Sommerferieaktivitet for hele familien med og på Holbæk Museum – tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne 27, 28 og 29.

Foto: Museum Vestsjælland

Stå til søs!
Tirsdage og onsdage kl. 12 og 14 i værkstedet på Blegstræde 27, Holbæk.

Hør historier fra sømandens verden og tag et kik ned i Galeasen Anne Møller, der ligger på værft på havnen i Holbæk.

I den yderste blå hal for enden af Kanalstræde i Holbæk inviteres indenfor i sommerferien med fortællinger om livet til søs, dengang sømændene var på havet i mange måneder ad gangen. Historierne krydres med smagsprøver på, hvad sømændene spiste og drak.

Lær også sømandssprog og lidt håndværksteknikker, der er godt at kunne på et sejlskib. Vær med til at hive tonstunge laster op i masterne og lær at hive i takt.

I samarbejde med Nationalmuseet og Museum Vestsjællands Lodsbådslaug er der åbne formidlingsdage ved Galeasen Anne Møller. Fra en platform i værkstedet kan man følge med i skibsbyggernes og tømrernes arbejde, når de med stor respekt for de oprindelige håndværk renoverer Galeasen Anna Møller fra 1906.

Gratis omvisning med fortællinger og aktiviteter starter kl. 12 og kl. 14. Den varer ca. 25 min. og er velegnet til børn i alle aldre ifølge med voksne. Adgang til Anna Møllers værksted sker i hallens østre ende mod lystbådehavnen.

Foto: Museum Vestsjælland

Vestsjællands vejr
Torsdage kl. 11-15 på Holbæk Museum, Klostergade 18, Holbæk

Hør om vejr, mål vejr og leg med vejr når Holbæk Museum inviterer indenfor til aktiviteter 3 torsdage i sommerferien.

Kom og bliv klogere på vejret før og nu med et besøg i udstillingen Vestsjællands Vejr. Hør om vejrvarsler i gamle dage og om at måle vejret uden moderne teknik. Gå på opdagelse i udstillingens flotte malerier med masser af vejr motiver og find legetøj og tøj til de 4 årstider. I vejr- værkstedet er der kyndig vejledning i, hvordan og hvor nemt man bygger en drage eller laver en vindmølle. Forsøg også at lave en regnmåler eller måske en hel vejrstation. Til sidst er der test af det nye vejrlige legetøj udenfor.

Velegnet til børn ifølge voksne. Materialepris 30 kr./barn. Voksne betaler almindelig entré. Børn og unge under 18 år har gratis entré.