Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 19. juni til den 26. juni 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Marke, Holbæk.

Tirsdag kl. 03.20 skete et færdselsuheld på Kundbyvej i krydset Mørkøvvej. En bil kørte ad Mørkøvvej mod øst, hvor den kørte frontalt ind i en stensætning. Der var ingen personer ved bilen, da politiet kom frem til stedet, men der blev fundet en pung i bilen.

Det lykkedes politiet at få fat i ejeren af bilen, der havde lånt den ud. Politiet skal nu tale med personen, der har lånt bilen for at høre, hvorfor uheldet overhovedet skete.

Vanvittig kørsel – Jyderup, Holbæk.

Mandag kl. 17.05 kørte en patrulje efter en bil på Skovvejen. Bilen kørte omkring 180 km/t, og føreren lavede adskillige grove overtrædelser af færdselsloven bl.a. ved at køre modsat rundt i en rundkørsel og mange hasarderede overhalinger.

Kørslen fortsatte i Jyderup by, hvor bilen påkørte en kæde, bomme og en lysstander, hvorefter føreren stak af fra bilen. Han sigtet for overtrædelse af straffelovens § 252 – hensynsløs kørsel til fare for andre – og et utal af overtrædelser af færdselsloven. Der har ingen personer, der kom til skade ved kørslen.

Den 18-årige mand fra Mørkøv var ikke påvirket af hverken spiritus eller narkotika. Han er fortsat anholdt, og politiets jurister vurderer tirsdag, om han evt. skal fremstilles i grundlovsforhør, eller om han kan løslades og senere indkaldes til et retsmøde.

Politiet vil meget gerne tale med vidner, der har set til kørslen, eller som har været tæt på at blive kørt ned. Ring til politiet på 114.

Gris på motorvejen – Holbækmotorvejen, Holbæk

Søndag kl. 10.18 fik politiet flere anmeldelser om, at en gris løb rundt på motorvejen ved Holbæk V-tilkørslen i det vestgående spor. Politiet kørte til området og fandt grisen liggende kvæstet efter påkørsel på en skråning ved en rasteplads ud for Skydebanevej. Politiet aflivede grisen, så den ikke skulle lide yderligere på grund af den kvæstelser, og grisen er efterfølgende blevet udleveret til ejeren, der kom til findestedet.

Grundlovsforhør – Brandstiftelse – Næsby Gade, Orø – Holbæk

Søndag kl. 18.45 fik politiet via alarm 112 melding om ildebrand i et læskur på en hestefold. Ved politiets ankomst viste det sig, at der i skuret var noget halm, som der var gået ild i. Ilden havde bredt sig til selve læskuret, der udbrændte. Tæt på lå et stråtækt hus, som dog ikke fik nogen skade som følge af branden, der dog sved nogle blade/grene op i ca. fem meters højde på et stort træ. Ved den foreløbige efterforskning af branden kunne politiet efterfølgende mistænke en 46-årig kvinde fra lokalområdet for at spille en rolle i forbindelse med brandens opståen. Hun blev derfor anholdt, sigtet for brandstiftelse og afhørt til sagen. Hun er fortsat i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk kl. 1330. Politiet har ikke yderligere oplysninger om sagen før grundlovsforhøret.

Vold – Smedelundsgade, Holbæk

Lørdag kl. 18.31 anmeldte en 26-årig kvinde fra Holbæk, at hun var blevet overfaldet af en mand kort forinden. Begge havde siddende afventende på bussen, da de var kommet i diskussion med hinanden. Til sidst havde manden slået kvinden både i brystet og i maven, hvorefter han var flygtet fra stedet. Manden blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, ca. 25 år, almindelig af bygning og lyst kort hår. Politiet ledte forgæves efter manden i området og gennemså diverse videoovervågning, hvorved politiet fik et foto af en mand, der muligt kunne mistænkes for overfaldet. Offeret blev sendt på skadestuen til registrering af eventuelle skader som følge af overfaldet, der muligt var opstået på grund af irritation over højrøstet mobilsamtale ved anvendelse af høretelefoner.

