Sydskolen afd. Asnæs, Odsherreds Kunstmuseum. Kunstner: Mette Vangsgaard. Foto: Charlotte Schmock

1800 elever fra 40 forskellige skoler har allerede prøvet at være KUNSTkammerater med en udøvende kunstner. Her i efteråret fortsætter succesen med 1000 tilmeldte elever. Kunstner og designer Rune Fjord står klar på kunstmuseerne i Sorø, Odsherred og Roskilde.

Denne gang går eleverne i kødet på bordopdækningens kunst. Det bliver ikke bordopdækning, som vi traditionelt kender det. Eleverne udfordres i at kreere såkaldte “samtalestykker” – kunstneriske genstande, der stilles på bordet som udgangspunkt for samtale. Og at dække op ud fra sammensatte begreber som sur magt, luftig afmagt, grøn ondskab eller detaljeret tryghed.

Efteråret 2017

Kunstnerworhoppen “Dæk op til dialog” kører:

– Odsherreds Kunstmuseum: 2.-13. okt.
– Museet for Samtidskunst: 23. okt.-3. nov.
– Sorø Kunstmuseum: 13.-24. nov.

Om KUNSTkammerater
Undervisningen i KUNSTkammerater udvikles i tæt samarbejde mellem museernes formidlere, kunstnere og lærere fra forskellige partnerskabsskoler. KUNSTkammerater undersøger samspillet forskellige fagligheder imellem, når kunstnere, museer og skoler udvikler undervisning sammen.

KUNSTkammerater er et tre-årigt projekt støttet af Kulturministeriet samt Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Udviklet i samarbejde ml. Sorø Kunstmuseum, Museum Vestsjælland og Museet for Samtidskunst.