Lørdag og søndag den 15. og 16. september er det Geologiens Dage, og søndag er det derudover Vandrernes Dag. Derfor tager Observatoriet og Dansk Vandrelaug hinanden i hånden og inviterer på en spændende gåtur gennem dødislandskabet ved Brorfelde og Maglesø. Søndagsturen er 8 km lang og starter og slutter på Observatoriet. Ruten går gennem Brorfeldeskoven, Sophienholm Grusgrav, Maglesø, Mørkemose Bjerg og retur til Brorfelde via udyrkede arealer og levende hegn. Undervejs vil der være pauser og spændende fortællinger om dødislandskabet ved Observatoriets geologiske naturvejleder, Marie Holst Riis. Turleder er Gert Jacobsen, Dansk Vandrelaug.

Foto: Joe Kniesek

Har du jord i hovedet? På Observatoriet er det sjovt at være nørdet. Derfor inviteres juniorgeologer og voksne nysgerrige til geonørdedag for hele familien lørdag den 15/9. Der vil være stenfindertur i naturen omkring Observatoriet, hvorefter detektivarbejdet går i gang! De hårde ”perler” skal vaskes og flækkes, før de afslører deres hemmeligheder.

OBS: Der er ikke almindelige rundvisninger på Observatoriet lørdag og søndag den 15.+16./9

Praktisk information
Husk tøj efter vejret!

Lørdag: Familieaktiviteter på Observatoriet 11-16. Almindelig entrépris betales ved ankomst: 80 kr. for voksne (18 år+) 50 kr. for børn (4-17 år) Børn under fire år er gratis.

Søndag: Vandretur med mødested på Observatoriet: Observator Gyldenkernes vej 3, 4340 Tølløse kl. 10.00. Hjemkomst ca. 13.30. Billetter koster 50 kr. og købes i forsalg via Brorfelde.dk