Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 8-16. januar 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Forsøg på tricktyveri – Store-Merløse, Holbæk

Kl. 1826 modtog politiet en anmeldelse fra Ørnevej, hvor en 83-årig kvinde kl. 1200 mandag fik besøg af en kvinde, der kom ind i huset og lod som om, at hun kom fra hjemmehjælpen. Husets beboer spurgte, om kvinden kom fra Holbæk kommune, hvilket hun svarede ja til. Det lykkedes at få den besøgende ud af huset igen, uden der var stjålet noget fra stedet. Kvinden beskrives som: 55-60 år, talte dårligt dansk, mørk i huden og mørkt hår.

Brand – Holbæk

Kl. 1836 kørte brandvæsenet til den tidl. Østre Skole på Tidemandsvej, hvor der var ild i et legehus. Flere ruder i de omkringliggende bygninger sprang som følge af varmepåvirkning. En mand, der beskrives som yngre med blå jakke og hvide såler løb fra stedet, hvilket blev bemærket af et vidne. Det må antages, at branden er påsat, idet der ikke var nogen naturlig forklaring på, at der skulle opstå brand.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 1915 anholdt politiet en 64-årig kvinde fra Holbæk, der kørte bil på Lundestrædet. Hun var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 0040 anholdt politiet en 53-årig mand fra Holbæk, der blev standset i bil på Lundemarksvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 0310 anholdt politiet en 28-årig mand fra Højby, der blev standset på Roskildevej i Holbæk. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 0437 anholdt politiet en 33-årig mand fra Holbæk, der blev standset i sin bil på Gl. Ringstedvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Brand – Tuse Næs, Holbæk

Kl. 0621 blev anmeldt om brand på Højlystvej, hvor der var opstået ild i en lade. Ingen mennesker eller dyr kom til skade ved branden, der formentlig skyldes kortslutning i nogle elektriske installationer. Det var hovedsaligt loft og tag på laden, der brændte.

Narkopåvirket bilist – Holbæk

Kl. 1856 anholdt politiet en 40-årig mand fra Ishøj, der blev standset på Ejler Urnesvej. Pgl. var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Lov om euforiserende stoffer – Jyderup – Holbæk

Kl. 1050 foretog politiet ransagning af boligen tilhørende en 44-årig mand fra Jyderup på grund af mistanke om besiddelse af euforiserende stoffer. Ved ransagningen fandt politiet ca. 63 gram amfetamin, ca. 95 gram hash, ca. 17 gram skunk og ca. 17 gram MDMA, hvorfor den 44-årige blev sigtet for besiddelse af disse euforiserende stoffer, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Den 44-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Tølløse, Holbæk

Kl. 0807 blev anmeldt om færdselsuheld på Tølløsevej, hvor en 40-årig mand fra Tølløse blev påkørt af en bil i et fodgængerfelt. Føreren af bilen, en 37-årig mand fra Tølløse, var på vej til skole med sine børn, da uheldet skete.

Han kørte fra stedet, da han skulle aflevere sine børn. Politiet fik senere kontakt med ham for afhøring. Den 40-årige fodgænger fik brud på sit ben som følge af uheldet.

Indbrud i villa – Tølløse, Holbæk

Kl. 1729 blev anmeldt om indbrud i øjeblikket på Lupinvej. En terrassedør opbrudt. Fra stedet stjålet guldhalskæde og guldarmbånd. Forurettede var hjemme og overraskede to gerningsmænd, der beskrives som: Mænd, begge 170-175 cm højre, alm. af bygning, iført mørkt tøj og sort hættetrøje.

Det lykkedes ikke politiet at få fat i gerningsmændene.

Målrettede ATK-målinger – Skovvejen mellem Mørkøv og Jyderup – Holbæk

Fire ATK-målebiler var tirsdag morgen tidligt ude for at kontrollere bilisternes hastighed i morgenmyldretidstrafikken på Skovvejen mellem Mørkøv og Jyderup. Målingerne blev gennemført samtidigt i begge retninger på Skovvejen med to ATK-målebiler i samme retning, således at målingerne blev foretaget i to områder med højst tilladt hastighed på 90 km/t, der indbyrdes var adskilt af en vejstrækning med højst tilladt hastighed på 70 km/t

Mand på togskinner – Jyderup, Holbæk

Kl. 1423 blev anmeldt om en mand på togskinnerne ved Jyderup station. Politiet hjalp en 19-årig mand væk fra skinnerne igen. Tilstedeværelsen der skyldtes personlige problemer, og politiet kørte ham til den unge mands bopæl.

