Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Maj 25, 2018 til Jun 05, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kørsel uden førerret – Roskildevej, Holbæk

Kl. 1649 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 21-årig mand uden fast bopæl i København. Kort forinden havde politiet modtaget en anmeldelse om, at bilen var kørt med høj hastighed ad Holbækmotorvejen mod vest, hvorfor politiet forsøgte at finde bilen og tilfældig fik øje på den på Roskildevej i Holbæk. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort og erkendte straks, at han ikke havde nogen førerret. Han blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 2041 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, der fulgte efter en anden bilist, fordi denne slingrede meget og kørte usikkert. Til sidst kørte bilisten ind på en p-plads ved et supermarked, hvor bilisten ikke kunne parkere korrekt i p-båsene, ligesom den mandlige førers gang væk fra bilen var usikker. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en spirituspåvirket, 59-årige mand fra Litauen, der blev sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 59-årige, som dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen skal afgøres.

Efterlyst ung mand i toget – Holbæk

Kl. 0122 anmodede DSB om assistance til kontrol af en mandlig rejsende, som havde svært ved at finde ud af sine personlige oplysninger, da han blev kontrolleret i toget fra Lejre mod Holbæk. På Holbæk station fik politiet kontakt med en 16-årig ung mand, der som asylansøger var efterlyst som forsvundet af Nordsjællands Politi. Han blev herefter anbragt på en institution for unge, uledsagede asylansøgere i Holbæk-området jf. aftale med Nordsjællands Politi.

Færdselsuheld – Skovvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1602 kørte en 22-årig mand fra Snertinge i en personbil ad Amtsvejen mod syd og ud i det lysregulerede kryds for at krydse Skovvejen. Under passagen blev han ramt af en personbil ført af en 22-årig kvinde fra Jyderup, der kørte ad Skovvejen mod vest. Ved uheldet blev en af lyssignalstanderne i krydset ødelagt. En 24-årig kvindelig passager i den 22-åriges bil, der væltede rundt på taget, blev indlagt til observation for hjernerystelse. Politiet har optaget rapport om uheldet, idet der var modstridende forklaringer om, hvorvidt lyssignalet inden uheldet var aktivt eller ej.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Skovlyvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 2236 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Litauen for spirituskørsel i en personbil. En anmelder havde fået standset ham, efter at han på Skovlyvej var kørt i den forkerte side af vejen. Den 28-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve, men politiet beslaglagde hans personbil, fordi hans promille i blodprøven forventes at ville overstige 2,00. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Landevejen, Sandby, Svinninge – Holbæk

Kl. 1656 skete et færdselsuheld, hvor en overhalende bil var stødt sammen med en venstresvingende bil. Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, da den forreste bilist i en længere bilkø ville foretage et venstresving. Den venstresvingende var en 33-årig mand fra Svinninge, der under svingningen efter kørsel i østlig retning blev ramt på venstre forskærm af en bagfra kommende personbil ført af en 27-årig mand fra Svinninge. Ifølge vidner i bilkøen foretog den 27-årige overhaling af bilisterne bag den 33-årige i forbindelse med hans venstresving. Den 27-årige mistede herredømmet over sin bil og påkørte efterfølgende et hegn og et stengærde, inden bilen standsede. Politiet har optaget rapport for at få afklaret de nærmere omstændigheder i uheldet.

Butikstyveri – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 1247 havde personalet i Bauhaus tilbageholdt en mand, som kort forinden var gået gennem kasserne med varer gemt i en sportstaske. Da han ikke betalte for varerne, gik varealarmerne i gang, hvorefter han flygtede ud til en ventende, hvid varebil, men blev tilbageholdt af personalet, da han skulle til at stige ind i køretøjet. Politiet fik på stedet kontakt til en 48-årig mand fra Litauen, som blev anholdt og sigtet for butikstyveri af varer til en samlet værdi af 1200 kr. I hans sportstaske fandt politiet 19 wunderbaum og to par bukser, som han havde stjålet. Den hvide varebil med to personer i var forsvundet fra området. Litaueren blev løsladt efter endt sagsbehandling og fik sagen afgjort straks med en bøde.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk, sag fra Hørve, Odsherred

En 30-årig mand fra Hørve blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for trusler mod politiet. Han blev fængslet til 260618.

Færdselsuheld – Holbæk

Kl. 2157 skete et færdselsuheld på Nygade, hvor en knallert kørte ind på Nygade via en gyde mellem husnummer 6 og 8. En 20-årig kvinde fra Holbæk cyklede på Nygade og blev ramt af knallerten. Hun fik nogle knubs ved uheldet og blev bragt til sygehus. Knallerten smidt på stedet og føreren løb mod stationen. Knallerten stjålet. Det lykkedes ikke at få fat i føreren af knallerten.

Blufærdighedskrænkelse – Holbæk

Kl. 0730 tirsdag var en 19-årig kvinde fra Roskilde udsat for blufærdighedskrænkelse i toget fra Trekroner Station og til Holbæk.

Da de nærmede sig Holbæk blev hun opmærksom på en medpassager, der sad over for hende. Han tabte sit rejsekort på gulvet, og samtidig befølte han kvinden på ben og lår. Hun bad ham lade være, hvilket han efterfølgende gjorde.

