Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Okt 23, 2018 til Nov 06, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro og uorden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 1443 skabte et par mænd utryghed på stationsområdet, idet de råbte op og også røg indenfor. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 45-årig mand fra Hørve, der straks tog toget hjemad, medens politiet kørte den anden – en 34-årig mand fra Holbæk – i retning mod bopælen, så roen i området kunne genoprettes. Årsagen til mændenes adfærd kendes ikke, og ingen af dem blev sigtet for noget.

Spirituskørsel på knallert – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 0211 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Jyderup for spirituskørsel på en lille knallert. Manden, der i forvejen var frakendt kørekortet til bil, blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel, Sorøvej, Ugerløse, Holbæk

Kl. 1625 sigtede og anholdt færdselspolitiet en 54-årig mand fra Polen, der havde kørt spirituspåvirket i sin personbil, hvor hans kone var med som passager. Han havde en promille langt over det tilladte, hvorfor han blev taget med til en blodprøveudtagelse. Han blev herefter løsladt. Den 54-årige havde heller ikke erhvervet kørekort, hvorfor han også blev sigtet for kørsel uden førerret.

Brand i bil, Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 0311 fik politiet et alarm 112 opkald om brand i en personbil, der holdt på parkeringspladen ved siden af en del andre biler. Bilen var overtændt, da brandvæsnet kom til stedet, og branden nåede at skade en bil, der holdt ved siden af den brændende bil. Ingen personer kom til skade ved branden. Den foreløbige undersøgelse af branden viste, at der ikke umiddelbart var en naturlig årsag til, at branden opstod. Der var ingen tegn på at branden opstod i bilens motorrum. Der var knust en siderude i bilen, og umiddelbart opstod branden i bilens kabine. Derfor skal politiet undersøge bilen nærmere for at klarlægge brandårsagen. Politiet har ikke nogen grund til at tro, at branden i bilen er et led i konflikten imellem to grupperinger i Holbæk.

Uro og uorden – Ahlgade, Holbæk

Kl. 1405 fik politiet en anmeldelse om, at flere personer var i slagsmål. Politiet rykkede ud med flere patruljer og kunne blot fire minutter senere konstatere, at kun to mænd havde været i klammeri med hinanden. Der var tale om en 18-årig mand fra Kirke-Hyllinge og en 23-årig mand fra Hørve, som havde en intern uoverensstemmelse, hvor det verbale udviklede sig til et mindre alvorligt korporligt opgør. Ingen af dem var kommet til skade, og politiet bilagde striden ved at sende parterne i hver sin retning uden at sigte dem for noget.

Maskeret mand ved opgang – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 1823 fik politiet en henvendelse fra en bekymret borger, der havde set en maskeret mand stå ved opgangsdøren til beboelsesejendommen. Bekymringen opstod, fordi en mand for kort tid siden var blevet skudt i området. Politiet var fremme efter få minutter og fik kontakt med en mulig uligevægtig, 40-årig mand fra Holbæk, der forsøgte at gøre sig “interessant” over for omverdenen. Han blev formanet om sin uheldige adfærd og blev sluttelig sendt bort fra stedet. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd.

Fyrværkeri affyret – Øvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 1855 anmeldte flere lokale borgere, at der blev affyret fyrværkeri i området ved skolen. Og igen omkring kl. ca. 2000 blev kanonslag igen affyret i området, men politiet fandt ingen personer, der kunne mistænkes for at have affyret kanonslag.

Biltyveri / kørsel uden førerret / våbenloven mv. – Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 0001 standsede politiet en bil, der var meldt stjålet fra Svebølle i mandags, hvor bilen havde stået med nøglen i tændingslåsen. Politiet anholdt en 18-årig mand fra Holbæk, der var fører af den stjålne bil, og en 20-årig mand fra Holbæk, som var passager. Føreren havde ikke erhvervet sig et kørekort og var endvidere påvirket af narkotika under kørslen. I bilen fandt politiet en mukkert, som var placeret strategisk i bilen, således at den hurtigt kunne anvendes som f.eks. et slagvåben. Begge blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen og uberettiget brug af den stjålne bil. Føreren fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (hash), og begge blev løsladt efter afhøring til sagerne. De kan begge forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Brandundersøgelse – Tømmerupvej, Tømmerup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 0548 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en trelænget gård. Det viste sig, at der var gået ild i stuehus-længen, hvor der ikke var nogen personer til stedet. Brandvæsnet fik hurtigt ilden begrænset, men omtrent halvdelen af stuehus-længen var dog nedbrændt. Ingen var kommet til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet tidligst i morgen torsdag på grund af brandvæsnets efterslukning onsdag formiddag.

