Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Sep 08, 2017 til Sep 19, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mand liggende på mark – Nykøbingvej / Tuse Næs Vej, Holbæk

Kl. 1146 fik politiet en henvendelse fra en bilist om, at der lå en mand med en rygsæk og iført noget rødt og blåt tøj langt inde på en mark. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en 27-årig mand fra Ungarn, som havde det godt. Han oplyste, at han var gået fra Ungarn og var på vej til Vig. Politiet fandt ikke grundlag for at gøre yderligere over for manden inden hans videre færd nordpå.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Tuse Næs Vej, Holbæk

Kl. 1510 sigtede politiet en 55-årig mand fra Horsens for kørsel uden førerret i en personbil, som politiet standsede på Tuse Næs Vej ved Faurbjergvej, efter at en patruljebils udstyr til automatisk nummerpladegenkendelse havde indikeret, at ejeren af bilen ikke havde noget kørekort. Den 55-årige, der var ejer af den standsede bil, kunne ikke fremvise noget kørekort, som var blevet inddraget af politiet i 2005, da en kontrollerende køreprøve ikke var blevet bestået. Ud over en sigtelse for kørsel uden førerret beslaglagde politiet også hans personbil, da det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden førerret. Den sigtede vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Hærværk / trusler / spirituskørsel / færdselsuheld mv. – Asnæs / Holbæk

Kl. 1636 anmeldte en skræmt, 31-årig kvinde fra Asnæs, at en navngiven mand havde været på hendes bopæl, hvor han havde knust et par ruder samt været aggressiv over for hende. Han havde kort forinden forladt stedet i en personbil, som kvinden kort efter kunne høre, at bilen blev ført med høj fart forbi hendes bolig, indtil der lød et højt brag. Den tilskadekomne fører havde forladt den forulykkede bil, men blev kort efter truffet af politiet og ambulancepersonale. Der var tale om en 41-årig mand fra Fårevejle St., som blev anholdt for spiritus- og narkokørsel i den forulykkede bil. I ambulancen blev han bragt til skadestuen i Holbæk til fornøden behandling for mindre skader som følge af uheldet og til udtagelse af blodprøver til undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. Ved nærmere undersøgelse af uheldet viste det sig, at den anholdte, der i øvrigt var frakendt kørekortet, havde brugt en uindregistreret og uforsikret bil som rambuk til at påkøre en parkeret bil tilhørende anmelderen, hvorefter han påkørte hendes hus. Den anholdte forblev på skadestuen efter sin behandling for at sove rusen ud. Sagen havde efter nærmere juridisk vurdering ikke grundlag for en fremstilling af den anholdte i et grundlovsforhør, hvorfor han blot skulle løslades i forbindelse med behandlingen på skadestuen.

Kl. 2125 fik politiet en bekymrende henvendelse fra skadestuen i Holbæk om, at den 41-årige nu var vågnet og fluks havde udtalt, at han ville opsøge den 31-årige kvinde for at gøre hende fortræd. Politiet underrettede straks den 31-årige om sagen, hvorefter hun bragte sig selv i sikkerhed. Den 41-årige havde i mellemtiden og inden politiets ankomst til sygehuset forladt skadestuen, og han blev trods eftersøgning i Holbæk ikke fundet med henblik på fornyet anholdelse og sigtelse i den nye sag. Politiet følger op på sagen for at finde den 41-årige.

Blufærdighedskrænkelse – Omfartsvejen / Stenhusvej, Holbæk

Kl. 1134 anmeldte en 19-årig kvinde fra Vanløse, at hun torsdag eftermiddag kl. 1520-1530 gik ad fodgængerfeltet mellem Stenhusvej og Omfartsvej. Modsat hende gik en fremmed mand, der pludselig tog sine bukser ned og stod med blottet underliv foran hende. Anmelderen kiggede væk og fortsatte videre, medens manden tog sine bukser på igen og forsvandt i området ved supermarkedet Netto. Manden blev beskrevet som: mand, 50-60 år, lys i huden, usoigneret, iført grøn-blå jakke.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrudstyv overrasket – Strandgade, Holbæk

