Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Aug 16, 2018 til Aug 27, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Forsøg på bedrageri – Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1004 fik politiet en anmeldelse om, at en 77-årig mand fra Mørkøv havde fået uventet besøg af en kvinde, der var gået ind ad en ulåst dør. Hun oplyste at komme fra kommunens hjemmepleje, hvor en navngiven medarbejder havde oplyst, at den 77-årige havde penge til gode. Han skulle dog inden udbetaling af pengene give nogle penge til kvinden, der bad ham om ikke at involvere andre i sagen, som han ville høre nærmere om. Kvinden forlod herefter stedet, men ringede formentlig senere til den 77-årige. Opkaldet blev dog besvaret af en bekendt, der var kommet på besøg, hvorefter kvinden i telefonen afbrød samtalen. Politiet har nu optaget en anmeldelse om forsøg på bedrageri, idet Holbæk kommunens hjemmepleje intet kendte til sagen, hvor politiet nu forsøger at få identificeret kvinden, der blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 24-26 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Rød/brun sweater, blå cowboybukser.

Færdselsuheld – aquaplanning – Køge / Ringsted / Holbæk

Kl. 1711 kørte en 46-årig mand fra Borup i sydlig retning på Køge Bugt Motorvejen, Køge, i en personbil, som han mistede herredømmet over på grund af aquaplanning. Det medførte, at han snurrede rundt og røg ind i autoværnet med mindre skade på både autoværnet og bilen til følge. Bilens ene dæk punkterede også ved uheldet, som han selv slap uskadt fra.

Kl. 1741 skete endnu et færdselsuheld på grund af vand på kørebanen på Vestmotorvejen i det østgående spor ved Ringsted. En 27-årig mand fra Bagsværd kørte i en personbil med ca. 100 km/t, da han med venstre hjulpar ramte en vandpyt, så han mistede herredømmet over bilen. Han påkørte autoværnet i midterrabatten, men slap selv uskadt fra uheldet. Der opstod dog skader på bilen og autoværnet. I forbindelse med uheldet opstod en kø på ca. 2 km, inden bilen var fjernet kl. ca. 1840.

Kl. 1750 kørte en 27- rig man d fra Roskilde i en personbil ad Holbækmotorvejen mod øst ved Roskilde, da han mistede herredømmet over bilen på grund af aquaplanning. Han kørte derfor af vejen og ramte autoværnet i midterrabatten. Han slap også uskadt fra uheldet.

Narkobilist – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 2115 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Kirke-Hyllinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Uro og uorden – Engvang / Agervang, Holbæk

Kl. 1954 fik politiet en henvendelse fra en lokal beboer om, at to skud var hørt i området. Politiet kørte straks til området, medens en anden borger kontaktede politiet for at fortælle, at han havde set 5-6 unge kaste rundt med fyrværkeri mod andre i området. De unge var løbet fra området, og politiet fandt ikke tegn på reel skyderi i området, så fyrværkeri formodes at have været årsag til noget, der kunne opfattes som skud.

Kl. 2130 fik politiet en ny henvendelse fra Agervang, hvor nogen affyrede flere kanonslag i området ved fælleshuset. Lidt senere kom en tilsvarende henvendelse fra området ved Havevang. Heller ikke i dette tilfælde fandt politiet hverken de formastelige eller tegn på noget reel skyderi i området.

Brandundersøgelse – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 2138 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et værksted. Branden blev opdaget af en forbikørende bilist på Omfartsvejen, der kunne se flammer op fra taget. Ingen var til stede ved værkstedet, hvorefter bilisten slog alarm. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der dog i dele af værkstedet var brændt gennem taget. Inventaret i form af arbejdsredskaber blev brand- og sodskadet. Politiet skal undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til branden, der efter de foreløbige undersøgelser var opstået i nærheden af et fyr. Ingen personer kom til skade ved branden.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Kl. 2226 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand uden fast bopæl for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Skovvejen / Bennebovej, Nr. Jernløse, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1525 var der sket et sammenstød mellem to bilister i T-krydset. Det viste sig, at en 80-årig kvinde fra Mørkøv var kørt i en personbil ad Bennebovej mod nord og videre ud på Skovvejen, hvor hun påkørte en anden personbil ført af en 42-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge i østlig retning. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men den 80-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet, hvor hun mistænkes for at have overtrådt færdselsloven.

Brand i restaurant – Anton Nielsens Plads, Holbæk

Kl. 1531 blev brandvæsnet tilkaldt til en brand i køkkenet i en restaurant. Da brandvæsnet og politiet nåede frem, havde personalet på stedet selv fået slukket branden, der var opstået i en frituregryde. Der var ikke sket skade på hverken personer eller inventaret ved den utilsigtede brand i gryden.

