En fest for breddeidrætten og foreningslivet i helt unikke rammer. Det er planerne for en ny idrætsevent, der ser dagens lys næste sommer i Holbæk.

Åbningsaften ved Landsstævne 2009 i Holbæk. Foto: DGI

I 2009 var flere end 20.000 mennesker samlet på Fælleden i Holbæk til DGI Landsstævne. Nu går DGI Midt- og Vestsjælland og Holbæk Kommune sammen om at genskabe energien med en ny idrætsevent, der skal samle idrætsudøvere fra store dele af Sjælland.

Enestående chance
Idrætsorganisationen har længe haft et godt øje til den tidligere landsstævneplads, der har de perfekte forhold til at samle mange forskellige discipliner. Det giver muligheden for at gøre endnu flere mennesker aktive. Ambitionerne for fremtiden er store. Det første år kommer til at samle 3.000 gymnaster, fodboldspillere og håndboldspillere under åben himmel.

“Fælleden er en helt enestående ramme til idræt. Da vi fik chancen for at genskabe magien, greb vi den med det samme. Vi både tror og håber på, at vi her kan skabe en ny tradition, hvor der er plads til, at mennesker kan møde hinanden på tværs af disciplin, alder og niveau”, siger Bruno L. Hansen, der er formand i DGI Midt- og Vestsjælland.

Også i Holbæk Kommune er der stor glæde over, at Fælleden skal danne ramme om den store idrætsbegivenhed:

“Idræt kan noget særligt, når det kommer til fællesskab og til at skabe sig et godt liv. Det ser vi i hverdagen i vores mange klubber og foreninger, men det så vi sandelig også i forbindelse med Landsstævnet. Derfor ser jeg meget frem til, at en stor idrætsevent får fast plads på Fælleden”, fortæller Emrah Tuncer, der er formand for kultur- og fritidsudvalget i Holbæk Kommune.

Tradition møder fornyelse
I 2009 lagde Fælleden græs til DGI Landsstævne, som er breddeidrættens flagskib med flere end 100 år på bagen. Især hos gymnasterne har det en helt speciel plads. Chancen for at genskabe følelsen i de gode rammer betyder også, at det nu er besluttet at stoppe Høvestævnet i Odsherred.

“Vi arbejder målrettet på at skabe de bedste rammer for aktive mennesker. Vi må erkende, at faciliteterne på Høvepladsen ikke længere lever op til det. Det har deltagerantallet gennem de seneste år også vist os. Vi vil derfor bruge administrative og frivillige kræfter på at samle det bedste fra fantastiske 80 år med Høve og tage det med til Fælleden. Det er aldrig nemt at sige farvel til en tradition, men vi er overbeviste om, at det er den rigtige beslutning”, siger Merete Hansen, der er formand for Gymnastikbestyrelsen i DGI Midt- og Vestsjælland.

“Vi ser frem til at byde de mange idrætsudøvere og tilskuere velkommen i Holbæk Kommune. Vi vil sammen med DGI gøre vores bedste for at genskabe nogle gode rammer for et aktivt og fornøjeligt stævne, så også en 80 år gammel tradition kan udvikles og sikres liv de næste mange år”, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Idrætseventen bliver afholdt den 16. juni 2018 på Fælleden i Holbæk.