Kl. 1513 anmeldte en villaejer, at han netop havde overrasket en mand i at kravle ud af villaens kældervindue. Manden var en mulig bekendt, og han forsvandt fra stedet. Politiet kørte til stedet, hvor den mistænkte havde skaffet sig adgang til villaen ved at knuse et kældervindue. Der var ikke stjålet noget fra stedet, og mistanken mod en bestemt mand blev bestyrket ved efterforskning i sagen. Politiet ledte efterfølgende efter den mistænkte – en 22-årig mand fra Holbæk – som politiet fandt sidst på eftermiddagen. Han blev sigtet for indbrud i villaen, hvor han ifølge eget udsagn blot ville lede efter ejerens søn. Den sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Grov vold – Holbækvej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1809 anmeldte bekendte til en 29-årig mand uden fast bopæl, at offeret under ophold hos den bekendte pludselige var blevet opsøgt og overfaldet af mindst fire personer. De havde i fællesskab tildelt den 29-årige blevet flere slag og spark i ansigtet og på kroppen, ligesom han var blev ramt en bænk, som de havde kastet efter ham. Efterfølgende var personerne flygtede fra stedet i en mindre grå personbil. Offeret blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling. Politiet undersøgte gerningsstedet og ledte efter flugtbilen samt personerne i den. De blev beskrevet som to mænd 25-30 år, en mand på ca. 40 år samt en kvinde med rødligt hår. Hverken flugtbilen eller de mistænkte fandt politiet trods intensiv eftersøgning, og sagen efterforskes nu yderligere for at finde frem til gerningsmændene/-kvinden.

Narkopåvirket bilist – Vipperød, Holbæk.

Kl. 2154 anholdt politiet en 39-årig mand fra Hedehusene, der kørte i bil på Holbækmotorvejen. Han var påvirket af narkotika. Bilen var ikke forsikret, og han havde ikke noget kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring sigtelser for de forskellige forhold.

Tricktyveri – Svinninge, Holbæk.

Kl. 1341 fik politiet anmeldelse fra Tømmervænget, hvor en 96-årig kvinde var udsat for tricktyveri, da hun var ved at lukke sig ind på sin bopæl. En udenlandsk kvinde talte engelsk til den ældre kvinde. Kort efter opdagede den 96-årige, at hendes pung var stjålet fra sin taske. Den udenlandske kvinde beskrives som: 40 år, 186 cm høj, almindelige af bygning, mellemlangt hår, brugte briller, talte engelsk. Medbragte en sort mappe med noget gult indhold.

Forsøg på røveri – Holbæk.

Kl. 1742 blev en taxa kaldt til en adresse i Gislinge, hvor en person ville køres til Holbæk. Taxaen hentede en 22-årig mand fra Holbæk og kørte ham mod Holbæk. Undervejs fik manden den 55-årige mandlige taxachauffør til at standse på Kalundborgvej, da han “ville have noget luft”. Manden rev dernæst døren op til førersiden af taxaen og ville have chaufføren til at forlade bilen, hvilket chaufføren dog ikke gjorde, men blot kørte fra stedet.

Politiet anholdt kl. 1804 den 22-årige, der sigtes for forsøg på røveri. Han er fortsat anholdt, og anklagemyndigheden vil mandag vurdere, om den 22-årige skal fremstilles i grundlovsforhør.

Vold – Holbæk.

Kl. 1800 var en 69-årig mand fra Holbæk udsat for vold på Fjordstien, hvor han uden videre blev slået med knytnæve i hovedet. Politiet mistænker ovennævnte anholdte fra forholdet med taxaen for at være gerningsmand til volden.

Narkopåvirket bilist – Mørkøv, Holbæk.

Kl. 2203 anholdt politiet en 41-årig mand fra Holbæk, der kørte i bil på Skovvejen. Han var påvirket af narkotika og udtaget en blodprøve. Det var ikke første gang, at den 41-årige blev standset uden kørekort. Bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Kørekort inddraget – Mørkøv, Holbæk.

Kl. 0126 standsede politiet en bil på Skovvejen, hvor det viste sig, at føreren var en 77-årig mand fra Kalundborg, der var meget konfus. Føreren kunne ikke huske, hvor han skulle hen eller hvor han kom fra. Førerretten blev inddraget af politiet grundet den 77-åriges tilstand.

Vold – Holbæk.

Kl. 1554 blev en 30-årig kvinde med ukendt adresse udsat for vold i Ladegårdsparken i nærheden af Brugsen. Kvinden blev slået og skubbet om på jorden af en 40-årig mand med ukendt adresse. Manden truede efterfølgende med, at han ville tage retur og fortsætte med at øve vold mod kvinden.

Udover vold mod kvinden blev den 53-årig mand fra Knudskovparken også udsat for vold, hvilket skete uden nogen særlig årsag ud fra afhøringerne.

