Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Apr 13, 2018 til Apr 24, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Lundestrædet, Holbæk

Kl. 1616 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Også i denne sag inddrog politiet den sigtedes førerret ud fra en forventning om, at han vil miste førerretten ved afgørelse af straffesagen, fordi de vejledende alkometertest viste en høj promille.

Brandundersøgelse – Stænget, Nørre Stænge, Orø – Holbæk

Kl. 1702 blev der fra personalet på en skole slået alarm til brandvæsnet og politiet, fordi der var kraftig røgudvikling i en nærliggende hal. Branden var blevet opdaget af personale, der sammen med nogle børn ville ind i den aflåste hal. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der var opstået i et redskabsrum, hvor der var gået ild i en rullemadras. Ved en undersøgelse af brandstedet viste det sig, at en lampe ophængt over rullemadrassen af ukendte årsager var blevet så varm, at den smeltede og dryppede ned på rullemadrassen, som derfor brød i brand. Ifølge politiets oplysninger kom ingen til skade ved branden, hvor der ikke var spor efter eller tegn på noget kriminelt.

Ung pige på perronkant – Stationen, Svinninge – Holbæk

Kl. 2235 fik politiet en henvendelse om, at en ung kvinde stod på perronkanten, fordi hun måske ville gøre skade på sig selv, når et tog ankom til stationen. Politiet fik underrettet togstyringscentralen og fik efter en kort løbetur kontakt til en 16-årig ung kvinde fra Svinninge, som i nedtrykt tilstand var gået fra den institution, hvor hun boede. Politiet fik hende overtalt til at modtage den fornødne hjælp og afleverede hende efterfølgende på en psykiatrisk skadestue til undersøgelse og eventuel hjælp.

Mistænkeligt forhold – Brokøb, Jyderup, Holbæk

Kl. 1110 henvendte ungarske håndværkere på en adresse på Åmosevej, hvor de tilbød at lave reparation af tag. Husets beboer havde afvist dem og fortalt, at det var ulovligt at henvende sig, som de gjorde, og det havde fået dem til at køre fra stedet igen i deres grå Ford Transit varebil med ungarske nummerplader.

Det er en klog disposition at sige nej tak til den type tilbud. Dels er det en ulovlig måde at henvende sig på, og dels siger erfaringen, at der ofte opstår tvist om betalingen eller det udførte arbejde. Derfor anbefaler politiet, at man gør som beskrevet ovenfor.

Bedrageri – Holbæk

Kl. 1330 kom en mand ind i en forretning på Munkholmvej, hvor han ville handle. Pludselig ringede mandens telefon, og han spurgte dernæst, om ekspedienten ville købe nogle varer, som han pludselig havde fået mulighed for at sælge efter en brandskade. Ekspedienten købte varer for 1500 kr. af manden. Hun har hverken set mand eller varer siden.

Manden beskrives som dansk, ca. 50 år, hvidt hår, 180 cm høj, slank.

Politiet skal på det kraftigste fraråde, at man indgår aftaler som ovennævnte med ukendte personer, uanset hvor godt tilbuddet lyder. I øjeblikket laver en gerningsmand bedragerier i stil med ovennævnte, og politiet håber at få kontakt med manden inden for kort tid. Politiet har en kraftig mistanke om, hvem gerningsmanden er.

Arbejdsulykke – Kastrupvej, Kastrup, Holbæk

Kl. 0812 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en murer var kommet til skade. Det viste sig, at en 28-årig mand fra Asnæs i forbindelse med sit murerarbejde opholdt sig på et stillads, hvorfra han faldt knap fire meter ned. Mureren blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men var sluppet fra ulykken med diverse knubs. Politiet tilkaldte dog Arbejdstilsynet til nærmere undersøgelse af det opstillede stillads, da der var mistanke om, at stilladset kunne være opstillet ureglementeret. Politiet afventer nu en udtalelse fra Arbejdstilsynet om, hvorvidt der kan være grundlag for at holde nogen ansvarlig for ulykken.

Nye tryghedsambassadører i Holbæk Kommune

Politiets forebyggelsesafdeling holdt tirsdag aften møde på for 16 nye tryghedsambassadører, der er tænkt som kontaktpersoner i lokalområderne til politiets områdebetjente, hvor ambassadørerne har et lokalt netværk, som de kan formidle oplysninger fra politiet videre igennem.

Politiet var meget begejstrede for mødet, hvor der var en rigtig god og konstruktiv stemning blandt deltagerne, der udover de 16 frivillige tryghedsambassadører også bestod af Holbækområdets lokalbetjente, fortæller vicepolitiinspektør John Jensen, der er chef for forebyggelsesarbejdet i politikredsen.

Bl.a. forestiller politiet sig, at ambassadørerne bl.a. via sociale medier kan henvende sig direkte til beboere i deres lokalområde, hvis der er noget særligt, der er aktuelt i et område.

