Ved Absalons “åbent hus”-arrangementer i hele Region Sjælland vil der fra den 24. februar være mulighed for at stifte bekendtskab med regionens 11 professionsuddannelser – herunder en af årets store nyheder: sygeplejerske i Holbæk. Der er åbent sygehus den 27. februar.

Foto: ABSALON

Mulighederne for at tage en videregående uddannelse i provinsbyerne i Region Sjælland vokser i disse år, skriver Absalon i en pressemeddelelse. Det kommer de studiesøgende til at mærke i dagene fra den 24. februar til 1. marts, hvor der vil være åbent hus i de store campusbyer Roskilde, Slagelse, Sorø, Næstved, Vordingborg og Nykøbing Falster. Desuden inviteres indenfor i de små campusbyer Kalundborg og Holbæk, der til sommer modtager to hold studerende på nye uddannelser.

I Nordvestsjælland er der også gode nyheder for dem, der vil læse til sygeplejerske. Efter sommerferien vil 30 nye sygeplejerskestuderende indlede deres uddannelsen på en ny profil på uddannelsen. Profilen skal sikre en bedre sammenhæng mellem det regionale og det kommunale sundhedsvæsen end man hidtil har set på sygeplejerskeuddannelsen i Danmark. Det vil de studerende blandt andet opleve i deres praktikforløb, der sammentænker praktik på sygehuset med praktik i kommunerne på en ny måde. Det er fx planen, at den studerende skal have mulighed for at følge den enkelte patient i begge systemer og dermed få en større helhedsforståelse for patientens samlede situation og behandlingsbehov. Ud over sommeroptaget er det planen, at yderligere 30 studerende optages med studiestart i februar måned 2018.

Ved åbent hus kan man høre oplæg og møde undervisere, studerende og studievejledere. Man kan også få en rundvisning på campus. Internationale muligheder under studiet er også en del af programmet.

Ansøgningsfrister
Vil man søge uddannelserne, er der deadline for kvote 2 den 15. marts, mens kvote 1 skal søges senest 5. juli.