I forbindelse med anholdelsen truede han også politiet, hvilket han også blev sigtet for.

Den 40-årige er løsladt efter afhøring til sagen, men han indkaldes senere til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 1209 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor to biler var impliceret. Politiet spærrede vejen på uheldsstedet, således at ambulancepersonalet kunne få reddet en af førerne ud. Trafikken blev derfor omdirigeret via Maglesøvej og Havremarken. Uheldet skete, da en 54-årig kvinde fra Fjenneslev ville foretage et venstresving ved Mogenstrupvej, hvilket en 21-årig kvinde fra Stenlille overså. Hun påkørte derfor den 54-åriges bil med mindre materiel skade på personbilerne til følge. Begge førere slap uskadte fra uheldet, og vejen blev åbnet for trafik kl. ca. 1305.

Truende kunde – Ahlgade, Holbæk

Kl. 1307 aktiverede personalet i en bank overfaldsalarmen, fordi en kunde var truende i sin adfærd i forbindelse med den personlige henvendelse i banken. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en 29-årig mand fra Holbæk, som fik besked om, at han ikke længere var velkommen i banken. Han blev herefter bortvist fra stedet uden at blive sigtet for noget.

Narkobilist var efterlyst – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 1338 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bilen blev ført af en 39-årig mand uden fast bopæl, som i øvrigt var efterlyst af politiet i forvejen. Han var nemlig i starten af juli 2017 udeblevet efter orlov i forbindelse med afsoning af en frihedsstraf. Da han efter en narkometertest, der gav udslag på et euforiserende stof, havde politiet endnu et grundlag for at frihedsberøve den 39-årige mand. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse, afhørt til sagen og efterfølgende afleveret til Kriminalforsorgen, så han kunne fortsætte afsoningen af sin frihedsstraf. Senere vil han modtage oplysninger om resultatet af analysen af blodprøven og dermed også oplysninger om, hvordan politiet agter sagen afgjort.

Vold mod togpersonale – Tølløse, Holbæk.

Kl. 1418 var en 42-årig kvindelig togfører udsat for vold i toget, hvor hun vækkede en 25-årig mand, der var passager i toget for at se mandens billet. Manden sparkede i stedet togføreren over benet, og politiet blev derfor tilkaldt. Den 25-årige blev sigtet for vold mod togføreren, og han blev efterfølgende indlagt på psyk. afdeling. Sagen bliver senere behandlet i retten.

Cykelløb kan give trafikale problemer – Holbæk, Odsherred og Kalundborg.

Cykelløbet Post Danmark kører tirsdag i Holbæk, Odsherred og Kalundborg, og det kan give visse trafikale udfordringer, hvilket bilisterne bør være opmærksomme på. Gå evt. ind på kommunernes hjemmeside og se, hvor der er spærret eller gå ind i Post Danmarks hjemmeside og se ruten.

Politiet håber, at alle får en god dag med gode sportslige præstationer og oplevelser.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1016 skete et tricktyveri i Kirkestræde, hvor en 84-årig kvinde fra Holbæk fik stjålet sin telefon og et hævekort. Kvinden havde forinden været i Netto på Jernbanevej, hvor kortet var anvendt. En udenlandsk kvinde og mand bad forurettede om at læse noget på en telefon, og det må være i den forbindelse, at kortet er stjålet. Pinkoden formentlig afluret i Netto.

Igen skal politiet komme med det gode råd om at dække indtastningen i forbindelse med betaling i forretninger. Hvis man dækker for pinkoden, så slipper man for at blive udsat for tyveri. I det aktuelle tilfælde fik forurettede stjålet i alt 17000 fra sin konto.

Røveri mod person – Svinninge, Holbæk.

Kl. 1517 blev en 14-årig pige fra Jyderup truet af en anden jævnaldrende pige til at gå ind i Skoleskoven, ved Svinninge Skole, hvor den 14-årige forurettede blev truet til at udlevere sin telefon. I “bytte” fik forurettede gerningspigens ældre mobiltelefon.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere. Vi har ikke flere oplysninger om sagen i øjeblikket.

Færdselsuheld – Vipperød, Holbæk.