Færdselsuheld – Landevejen / Odsherredvej, Tuse, Holbæk

Kl. 1847 var en 34-årig mand fra Holbæk kørt i en personbil ad Landevejen mod øst og frem over vigelinjen ved Odsherredvej, hvorefter han påkørte højre baghjul på en varebil ført af en 27-årig mand fra Bramming. Den 27-årige mistede herredømmet over varebilen, der påkørte en lysmast og til sidst havnede i grøften. Ingen kom til skade ved uheldet, som den 34-årige kan forvente at høre nærmere om fra politiet.

Færdselsuheld – Holbæk Have / Kattegatvej, Holbæk

Kl. 0838 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bilist var forulykket, men uden at være kommet til skade. Det viste sig, at en 52-årig mand fra Hvalsø var kørt ad Kattegatvej mod syd i en personbil. I en svag kurve ved Holbæk Have havde han formentlig været uopmærksom, idet han fortsatte ligeud i sydlig retning og strejfede en modkørende personbil ført af en 33-årig kvinde fra Hørve. Han fortsatte videre ind på en grusparkeringsplads på Holbæk Have, hvor han kørte ind i en parkeret bil. Der skete kun lettere materiel skade på de implicerede køretøjer.

Uro og uorden – Havevang, Holbæk

Kl. 1849 fik politiet en henvendelse om, at der var lidt råben og gensidig skubberi blandt ca. 15 personer på stedet. Politiet kørte til området og fik kontakt til to grupper med forskellig etnisk oprindelse, men primært lokale borgere i teenagealderen, der var blevet uenige. Der var dog ro i området ved politiets ankomst. Andre beboere oplyste, at ældre borgere fra hver gruppe havde irettesat deres yngre medborgere, så politiet foretog sig ikke yderligere i området. Ingen havde lidt overlast ved hændelsen.

Mistænkelig forhold – Agervang, Holbæk

Kl. 2225 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at ca. 10 personer var forsamlet i området, og noget var måske blevet kastet op på taget af cafeen i området. Politiet kørte til stedet, hvor politiet traf ca. 20 unge, primært lokale fra Holbæk. Politiet undersøgte taget over cafeen, men fandt ikke noget af politimæssig interesse. En mand løb fra stedet, men blev fundet af en politihund, da han af ukendte årsager gemte sig i en carport i nærheden. Ingen blev hverken anholdt eller sigtet i forbindelse med politiets tilstedeværelse i området.

Kl. 0009 kørte politiet igen til Agervang, idet en lokal borger mente at have set en maskeret mand med noget, der kunne ligne et skydevåben og en hammer. Politiet fandt dog intet, der kunne bekræfte anmelderens observationer, hvorfor politiet kort efter forlod området.

Færdselsuheld – Østrupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 1828 var to motorcyklister og en varebil impliceret i et færdselsuheld ved en vejkurve. Den ene motorcyklist – en 24-årig mand fra Slagelse – kørte ad Østrupvej mod nordvest og stødte efter en vejkurve sammen med en modkørende varebil ført af en 45-årig mand fra Polen. Motorcyklisten væltede, og den anden motorcyklist – en 26-årig mand fra Slagelse – der kørte bagefter i samme retning, kunne ikke undgå at påkøre den væltede motorcykel. Vejen var spærret i forbindelse med politiets undersøgelser og oprydningen på stedet i ca. 2 timer. Begge motorcyklister blev bragt til skadestuen, hvor den 26-årige fik konstateret et knoglebrud i skulderpartiet. De to øvrige slap med diverse knubs.

Fange flygtet / biltyveri mv. – Jyderup / Holbæk

Kl. 0107 anmeldte en 19-årig mand fra Asnæs, at han netop havde fået stjålet sin bil, som han havde efterladt på Jernbanevej, Holbæk, med nøglerne i tændingen. Den 19-årige havde stået lige ved siden af bilen, da en fremmed mand pludselig sprang ind i den og kørte derfra, medens den 19-årige gjorde et forsøg på at standse biltyven ved at kaste sig ind i bilen. Han blev dog skubbet ud af biltyven, der herefter kørte hurtigt fra stedet. Efter ca. 30 sekunder fik en civil patruljebil kontakt med den stjålne personbil, hvorefter biltyven forsøgte at køre fra politiet i en kortere biljagt, der endte i en haveforening i Rørvangsparken. Biltyven efterlod bilen og flygtede til fods, men blev dog hurtigt løbet op og anholdt. Der var tale om en spirituspåvirket, 39-årig mand fra Glamsbjerg, som viste sig at flygtet fra Jyderup Statsfængsel tidligere på aftenen. Efter udtagelse af en blodpr ve til nærmere undersøgelse for alkohol blev han afhørt til sager om flugt fra fængslet, biltyveri, forvoldelse af fare for den 19-årige bilejer og spirituskørsel. Politiet bragte ham retur til Kriminalforsorgen, så han kunne fortsætte sin afsoning af en frihedsstraf.

