Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 26. juni til den 3. juli 2018. 

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Udenlandske asfaltarbejdere – Mørkøv, Holbæk.

Mandag kl. 13.30 blev anmeldt om udenlandske arbejdere, der tilbød at lave asfaltarbejde. De pgl. blev bedt om at forsvinde fra stedet. Det kunne ikke bevises, hvem der rent faktisk havde henvendt sig ved dørene og tilbudt arbejdet i det aktuelle tilfælde.

Det er overtrædelse dørsalgsloven at henvende sig på denne facon, og ofte giver det store problemer med enten arbejdets udførelse eller betalingen. Opfordringen er derfor, at man bør holde sig fra at indgå en aftale med de pågældende.

Brand – Holbæk.

Mandag kl. 16.43 udbrød der brand i et værelse på plejecentret Fjordstjernen, Isefjords Alle. En dement beboer kom aske i en skraldespand på et badeværelse, og det udviklede en masse røg. Det gav en del skade primært grundet vand fra slukningen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Brandstiftelse – Kvanløse, Holbæk.

Søndag kl. 12.54 anholdt politiet en 17-årig ung mand, der sigtes for at have sat ild til sit værelse på en adresse på Ringstedvej. Den unge mand var uvenner med nogle pædagoger, og i frustration satte han ild til en madras, hvilket ført til skade i bygningen. Ingen personer kom til skade.

Den 17-årige er fortsat anholdt, og politiets jurister vil vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Forsøg på bedrageri – Holbæk.

Søndag kl. 14.02 fik politiet anmeldelse om et forsøg på bedrageri, hvor en kvinde ringede og præsenterede sig og sagde, at hun kom fra en fagforening. Hun skulle bruge forurettedes cpr.nr., hvilket den 81-årige kvindelige forurettede fra Holbæk udleverede.

Politiet skal advare imod, at man udleverer private oplysninger som cpr.nr., kontonr. eller lignende, hvis nogen ringer og spørger efter det. Er man det mindste i tvivl, så lad være med at udlevere noget som helst. Det kan være et forsøg på at lave bedrageri.

Laserlys mod fly – Jyderup.

Søndag kl. 23.45 meddelte Naviair at et fly var belyst med laserlys kl. 23.35 over Jyderup. Der skete ingen skade, men en sådan handling sætter flysikkerheden i fare.

Politiet vil gerne advare imod, at man lyser med laserlys mod personer og mod eksempelvis fly, idet det kan sætte flysikkerheden i fare. Forældre skal tale med deres børn om adfærden, da det ikke er sikkert at børn forstår, at det kan være farligt, hvis de har en laserpen.

Indbrud udviklede sig til røveri – Holbæk.

Søndag kl. 04.02 vågnede en 44-årig mand på Slotsvej, da det puslede i rummet ved siden af. Anmelderen overraskede en mand, der på engelsk truede med en kniv. Han forsvandt fra stedet med kontanter , en pc og forskellige andre effekter. Ingen kom til skade ved hændelsen.

Politiet søgte efter gerningsmanden med hunde, men han blev desværre ikke fundet i første omgang.

Gerningsmanden beskrives som mand, ca. 30 år, udenlandsk af udseende, iklædt lys kasket, sort/hvid trøje, sorte bukser og medbragte en kniv.

Politiet vil meget gerne tale med vidner, der har hørt eller set noget i relation til sagen. Ring på 114.

Brand – Jyderup, Holbæk.

Lørdag kl. 14.33 blussede et tidligere bål op på Amtsvejen. det lykkedes hurtigt brandvæsenet at få ilden under kontrol. Det vides ikke, hvorfor branden var opstået. Ingen kom til skade ved hændelsen.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Lørdag kl. 23.30 anholdt politiet en 28-årig mand fra Snarting, der blev standset i Ladegårdsparken i sin bil. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Spirituskørsel – Munkholmvej, Tjebberup, Holbæk

Lørdag kl. 01.20 anholdt og sigtede politiet en 75-årig kvinde fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i kiosk – Holbæk.

Torsdag kl. 02.38 blev anmeldt om indbrud i 7-Eleven på Jernbaneplads. Hoveddøren brudt op. Fra stedet stjålet øl. Politiet gennemså video og genkendte gerningsmændene.

