Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Sep 14, 2018 til Sep 25, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tricktyveri – Næsby Gade, Næsby, Orø, Holbæk

Kl. 1524 anmeldte en 83-årig mand fra Næsby, at han tirsdag d. 18. september 2018, var ude med skrald, da han blev opsøgt af en mand. Manden spurgte, om han måtte tage billeder af den 83-åriges veteranbiler, der holdt i indkørslen. De to mænd faldt i snak, og begyndte at tale om biler. Da den 83-årige gik ind i sit hus igen efter ca. 10 min, opdagede han, at hans pung manglede fra køkkenbordet. I pungen var nogle kontanter, kreditkort samt personlige kort. Den forurettede mistænkte, at nogen var gået uset ind gennem huset bagdør og havde stjålet hans pung, mens han var afledt af bilsnak.

Den forurettede beskrev den bil entusiastiske mand som: 30-40 år, dansk af udseende.

Lokalpolitiet i Holbæk vil gerne høre fra borgere, der har set en eller flere mistænkelige personer omkring Næsby Gade tirsdag i sidste uge. Eller fra borgere, som har været udsat for noget lignende. Pol itiet ka n kontaktes på tlf. 114.

Seminariestien, Holbæk

Kl. 1436 oplyste en borger, at der lå et væltet træ henover cykel/gangstien. Falck stod for at fjerne træet.

Bilist overfaldet af anden bilist – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 1915 anmeldte en 33-årig mand fra Frederiksberg sig overfaldet kl. ca. 1900 efter kørsel i sin bil ad Hovedgaden. Han havde inden overfaldet blinket med det lange lys til en forankørende bilist, da han syntes, at bilen blev ført underligt. Føreren af den forankørende bil holdt ind til siden og lod anmelderen overhale, hvorefter føreren af den overhalede bil kørte indenom og blokerede vejen. Både føreren og en passager steg ud og overfaldt den 33-årige, der blev tildelt knytnæveslag i ansigtet med bl.a. et flækket øjenbryn til følge. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: mand, dansk af udseende, 25-35 år, 170-175 cm høj, muskuløs af bygning, iført grå trøje og træningstøj, og B: mand, afrikansk af udseende, 25-35 år, 180-185 cm høj, iført sort vest og træningstøj. Den 33-årige tog efterfølgende på skadestuen og skal mandag afhøres nærmere af p olitiet i anledning af volden.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der kan give oplysninger om de to mistænkte mænd i sagen, eller som måske har overværet hændelsen i Svinninge. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Samsøvej, Holbæk

Kl. 0409 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Høedvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1110 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Jyderup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Grundlovsforhør – Trusler på livet – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1500 modtog politiet en anmeldelse fra en arbejdsgiver om, at en tidligere, mandlig ansat var dukket op på stedet. Manden havde medbragt en kniv og et boldtræ og truet personalet verbalt på livet med, at de kunne risikere at blive lemlæstede, og at de ikke kunne føle sig sikre. Herefter var manden kørt fra stedet i retning mod Slagelse og havde også medtaget udstyr fra den tidligere arbejdsplads. Politiet kørte hastigt til stedet og fik beroliget de ansatte, der straks kunne oplyse identiteten på den tidligere ansatte. Han havde faktisk været på stedet ca. 14 dage tidligere, hvor han også havde truet personalet på livet og medtaget effekter fra stedet uden tilladelse. Politiet iværksatte derfor straks en eftersøgning af den tidligere ansatte – en 50-årig mand fra Præstø – som med assistance fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi blev anholdt på sin bopæl i nat. I forbindelse med anholdelsen var han truende over for det tilstedeværende politipersonale, således at han også vil blive sigtet for trusler mod politiet. Den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 1300 ved Retten i Holbæk som sigtet for to tilfælde af trusler og to tilfælde af tyverier på/fra sin tidligere arbejdsplads samt trusler mod politiet i forbindelse med anholdelsen i nat.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / Absalonsvej, Holbæk

Kl. 1715 var to biler stødt sammen i et lysreguleret vejkryds i et færdselsuheld med kun materiel skade til følge. En 32-årig kvinde fra Holbæk var i en personbil kørt ad Valdemar Sejrsvej mod syd og ind i lyskrydset, hvor hun stødte sammen med en anden personbil ført af en 27-årig kvinde fra Holbæk ad Absalonsvej mod øst. Ingen af parterne kom til skade, og der var kun sket mindre materiel skade ved uheldet, som den 32-årige nok kan forvente at høre nærmere om fra politiet, idet hun mistænkes for at have kørt frem mod rødt lys i lyskrydset.

