Foto: ABW

Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Feb 16, 2018 til Feb 27, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Ældre mand i fremmed bil – Kildevangsparken, Vipperød – Holbæk

Kl. 0945 henvendte en bilejer sig til politiet, fordi der sad en fremmed og ældre mand i anmelderens bil. Manden forlangte at få bilnøglerne udleveret, så han kunne køre sig en tur. Længere henne ad vejen stod en rollator efterladt, men manden ville ikke kendes ved den. Politiet fik manden identificeret som en 88-årig mand fra Vipperød, som blev kørt hjem til fornøden omsorg hos et familiemedlem.

Arbejdsulykke – Smedevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 1135 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, idet en medarbejder havde fået en tung genstand delvist ned over sig. Det viste sig, at en 31-årig mand fra Svinninge var kommet til skade, da nogle kæder, som en ca. 300 kg. tung aksel hang i, knækkede. Den 31-årige blev bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling. Arbejdstilsynet blev rekvireret til stedet for at foretage undersøgelse sammen med politiet i et forsøg på at finde ud af, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Unge på taget – Smedelundsgade/Algade, Holbæk

Kl. 1640 fik politiet en henvendelse om, at ca. 10 unge løb rundt på taget af en rød bygning. Da politiet kom til stedet lidt senere, var der ikke nogen personer at se på stedet, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i sagen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 1015 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 19-årig kvinde fra Holbæk på en p-plads. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort til politiet, der sigtede hende for kørsel uden førerret og efterfølgende kunne konstatere, at det nu var fjerde gang, at den 19-årige blev afsløret i at køre bil uden førerret. Personbilen blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som den 19-årige vil blive indkaldt til senere.

Spiritus-/narkokørsel – kørsel i frakendelsestiden mv. – Havnevej, Holbæk

Kl. 1210 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Jyderup for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. En narkometertest indikerede, at den 36-årige var påvirket af hash, ligesom alkometertesten indikerede påvirkning af alkohol over det tilladte. Ved visitationen fandt politiet den anholdte også i besiddelse af knap 5 gram hash, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efter en blodprøve og afhøring til sagerne løslod politiet den 36-årige, der dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Uro i forhal på station – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 1743 fik politiet en henvendelse om, at en flok fulderikker, der opholdt sig i forhallen på togstationen, var meget højtråbende, tissede i forhallen og i øvrigt chikanerede rejsende. Politiet kørte til stedet og traf kun to mænd på 33 og 35 år fra Holbæk, som blot sad stille og roligt, medens de ventede på en bus. Der var således ikke grundlag til at foretage yderligere fra politiets side.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1100 var en 90-årig kvinde fra Holbæk udsat for tricktyveri ved indgangen til Føtex, Smedelundsgade, hvor en yngre kvinde i 30érne på gebrokkent engelsk spurgte efter bus og hospital. Først ved hjemkomsten opdagede forurettede, at hendes pung var væk. Hun kontaktede banken, der kunne fortælle, at der var hævet 10000 kr. på hendes dankort.

En anden kvinde stod i nærheden. Begge kvinder beskrivessom 30-39 år, almindelig af bygning, sort mellemlangt hår, iført alm. pænt tøj, talte fremmedsprog. Forurettede havde hævet penge på sit dankort i Føtex. Hun havde dækket for indtastningen, men åbenbart ikke godt nok, for der var efterfølgende hævet penge på hendes kort.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Sj. Odde. – fremstillet i Retten i Holbæk

Ved et lukket grundlovsforhør blev en 15-årig, en 16-årig og en 17-årig varetægtsfængslet i surrogat til den 200318. En 15-årig dreng fik anholdelsen opretholdt 3×24 timer af hensyn til politiets efterforskning.

Politiet kan ikke kommentere yderligere på sagen grundet dørlukning.

Grundlovsforhør – Tyveri fra borger – Tølløse, Holbæk.

Midt- og Vestsjællands Politi foretog kl. 16.28 anholdelse af en hjemmehjælper, der er sigtet for tyveri og røveri mod en ældre medborger fra Tølløse.