Færdselsuheld – Holbæk

Kl. 1111 blev anmeldt om et færdselsuheld på Ringstedvej, hvor en 51-årig mand fra Vipperød kørte med en traktor med trailer. På trailer var 250 smågrise. Traileren væltede og grisene løb ud. Det lykkedes meget hurtigt at få styr på grisene, der alle blev samlet på den gård, hvor de skulle være. Uheldet skyldes fejl på traileren, der blev undersøgt af en bilinspektør. Ingen personer kom til skade.

Brand – Holbæk

Kl. 1230 kørte politi og brandvæsen til Fuglsvej, hvor der var ild i et rækkehus. Det viste sig, at brandårsagen var en tændt kogeplade, hvor en brand har udviklet sig via emhætten. To katte har leget i køkkenet, og det antages, at en af kattene har tændt for komfuret.

Ved komfuret stod flere effekter, der kunne brænde. En kat blev fundet død og en anden var forsvundet fra stedet.

Der skete skade på rækkehuset, men branden blev begrænset til dette ene hus.

Spirituskørsel – Kundby, Holbæk

Kl. 1920 anholdt politiet en 29-årig mand fra Svinningeegnen, der blev standset på Bygaden af politiet. Den 29-årige var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Bilist flygtet efter uheld – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1110 anmeldte en 19-årig kvinde fra Jyderup, at hun kl. ca. 1005 havde været impliceret i et mindre færdselsuheld på Skovvejen ved Boholmvej. Anmelderen kørte i østlig retning, da hun ved en sammenfletning blev overhalet af en mand kørende i en ældre, mørk personbil muligt af mærket VW Passat. Den bagfra kommende bilist overhalede ind over en spærreflade og påkørte venstre sidespejl på anmelderens bil, så der opstod en mindre skade på sidespejlet. Begge parter standsede kort efter for at tale sammen, men den mandlige bilist ønskede ikke at medvirke til udveksling af forsikringsoplysninger. Den mandlige bilist stak af, men anmelderen nåede dog at tage et billede af bilen og dens nummerplade. Politiet forsøger nu at få flugtbilisten identificeret for at få klarlagt årsagen til den manglende opfyldelse af sine forpligtelser ifølge færdselsloven.

Brand i håndklæder mv. – Hovedgaden, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1552 anmeldte personalet tilknyttet nogle beskyttede boliger, at ukendte gerningsmænd havde kastet noget fyrværkeri ind gennem et vindue, så der var gået ild i nogle håndklæder. Personalet havde dog selv fået slukket branden og fået luftet ud. Politiet kunne konstatere, at der var tale om et romerlys, som havde forårsaget branden hos en 18-årig mandlig beboer. Skadevolderen forsøger politiet nu at få identificeret. Ingen kom til skade ved den mindre brand.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 1715 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Orø for spirituskørsel i en varebil, som han havde ført slingrede fra Kvanløse i retning mod Holbæk. En anden bilist havde derfor anmeldt den 44-årige, som var spirituspåvirket under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Hastighedskontrol – Holbækmotorvejen, Holbæk

Færdselspolitiet kontrollerede fredag aften bilisternes hastighed under kørsel ad Holbækmotorvejen i østlig retning. Et par bilister skilte sig ud fra de øvrige, idet en 60-årig mand fra Skive kørte i en personbil med 178km/t mod højst tilladt 110 km/t. En anden mandlig bilist på 23 år fra Brøndby kørte i en personbil 161 km/t mod højst tilladt 110 km/t og foretog tillige en overhaling indenom. Ud over en bøde vil disse to bilister også blive mødt med en påstand om betinget frakendelse af kørekortet, fordi de begge kørte mere end 160 km/t på motorvejen. En betinget frakendelse vil betyde aflæggelse af en kontrollerende køreprøve samt en prøvetid på 3 år, hvor bilisten ikke må begå tilsvarende overtrædelser af færdselsloven, hvis kørekortet skal beholdes.

Spirituskørsel – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 0237 anholdt og sigtede politiet en 52-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel på en stor knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Tuse, Holbæk

Kl. 0109 anholdt politiet en 43-årig mand fra Hørve, der kørte i bil på Kalundborgvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 0333 anholdt politiet en 19-årig kvinde fra Ølstykke, der kørte i bil på Holbækmotorvejen, da hun mødte politiet. Hun var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Indbrud i perioden
Kirsebærhaven, Gislinge Kirsebærhaven, Gislinge (to steder) Kirkevej, Gislinge Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk Lyngvej, Jyderup Lyng, Vig (2 gange) Bryggervænget, Jyderup Kirkebjerg, Svinninge, Nørre Asmindrup (2 steder) Ligustervej, Undløse, Tølløse Lupinvej, Tølløse Vestergade, Tølløse Annexgårdsvej, Ugerløse