Tricktyve på spil – Munkholmvej, Holbæk

kl. 1811 anmeldte en pårørende til en 94-årig kvinde fra Holbæk, at hun netop havde haft besøg af en udenlandsk kvinde, der pressede sig ind i lejligheden. Hun førte den 94-årig ud i køkkenet, mens hun sagde, at hun ville forære den 94-årige nogle grøntsager. Forurettede kunne ikke forstå, hvad kvinden ville, men kom med en historie om at hun boede ovenpå. Efter lidt tid forlod kvinden lejligheden, og forurettede ringede og fortalte det til sit barnebarn. Barnebarnet fandt en skuffe stående åben i stuen. Da kvinden ikke havde været inde i stuen, må det antages, at de har været flere om det. Der var umiddelbart ikke stjålet noget.

Forurettede beskrev kvinden som: 27-30 år, muligt tyrkisk af udseende, buttet med meget stor barm. Iført lys/hvid langærmet trøje.

Mistænkeligt forhold – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 1821 kontakte en medarbejder fra hjemmeplejen politiet, idet hun i forbindelse med et besøg hos en borger, var blevet kontaktet af en kvinde, der sagde, at hun gerne ville købe en bil. Da kvinden fandt ud af at anmelderen var fra hjemmeplejen, skyndte hun sig væk. Anmelderen så, at kvinden var i selskab med yderligere to personer.

Anmelderen oplyste signalementet på de tre personer:

  • Kvinde, mellemøstligt udseende, almindelig af bygning, iført mørk/grå trøje og strikhue
  • Kvinde, mellemøstligt udseende, kraftig af bygning, iført hvid T-shirt og mørke bukser
  • Mand, mellemøstligt udseende, almindelig af bygning, iført mørkt tøj.

Politiet sendte en hundepatrulje til stedet, men de fandt ingen personer svarende til signalementet i området.

Slingrende spirituskørsel, Holbækmotorvejen v/ Torkilstrup, Kirke-Såby, Holbæk

Kl. 2228 anmeldte en bilist, at den forankørende bil slingrede meget. Politiet sendte en patrulje, der fik kontakt til det slingrende køretøj, der blev ført af en 49-årig mand fra Melby. En alkometertest viste, at det var spiritus, der var årsag til den usikre kørsel, og manden blev anholdt og taget med til blodprøveudtagning.

Løs tyr på parkeringsplads – Bødkervej, Jyderup, Holbæk

Kl. 17.13 modtog politiet en henvendelse fra en virksomhed, der havde en løs tyrekalv, der gik rundt på deres parkeringsplads. En politipatrulje blev sendt til stedet, og fik gennet tyren tilbage i folden. Ejeren ville sørge for at udbedre skaden på indhegningen.

Løse får på vejen, Sdr. Jernløsevej, Regstrup, Holbæk

Kl. 2044 anmeldte en forbipasserende borger, at en flok på 20-30 får var sluppet ud af deres indhegning, og var på vej mod Skovvejen. Politiet kørte til stedet og fandt de løse får, der gik langs vejen. Betjentene gik i gang med at genne flokken hjem til deres fold. Imens fandt politiets vagtcentral frem til fårenes ejer, der ville skynde sig hjem og hjælpe til. Det lykkedes politifolkene at få fårene tilbage i indhegningen igen, uden at nogen kom til skade. Ejeren ville sørge for at få bragt folden i orden igen.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Kastanie Alle, Svinninge – Holbæk

Kl. 1010 var det sket et færdselsuheld med to bilister impliceret. En 69-årig kvinde fra Svinninge var i en personbil kørt ad Ringstedvej mod syd og foretog med lav hastighed et venstresving mod Kastanie Alle. Under svingningen blev hun påkørt af en 48-årig kvinde fra Svinninge, der kørte ad Ringstedvej mod nord i en personbil. Ingen af de to førere kom til skade, men begge biler fik dog materielle skader som følge af sammenstødet. Den 69-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet som mistænkt for at have overtrådt færdselsloven.

Færdselsuheld – Østerled, Holbæk

Kl. 2350 kørte en 21-årig mand fra Holbæk i en personbil ad Østerled mod nord, men mistede af ukendte årsager herredømmet over bilen. Han kørte derfor ind i haver på adresser, hvor han ud over diverse skader i haverne også ødelagde et skilt, et kabelskab, en lygtepæl og et elskab. Bilen landede på taget i forbindelse med påkørslen af de anførte effekter, men den 21-årige slap uskadt fra uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret.

Voldsom brand i lejlighed – Hovedgade, Mørkøv

kl. 1432 blev via 112 anmeldt en bygningsbrand i lejllighed.

Der henvises til pressemeddelelser udsendt fredag kl. 1728, kl. 1843 og lørdag kl. 1211.

Politiet efterforsker sagen og afventer nu resultatet af obduktionen af de to omkomne.

Indbrud i perioden
Holbækvej, Mørkøv Rådhusvej, Holbæk Holbækvej, Store Merløse Holbæk Landevej, Ugerløse Thorsvej, Allerup, Holbæk Steestrupvej, Steestrup, Kirke Eskilstrup Stoltenborgvej, Knabstrup, Mørkøv Sdr. Jernløsevej, Sdr. Jernløse, Regstrup Hovedgaden, Svinninge Ringstedvej, Gudmandstrup, Svinninge Møllervænget, Vipperød