Ulovlig afbrænding – Hammershusvej, Udstrup, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 1153 modtog politiet via alarm 112 melding om en større afbrænding ved en privat ejendom. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor det viste sig, at en 66-årig mand fra Kirke-Eskilstrup afbrændte bl.a. miljøfarlige genstande i form af malingsbøtter, stole og bygningsaffald. Bålet var tændt i meget kort afstand fra nærmeste bygning, så brandvæsnet slukket bålet for at undgå udbredelse til fast ejendom. Den 66-årige blev sigtet for diverse overtrædelser i brandlovgivningen og kan se frem til at modtage en bøde i den anledning.

Bil med ulovligt udrykningssignaler – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 1647 kørte en civil patruljebil ad Munkholmvej, da politiet mødte en modkørende bil, der kørte med høj fart og med udrykningssignaler i form af lys- og lydsignaler aktiveret. Da politiet ikke havde andre patruljebiler end den civile patruljebil i området, blev den modkørende bil indhentet og standset, da bilen ikke var registreret som et udrykningskøretøj. Bag rattet sad en 42-årig mand fra Vedbæk, der havde monteret personbilen med diverse udrykningssignaler svarende til politiets – uden godkendelse eller fornøden tilladelse. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen og for uberettiget udrykningskørsel. I politiets påsyn afmonterede han efterfølgende det ulovlige udstyr, som politiet beslaglagde som bevis i sagen. Den 42-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Afmeldt bil med stjålen nummerplade – Bjergsted Byvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1402 standsede politiet en personbil, da den var forsynet med en nummerplade, der var meldt stjålet i april 2018 i Ishøj. Bag rattet i bilen sad en 24-årig mand fra Ruds-Vedby, som havde sat den stjålne nummerplade på sin personbil, der var afmeldt hos SKAT. Bilen var derfor hverken indregistreret eller ansvarsforsikret, så den 24-årige blev sigtet for dels tyveri af nummerpladen og overtrædelserne af færdselsloven. Han var i øvrigt også eftersøgt til fogedretten i Næstved, men slap med en kraftig formaning om snarest at henvende sig personligt i fogedretten for at få den sag klaret. Sigtelserne mod den 24-årige forventes afgjort med et bødeforelæg.

Aktion mod social dumping – Odsherred og Holbæk kommuner

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog fra tidligt onsdag morgen og op ad formiddagen kontrol af flere virksomheder i Odsherred og Holbæk kommuner sammen med SKAT, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) for at kontrollere, om eventuel brug af udenlandsk arbejdskraft skete efter gældende regler. I Vig-området beskæftigede en virksomhed inden for fødevareproduktion arbejdskraft fra Brasilien, Portugal, Australien og England, men alt foregik efter gældende regler. I Nykøbing Sj.-området beskæftigede en virksomhed inden for anden detailhandel en 24-årig mand fra Ukraine, som ikke havde orden i papirerne. Han blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt arbejde i Danmark. Hans sag blev strafferetligt afgjort med det samme, hvorefter Udlændingestyrelsen bestemte, at manden skal udvises af Danmark med et indrejseforbud de næs te 2 år . I Nykøbing Sj. blev en virksomhed inden for autobranchen forsøgt kontrolleret, men ingen var til stede. Dagens sidste kontrol foregik på en byggeplads i Holbæk by, men her traf myndighederne heller ikke nogen i forbindelse med kontrollen.

Myndighederne vil også i fremtiden foretage sådanne kontroller inden for forskellige brancher, hvor udenlandsk arbejdskraft muligt kan være beskæftiget.

Spirituskørsel – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 1310 anholdt og sigtede politiet en 65-årig mand fra Mørkøv for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Præventiv patruljering – Holbæk

Onsdag eftermiddag og aften var politiet mere massivt til stede i Holbæk end sædvanligt. Årsagen var uroen i Agervang tirsdag aften, hvor der havde været forsamlet 30-40 personer, og måske havde de været i slagsmål med hinanden. Politiet havde bl.a. fra beboere i området fået oplysninger om, at der måske kunne ske noget yderligere i løbet af onsdagen. Politiet foretog derfor præventiv patruljering i byen, men ingen blev hverken anholdt eller sigtet for noget ved den særlige præventive indsats. Politiet forsøger fortsat at finde årsagen til f.eks. den store forsamling af personer i Agervang tirsdag aften, da mange af dem ikke havde bopæl lokalt.

Indbrud i perioden
Kærsangervej, Holbæk Holbækvej, Roskilde Udbyvej, Udby, Holbæk Vestervangen, Allerup, Holbæk Elmegården, Jyderup (2 steder) Sultenkrog, Jyderup Platanvej, Kirke Eskilstrup Virkelyst, Nørre Jernløse, Regstrup Svinningevej, Svinninge Dalvænget, Tølløse Vestergade, Tølløse Ternevej, Tølløse Mosevænget, Tølløse Gartnerhaven, Vipperød (2 steder) Blommehaven, Vipperød Æblehaven, Vipperød