Manden beskrives som: Mand, dansk, 30-35 år, 175 cm høj, spinkel, rødt kort hår, rødligt skær over hår og skæg, iført brun langærmet trøje muligt håndværkertøj.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk

En 16-årig pige fra mindre by på Lolland blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for vidnetrusler, der fandt sted mandag i Holbæk. Pigen blev fængslet til den 120618. Hun bliver anbragt på en lukket institution for unge under varetægtsfængslingen.

Vold mod vidne – Holbæk

En 19-årig kvinde med ukendt adresse vidnede i dag i en voldssag i Retten i Holbæk. Efterfølgende blev hun overfaldet på Markedspladsen af en pige, der kaldte vidnet for stikker m.v. Optrinnet blev overværet af en bekendt til overfaldskvinden.

Kl. 1408 anholdt politiet en 18-årig kvinde fra Nørreballe og en 16-årig pige fra Stokkemarke.

Sidstnævnte var den aktive i sagen, og hun skubbede bl.a. den 19-årige omkuld. Den 18-årige blev løsladt efter afhøring, hvorimod den 16-årige fortsat er anholdt. Hun fremstilles i grundlovsforhør tirsdag med krav om varetægtsfængsling.

Færdselsuheld – fører flygtet – Kalundborgvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 1115 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en bilist var stødt sammen med to andre bilister og endvidere havde påkørt et vejskilt og en lygtepæl. Da politiet ankom til uheldsstedet, som var en rundkørsel ved Holbækmotorvejen, var den mandlige fører af den forulykkede bil løbet fra stedet. Vidner havde haft kontakt med manden, der havde oplyst navn og adresse mv., som viste sig at være falsk. Hans personbil var monteret med svenske nummerplader, som dog ikke hørte til bilen, der rettelig viste sig at være meldt stjålet fra Kalundborgvej, Snertinge, natten mellem d. 23/5 og 24/5. Føreren af bilen havde kørt ad Kalundborgvej mod nordvest, da han først strejfede venstre side på en 67-årig kvindes bil og straks efter en lastbil, som han passerede højre rundt om. Til sidste kørte føreren ind i et vejskilt og en lygtepæl, så elledninger blev b lotlagte . I den stjålne bil fandt politiet dens rigtige nummerplader, som sammen med bilen blev undersøgt for spor efter den flygtede fører, der ifølge vidnerne måske kunne være påvirket. Føreren blev af vidner beskrevet som mand, ca. 20 år, afrikansk af udseende og iført en hættetrøje, men politiet fandt ham ikke umiddelbart ved søgning i området. Den stjålne bil kan muligt sættes i forbindelse med et indbrud i en privat bolig i Svebølle d. 240518 om formiddagen.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket føreren på flugt efter færdselsuheldet eller set den stjålne, grå personbil af mærket Peugeot med påsatte svenske nummerplader i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – knallertkører dræbt – Sdr. Jernløsevej, Sdr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1809 rykkede ambulancepersonale og politiet ud et færdselsuheld, hvor to knallertkørere var impliceret, og den ene var kommet alvorligt til skade. En lægehelikopter blev også tilkaldt til uheldsstedet, hvor helikopterlægen straks kunne erklære den ene knallertkører for død på grund af svære kvæstelser i hovedet. En bilinspektør blev derfor tilkaldt til at undersøge uheldsstedet sammen med politiet, som fik klarlagt, at en 34-årig mand fra Regstrup havde kørt på 30-knallert ad Sdr. Jernløsevej i nordlig retning med ca. 10 km/t, da han begyndte at svinge til venstre ind ad en cykelsti. Bagfra og i samme retning kørte en 47-årig mand fra Tølløse også på en 30-knallert, men han stødte i den 34-åriges knallert under svingningen. Begge knallertkørere væltede, så den 34-årige ramte et vejskilt, men slap med overfladi ske skra mmer. Den 47-årige ramte muligvis også samme vejskilt, men pådrog sig så alvorlige kvæstelser i hovedet, at han ikke overlevede uheldet. Den 47-årige anvendte ikke styrthjelm under kørslen. Den 34-årige var påvirket af spiritus under kørslen og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Det samme fik den 47-årige rutinemæssigt, da han blev indbragt til skadestuen. Politiet afventer nu en erklæring fra bilinspektøren samt analyseerklæring vedr. de udtagne blodprøver. Pårørende til den 47-årige knallertkører er underrettet.

Lov om euf. stoffer – Holbæk

Kl. 0210 kom en 24-årig mand fra Svinninge op fra en p-kælder på Isefjords Alle. Han var i besiddelse af 0,35 gram kokain. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 1250 anholdt politiet en 50-årig mand fra Holbæk, der blev standset på Ågerupvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Spirituskørsel – Tølløse, Holbæk

Kl. 2248 anholdt politiet en lastbilchauffør, der kørte på Tølløsevej i en lastbil. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Indbrud i perioden
Tobjergvej, Uglerup, Holbæk Kløvermarksvej, Holbæk Labæk, Holbæk Lillevang, Holbæk Samsøvej, Holbæk Tuse Lågevej, Holbæk Hallebyorevej, Jyderup Elmegården, Jyderup Emmabodavej, Jyderup Ellebjergvej, Jyderup Drejervej, Store Merløse Vestergade, Tølløse