Anholdte fremstilles d.d. i grundlovsforhør kl. 11.00 ved Retten i Holbæk.

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer i sagen.

Salg af narkotika – Holbæk.

Kl. 1010 var politiet på en adresse i Holbæk, hvor der blev fundet 301 gram hash. En 24-årig mand fra Holbæk blev sigtet for salg af narkotika. Ved ransagning på stedet blev udover hashen også fundet en pengebeløb, Den 24-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde om sagen.

En 38-årig mand fra Holbæk blev også truffet i lejligheden. Han var i besiddelse af 15500 kr. i kontanter, som politiet antager stammer for salg af hash. Han blev også fundet i besiddelse af 849 gram hash. Den 38-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer. Han kan se frem til at skulle i retten på et tidspunkt, hvor en dommer vil vurdere sagen.

En 28-årig mand fra Holbæk blev også truffet på stedet. Han var i besiddelse af under et gram hash. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Brand i bil – Holbæk.

Kl. 2115 blev anmeldt brand i en bil på Tidemandsvej. En Citroen udbrændte, og tre andre biler led overlast som følge af branden. Brandårsagen er ukendt.

Tyveri af hjertestartere – Holbæk.

Kl. 0657 blev anmeldt om tyveri af en hjertestarter, der sad ved Jyske Bank, Bysøstræde. Efterforskningen bragte politiet frem til en adresse i Holbæk.Kl. 1707 anholdt politiet en 49-årig kvinde fra Holbæk, der sigtes for tyveri af fire hjertestartere, der er stjålet i juli, august 2017, januar og februar 2018.

Politiet fandt frem til to af de stjålne hjertestartere. Den 49-årige blev løsladt efter afhøring. Sagen behandles senere i retten.

Fund af pistol – Mørkøv, Holbæk.

Kl. 1230 fik politiet melding om fund af en pistol på Hovedgaden/Vestergade. Det viste sig, at der var tale om en softgun og altså ikke en rigtig pistol. Politiet tog legetøjspistolen med til destruktion.

Brand – St. Tåstrup, Holbæk.

Kl. 1832 blev anmeldt om brand på Kildegårdsvej, hvor der var ild bag et komfur. Branden udviklede sig ikke, idet familien selv fik den slukket, inden der kom professionel hjælp frem til stedet.

Spirituskørsel/narkotika – Jyderup, Holbæk.

Kl. 1240 anholdt politiet en 21-årig mand fra Allerød, der kørte bil på Holbækvej i Jyderup. Han var påvirket af spiritus og narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Isen er usikker – Holbæk.

Kl. 1400 fik politiet en anmeldelse fra en bekymret anmelder, der havde set en voksen og en gruppe børn stå ved Fjordstien – intet yderligere adr. – hvor de angiveligt skulle forsøge at gå ud på den tynde is. Politiet fik fat i gruppen, der ganske rigtigt havde stået i strandkanten og havde “prøvet” isen, men de havde heldigvis ikke forsøgt at gå ud på den. På trods af den seneste tids frost er der lang vej til, at isen er sikker på fjorde og andre steder.

Indbrud i perioden
Langholm, Arnakke, Vipperød
Bringergården, Gislinge
Berendsens Alle, Holbæk
Lundemarksvej, Holbæk
Kalundborgvej, Holbæk
Tåstruphøj, Holbæk
Østerled, Holbæk (2 steder)
Knevelsvej, Holbæk
Jeppes Torp, Tjebberup, Holbæk
Holbækvej, Roskilde
Skovbrynet, Jyderup
Abildgårdsvej, Knabstrup, Mørkøv (2)
Agervænget, Regstrup
Åparken, Store Merløse
Bakken, Store Merløse
Møllekrogen, Svinninge, Nørre Asmindrup
Dalvænget, Tølløse
Bellisvej, Tølløse
Skolevænget, Tølløse
Tølløsevej, Hvalsø
Svalevej, Tølløse (2 steder)
Svalevej, Tølløse
Annexgårdsvej, Ugerløse
Sneppevej, Ugerløse (2 steder)
Skovlyvej, Vipperød