Høng Gymnastikforening er klar, Holbæk Gymnastikforening er klar, Asnæs Gymnastikforening er klar, Tølløse Gymnastikforening er klar. Næsten alle gymnastikforeninger i den nordlige del af Vestsjælland har fundet dragterne frem og er klar til den traditionsrige DGI Forårsopvisning den første weekend i marts.

Der bliver knald på, når i alt 5.433 gymnaster skal på gulvet i Kalundborg Hallerne for at vise, hvad de har arbejdet med i løbet af sæsonen. Op mod 4.000 mennesker forventes at klappe og huje som publikum.

Foto: DGI

Fælles er glæden
For nogle er det første gang, de skal på gulvet foran så mange mennesker. Mens andre er garvede gymnaster, der som cirkusheste lugter savsmuld. Fælles for alle er glæden ved gymnastikken.

“Forårsopvisningerne markerer afslutningen på sæsonen og fejrer gymnasterne og vores fælles passion for idrætten. Her kan vi præsentere nybegyndere og fx vores landsdelshold, der har et højt niveau. Her er plads til alle, der vil være med”, siger Niels Vest, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

Tradition med omtanke
Denne tid på året samles gymnaster i hele landet til forårsopvisninger. Det er en stolt tradition, der udover selve oplevelsen også rummer et element, der skal sikre gymnastikken i fremtiden.

“Vi ved, at oplevelser sammen med holdet er med til at styrke sammenholdet og fællesskabet. Det giver en ekstra dimension til idrætterne, der er med til at fastholde gymnasterne. Derfor er vi glade for, at vi igen i år har så mange med”, siger Niels Vest.

Frivillige kræfter står bag
Til opvisningen i Kalundborg er over 5.000 deltagere og næsten lige så mange publikummer klar. Det kræver et køligt overblik og masse frivillige hænder, hvis det skal gå op i en højere enhed.

“Det er i høj grad de frivilliges fortjeneste, at vi år efter år har succes med vores opvisninger. De knokler med masser af gejst, og det skal de anerkendes for”, siger Niels Vest.

Hvor og hvornår
DGI Forårsopvisninger i Kalundborg Hallerne den 2., 3. og 4. marts 2018. Fredag er kun for voksenhold fra kl. 18.30 til 22.00, mens lørdag og søndag byder på gymnastik for alle fra kl. 9.00 til 18.00.

Høng GF slår rekorden med 10 hold med i alt 223 deltagere. Skarp forfulgt af Holbæk GF med 157 deltagere fordelt på fem hold, Jernløse GF med fem hold med 152 deltagere og Tølløse GF med fem hold og 146 deltagere.