Kl. 2242 skete et færdselsuheld på Holbækmotorvejen, hvor en bil kørte i retning mod øst. En passager trak formentlig i håndbremsen, hvorefter føreren mistede herredømmet over bilen. Bilen ramte autoværnet og en 26-årig kvinde fra København, der var passager i bilen blev slynget ud af bilen. Føreren af bilen, en 36-årig mand, blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han var i forvejen efterlyst til fogedretten, og her vil han blive afleveret af politiet tirsdag formiddag.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 1407 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel og kørsel uden førerret i en varebil ad Skovvejen i østlig retning. Førerretten havde han ikke generhvervet, efter at en tidligere frakendelse af kørekortet udløb i 2005. Den 51-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev derefter løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Tyveri af handicapscooter – Holbæk.

Kl. 1100 blev der stjålet en handicapscooter uden for Meny i Smedelundsgade. På scooteren lå forskellige piller i en kurv. Kl. 1340 scooteren retur til rette ejer. Politiet sigtede en 47-årig og en 51-årig mand, begge fra Holbæk, der tilstod tyveriet.De blev løsladt efterfølgende, og vil senere på en indkaldelse til retten.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1205 stod en 74-årig mand fra Holbæk i en elevator i Føtex i Smedelundsgade. I elevatoren stod fire personer af udenlandsk herkomst – to mænd og to kvinder, der trykkede på flere knapper i elevatoren, hvilket forlængede turen noget. Forurettede opdagede efterfølgende, at en tegnebog var stjålet fra ham.

Vold – Holbæk.

Kl. 0437 anholdt politiet en 41-årig mand fra Jyderup. Se nedennævnte fra søndag.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk.

Kl. 1115 blev en 41-årig mand fra Jyderup fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for vold. Pgl. slog på en dørmand ved rest. Harlekin i Nygade, hvorefter han blev tilbageholdt og afleveret til politiet. Den 41-årige blev fængslet til den 260917.

Mistænkeligt forhold – Holbæk.

Kl. 1455 søndag fik en 58-årig kvinde besøg i sin lejlighed i Bjergmarken, hvor en mand og en kvinde ønskede at låne kvindens toilet. Hun afviste dem, og ville ikke lukke dem ind i lejligheden. Manden var 25-30 år, 170 cm høj, spinkel, sort kort hår, talte dansk med accent. Kvinden var 16-18 år, 165 cm høj, sp0inkel, lyst mellemlangt hår.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Kl. 1805 blev en 22-årig mand fra Kolind anholdt og sigtet for narkokørsel på Dragerupvej, hvor han var kørt i grøften ved Sofiemindes Alle. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt efterfølgende.

Spirituskørsel – Svinninge, Holbæk.

Kl. 1732 anholdt politiet en 23-årig mand fra Svinninge, der blev standset på Hovedgaden. han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 1733 anholdt politiet en anden spirituspåvirket bilist. Denne gang var det en 21-årig fra Regstrup. Han fik også udtaget en blodprøve. Pgl. blev standset samme sted som ovennævnte.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk, sag fra Odsherred.

Kl. 1315 blev en 20-årig mand fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for indbrud i på en ejendom på Ærtemosevej i Hønsinge. Politiets efterforskning førte til anholdelse af pgl. natten til torsdag. Han blev fængslet til den 051017.

Udbrændt bil – Kattrupvej, Kattrup, Jyderup – Kalundborg

Kl. 2103 kørte politiet ud for at kigge på en nu udbrændt bil, der var blevet placeret på vejen. Bilen havde fået fjernet al udstyr mv., hvorfor en umiddelbar identifikation af bilen ikke var muligt, ligesom årsagen til branden i bilen heller ikke umiddelbart kunne klarlægges. Politiet undersøger bilen nærmere.

Færdselsuheld – Jyderup, Kalundborg.

Kl. 2130 skete et færdselsuheld på en 48-årig kvinde fra Dianalund, der kørte i bil ad Cementvej. I krydset Cementvej/Slagelsevej overholdt hun ikke sin ubetingede vigepligt og ramte en anden bil, der blev ført af en 45-årig kvinde fra Føllenslev. Der skete store skader på begge biler, men ingen personskade.

Indbrud i perioden
Arnakkevej, Eskebjerg
Strandgade, Holbæk
Holbækvej, Store Merløse
Rosenvænget, Holbæk
Holbækvej, Undløse, Tølløse
Jyderupvej, Jyderup, Vig
Nyvej, Jyderup
Elmegården, Jyderup
Skamstrupvej, Mørkøv
Hanerupvej, Hanerup, Regstrup
Hovedgade, Svinninge
Hovedgaden, Undløse, Tølløse
Tølløsevej, Ugerløse
Rødtjørnevej, Tølløse