Hele indsatsen skal medvirke til at skabe mere tryghed i lokalområderne. Arbejdet med tryghedsambassadører er i gang i f lere kommuner, og hensigten er, at det skal spredes til alle steder i politikredsen.

Anholdelse – Tølløse, Holbæk

Kl. 1930 anholdt politiet en 25-årig mand fra Thyholm, der vaklede rundt på togsporene ved Tølløse Station. To mænd havde fået ham væk fra skinnerne og holdt på manden, indtil politiet kom frem til stedet. Han blev lagt i detentionen til afrusning. Hvad han lavede i Tølløse, melder historien ikke noget om.

Opfølgning på voldssag fra Holbæk

Politiet skrev på døgnrapporten i går, at vi fortsat søger vidner til vold mod en yngre mand, der blev indleveret på Holbæk sygehus i weekenden af en ukendt person. Noget tyder på, at volden er fundet sted ved Omfartsvejen i Holbæk, men politiet har ikke nærmere. Det har ikke været muligt at afhøre forurettede endnu. Pgl. er uden for livsfare. Politiet vil fortsat gerne høre fra personer, der har hørt eller set noget i sagens anledning. Ring på 114.

Kørsel i frakendelsestiden – Jyderup, Holbæk

Kl. 2304 standsede politiet en bil på Teglværksvej. Bilen blev ført af en 30-årig mand, der var frakendt retten til at køre bil. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og bilens nøgler blev taget fra bilen med henblik på udlevering til en person, der har kørekort.

Overtrædelse af våbenloven, brugstyveri m.v. – Mørkøv, Holbæk

Kl. 1234 anholdt politiet en 20-årig mandfra Kalundborg og en 22-årig fra Slagelse, der begge sigtes for brugstyveri af bil, ligesom førstnævnte blev sigtet for at føre bil i spiritus- og narkopåvirket tilstand.

En 22-årig mand fra Slagelse blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, da han havde et boldtræ med i den stjålne bil.

Politiet fik selv øje på bilen på Holbækvej, hvor den forsøgte at køre fra politiet. Personerne i bilen forsøgte at stikke af, men blev indfanget dels af politiet, og dels af vidner der hjalp politiet i jagten.

Alle blev afhørt og sigtet for de forskellige forhold. Der skal lyde en stor ros til borgerne, der hjalp politiet i forbindelse med hændelsen.

Kvæstet mand indbragt til sygehus – Holbæk

Kl. 0051 henvendte personalet fra skadestuen sig til politiet, fordi en hårdt kvæstet mand med skader i hovedet var blevet afleveret af en anonym mand ved skadestuen. Herefter var den manden straks kørt fra stedet i en sølvfarvet personbil med fem døre i ukendt retning og uden at give sig til kende. Manden havde dog oplyst, at den kvæstede mand var samlet i området ved et gocart-center i Holbæk. Den kvæstede blev identificeret som en 26-årig mand af anden etnisk oprindelse end dansk og fra Holbæk, ligesom den anonyme mand også blev beskrevet som anden etnisk oprindelse end dansk. Politiet kunne ikke afhøre den kvæstede mand, men undersøgte området ved gocart-centret. Her fandt politiet spor efter et overfald, men ikke umiddelbart spor, der kunne føre til opklaring af omstændighederne med den kvæstede mand. Hen over weekenden har politiet efterforsket yderligere i sagen, men mangler fortsat at få i dentificeret både den sølvfarvede bil og dens fører. Den kvæstede har politiet endnu ikke kunnet afhøre på grund af hans tilstand, men han meldes uden for livsfare.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har set noget i området ved gocart-centret, eller som har oplysninger om den sølvfarvede personbil og dens fører. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Fremmed mand i stuen – Blindestræde, Holbæk

Kl. 2045 anmeldte en 31-årig kvinde fra Holbæk, at hun under en aftenlur pludselig var vågnet, fordi en fremmed mand stod i hendes stue. Manden, der hurtigt forsvandt fra stedet og formentlig ikke havde stjålet noget, blev beskrevet som: mand, ca. 170 cm høj, iført mørkt tøj, lang frakke, medbringende en lille og rødlig rygsæk af mærket Fjällräven. Politiet ledte forgæves efter manden, der formentlig var kommet ind via en ulåst dør i den 31-åriges bopæl.

Spiritus-/narkokørsel – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 0216 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Svinninge for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Brand – Kundby, Holbæk

Kl. 1311 kørte politi og brandvæsen til Bygaden, hvor der var ild i en udestue. Villaen kraftigt skadet af røg og varme, men ilden havde heldigvis ikke fået rigtig fat. En varmepumpe var skyld i branden. Ingen personer kom til skade ved branden.

Indbrud i perioden
Ved Faurgården, Holbæk
Agervang, Holbæk
Kirkestræde, Holbæk
Agervænget, Regstrup
Kirkevej, Stigs Bjergby
Søskrænten, Undløse, Tølløse (2 steder)
Nyrupvej, Ugerløse