Tyveri af nummerplade – indsat til afsoning – Nygade, Tølløse

Lørdag kl. 05.04 spottede politiet en bil, der kørte rundt med en stjålet nummerplade. Bilen blev efterladt, og to mænd løb fra stedet. Politiet løb dog mændene op og anholdt en 20-årig mand fra Holbæk og en 26-årig mand fra Tølløse. De blev sigtet for tyveri af nummerpladen, der var stjålet i København. Den 20-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, medens den 26-årige var eftersøgt til afsoning af en frihedsstraf på 60 dages fængsel. Han blev derfor anbragt i et arresthus til afsoning af frihedsstraffen.

Brandundersøgelse – Skovgårdsvej, Regstrup – Holbæk

Fredag kl. 08.23 udbrød der brand i et skur/udhus, hvis træværk og tag fik store skader. Brandårsagen kendes ikke, hvorfor politiet skal undersøge dette nærmere. Ingen kom til skade ved branden.

Hastighedsmåling – Skovvejen, Sdr. Jernløse – Holbæk

En hastighedsmåling blev fredag i tidsrummet kl. 10.54-14.10 gennemført på Skovvejen, hvor der er vejarbejde i forbindelse med motorvejens forlængelse mod Kalundborg. Vognbaner er forlagt til den nordlige side af vejen, hvor højst tilladte hastighed er 70 km/t. 1725 bilister passerede målestedet, men kun en enkelt bilist blev målt til at køre 82 km/t. Flot resultat!

Tricktyveri – Bytorvet, Tølløse – Holbæk

Torsdag kl. 11.22 anmeldte pårørende til en 94-årig kvinde fra Tølløse, at den 94-årige lørdag d. 16.06.18 kl. ca. 15.00 var blevet opsøgt på sin bopæl af en fremmed mand, der ville have bekræftet, at det var den 94-åriges rollator, der stod i opgangen. Manden rådede den 94-årige til at tyverisikre den, hvorefter han efter en snak om nøgler spurgte, om hun var i besiddelse af sine penge og sine smykker. Den 94-årige kontrollerede dette og afslørede i den forbindelse, hvor hun gemte sine værdigenstande. Manden forlod på et tidspunkt hendes bopæl og havde formået ubemærket at stjæle 3000 kr., hvilket den 94-årige først opdagede i løbet af nogle dage.

Den fremmede mand blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 40-45 år, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: betegnet som nydelig og velsoigneret, Talte: Dansk med accent, Iført: Shorts, formentlig skjorte.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have bemærket manden i området i lørdags, eller som måske har haft tilsvarende henvendelser fra ham. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Blufærdighedskrænkelse – Munkholmvej, Holbæk

Torsdag kl. 15.20 henvendte en 64-årig mand sig til politiet, fordi han var krænket over en andens mand opførsel på Munkholmvej ved en kiosk. Den anden mand havde stået med front ud mod vejen, hvor 60-70 bilister passerede, samtidig med at han foretog onani-bevægelser med hånden om sit lem. Politiet kørte til området og fik ud fra anmelderens beskrivelse af den mistænkte kontakt til en 71-årig mand fra Holbæk, der passede på beskrivelsen. Han nægtede ethvert kendskab til en krænkende adfærd, men politiet fandt dog grundlag for at sigte ham for blufærdighedskrænkelse. Politiet undersøger nu sagen nærmere for at få detaljerne i sagen på plads.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra bilister, der måtte have set en mand, der eventuelt kunne mistænkes for at have krænket bilisternes blufærdighed. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Fund af hash – Holbæk.

Politiets narkohunde var onsdag på besøg på en adresse syd for Tølløse, hvor der blev fundet 195 gram hash ved ransagning. En 52-årig mand blev sigtet for besiddelsen.

Indbrud i perioden
Holløsevej, Holløse, Holbæk
Holbækvej, Vig
Stenhusvej, Holbæk
Rosen, Holbæk
Vestervangen, Allerup, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk
Holbækvej, Store Merløse
Holbækvej, Mørkøv
Solbakkevej, Svinninge (2 steder)
Margrethevej, Svinninge
Torslundevej, Svinninge
Bytorvet, Tølløse
Rensdyrvej, Vipperød