Løsladelse – Bombetrussel mod bank – Vestergade, Tølløse – Holbæk

Den 58-årige mand, som var blevet anholdt mandag som mistænkt for at have sendt en brevbombe til en bank, blev fremstillet kl. 0915 i grundlovsforhør i Retten i Holbæk som sigtet for trusler på livet og for at have forårsaget unødig udrykning fra politiet mv. Retsmødet endte med, at den 58-årige blev løsladt, da grundlaget for varetægtsfængsling ikke var til stede. Han er dog fortsat sigtet i sagen.

Bombetrussel mod bank – Vestergade, Tølløse – Holbæk

Se udsendt pressemeddelelse mandag kl. 1350.

Den 58-årige mand (fejlagtigt angivet som 68-årig i pressemeddelelsen), der blev anholdt som mistænkt i sagen, fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk ca. kl. 1015, når et andet grundlovsforhør er afsluttet.

Vold – Agervang, Holbæk

Kl. 1202 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var blevet udsat for vold. Politiet kørte hastigt til Agervang ved en beboelsesejendom, hvor en 36-årig mand fra Holbæk blev truffet. Han havde mindre skader på sin næseryg efter en skalle, som han havde fået af en hundeejer, der var gået fra stedet. Den 36-årige var kommet til stedet i bil med to hunde i. Pludselig var en løsgående hund kommet løbende og hoppet op ad bilen, hvilket fik den 36-årige til at råbe efter hundeejeren, der var på vej hen mod stedet. Hundeejeren fortsatte helt hen til den 36-årige, som uden varsel fik nikket sig en skalle af hundeejeren, der herefter forlod stedet med sin hund. Under politiets ophold på stedet kom hundeejeren retur med to hunde i snor, heriblandt den tidligere løsgående hund, således at politiet kunne sigte en 38-årig mand fra Holbæk for vold og afhøre ham til sagen. Den forurettede blev vejledt om at søg e lægeb istand for undersøgelse af skaderne og med henblik på dokumentation. Den sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen er efterforsket færdig.

Narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 2305 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Slagelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han ikke måtte føre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash) og blev løsladt efter afhøring til sagerne.

Bortvisning af uønsket person / hærværk – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 0014 ønskede personalet på akutmodtagelsen på sygehuset assistance fra politiet til at bortvise en spirituspåvirket kvinde, som havde taget uberettiget ophold på en behandlingsstue. Politiet fik kontakt til en 50-årig, spirituspåvirket kvinde fra Hørve, som dog blev vurderes i stand til at klare sig selv. Hun blev bortvist fra stedet med en formaning om ikke at vende retur.

Kl. 0101 fik politiet en anmeldelse fra en beboer i Smedelundsgade om, at forretningsruden til en blomsterbutik netop var blevet knust af en kvinde. Politiet fik kort efter igen kontakt til den 50-årige kvinde, der på ukendt måde havde knust yderste lag glas i forretningsruden. Hun blev nu frihedsberøvet og bragt til politistationen i Roskilde, hvor hun efter lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Ved løsladelsen kan hun forvente sig en sigtelse for hærværk og et erstatningskr av, når butiksindehaveren har opgjort dette.

Færdselsuheld,Tølløsevej/Hjortholmvej, Tølløse

Kl. 1631 blev en patrulje sendt til et færdselsuheld imellem en varebil og en motorcykel. Varebilen, der blev ført af en 49-årig mand fra Holbæk, skulle dreje ned af Tølløsevej og påbegyndte sit venstresving, hvorunder han kolliderede motorcyklen, der kørte i modkørende vejbane. Motorcyklisten, en 57-årig mand fra Ringsted, væltede og føreren pådrog sig knoglebrud. Politiet skal nu tage stilling til, om nogen skal straffes i anledning af uheldet.

Indbrud i perioden
Risvænget, Tuse, Holbæk Thorsvej, Allerup, Holbæk Egegårdsvej, Svinninge, Nørre Asmindrup Hovedgaden, Undløse, Tølløse Jernbanevej, Tølløse