning af bålet. Politiet forlod stedet efter brandvæsnets slukning af bålet, men den ansvarlige grundejer kan forvente at høre nærmere fra politiet med hensyn til overtrædelse af affaldsbekendtgørelsen.

Narkokørsel – Skovvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 0103 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Svebølle for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Den 27-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til sagen.

Indbrud i perioden
Byvej, Gislinge Borgm. N. E. Hansensvej, Holbæk Valdemar Sejrsvej, Holbæk Ladegårdsparken Vest, Holbæk Holbækvej, Mørkøv Dragerupvej, Dragerup, Holbæk Holbækvej, Kalundborg Søbæksparken, Jyderup Gl. Skovvej, Nørre Jernløse,Regstrup Søskrænten, Undløse, Tølløse – To adresser Tingstedvej, Ugerløse