De to blev truffet efterfølgende, og en 26-årig mand fra Svinninge blev sigtet for indbruddet.

Det samme var tilfældet med en 26-årig mand fra Jyderup, der blev anholdt.I forbindelse med anholdelsen truede han politifolkene verbalt, hvilket han også blev sigtet for.

Den 26-årige fra Jyderup bliver muligt fremstillet i grundlovsforhør torsdag, idet han netop er løsladt for lignende kriminalitet.

Anklagemyndigheden vurderer, om der skal ske fremstilling af den 26-årige med krav om varetægtsfængsling.

Hærværk – Tølløse, Holbæk.

Mellem onsdag kl. 01.00 og kl. 01.33 er er lavet hærværk på en togvogn på Tølløse Station, hvor en togvogn er overmalet med graffiti. Seks dåser med spraymaling efterladt på stedet.

Politiet undersøger nu sagen nærmere.

Salg af narkotika – Holbæk.

Onsdag kl. 14.00 blev en 70-årig mand fra Holbæks sydlige opland anholdt på sin adresse. Politiet fandt et stort kvantum hash på adressen. Den 70-årige fremstilles i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling. Politiet ønsker ikke i øjeblikket at oplyse yderligere om sagen af hensyn til efterforskningen.

Brand – Undløse, Holbæk.

Tirsdag kl. 14.24 blev anmeldt om brand i ca. 300 dæk, der lå på Søgårdsvej. Det lykkedes at begrænse ilden til et åbent areal. Ingen bebyggelse ramt af branden. Brandårsagen er ukendt. Branden afgav megen røg til gene for omkringboende. Ingen kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Ugerløse, Holbæk.

Tirsdag kl. 20.55 skete et færdselsuheld på Østrupvej, hvor en kvinde påkørte lysmast i sin bil. Den 49-årig kvinde, der førte bilen var blændet af solen, og det var årsagen til påkørslen. Ingen kom til skade ved uheldet udover lysmasten, der bukkede ud over vejen. Lysmasten blev repareret, så ingen kunne komme til skade ved forbikørsel. Det var i forbindelse med politiets arbejde på stedet kom nedennævnte 23-årige mand kørende. Se punktet under kl. 2145.

Brobestigere – Munkholm, Holbæk.

Tirsdag kl. 21.50 kørte politiet en tur til Munkholmbroen, hvor fire unge mænd var i gang med at bestige buerne over broen. Der var ingen Brobestigere, da politiet kom frem, men politiet fik en snak med to meget påvirkede unge, der bedyrede, at de skam ikke havde kravlet rundt på broen.

Ingen kom skade og politiet kørte fra stedet igen.

Musik til ulempe – Holbæk.

Tirsdag kl. 22.06 blev anmeldt om høj musik ved Filmtorvet. Politiet fik dæmpet musikken, så der var nogenlunde ro i området.

Generelt modtager politiet henvendelser i disse varme sommeraftener fra borgere, der er generet af høj musik. Vi anbefaler, at man taler med dem, der laver støjen og får dem til at tænke på naboerne. Hvis det ikke hjælper er man naturligvis velkommen til at kontakte politiet.

Kørsel i frakendelsestiden og bil beslaglagt, forsøg på påkørsel af politiet – Ugerløse, Holbæk.

En 23-årig mand fra Ugerløse kørte i sin bil i Ugerløse tirsdag kl. 21.45. Det var ikke første gang, at han blev standset tirsdag, idet han en time før også mødte politiet, der sigtede ham for kørsel i frakendelsestiden.

I forbindelse med, at han mødte politiet i sidste omgang kørte han mod politifolkene, der måtte springe til side for ikke at blive ramt. Han kørte fra stedet, men politiet fandt kort efter frem til pgl. på mandens adresse. Den 23-årige sigtet for overtrædelse af straffelovens § 252, ved at udsætte politifolkene for fare. Han blev anholdt kl. 22.38.

Bilen blev beslaglagt, og den 23-årige er fortsat anholdt, idet anklagemyndigheden skal vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Indbrud i perioden
Jernbaneplads, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk
Lindevej, Jyderup
Eliasmindevej, Kirke Eskilstrup
Nyvej, Mørkøv