Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Aug 09, 2017 til Aug 21, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mand stukket med kniv – Kattegatsvej, Holbæk

Kl. 1819 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var stukket med en kniv. Det viste sig, at en 47-årig mand fra Holbæk var blevet stukket med en mindre kniv i ryggen af en mand, som han havde været i skænderi med. Den 47-årige blev bragt til skadestuen til behandling for kvæstelsen, som ikke var livstruende. Der var opstået en uenighed i forbindelse med en bilhandel, og ved nærmere efterforskning blev knivstikkeren identificeret som en 33-årig mand fra Holbæk. Han var stukket af efter knivstikkeret, men blev senere på natten anholdt og sigtet for grov vold. Søndag formiddag blev han fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i 10 dage.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Gl. Skovvej, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 2202 sigtede politiet en 24-årig mand fra Svinninge for at køre rundt i en personbil monteret med stjålne nummerplader og uden at have generhvervet sin førerret. Da den 24-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet bilen med henblik på konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til.

Færdselsuheld – Udbyvej, Udby, Holbæk

Kl. 0932 var en 50-årig kvinde fra Holbæk i sin personbil ved at begynde et venstresving efter kørsel ad Udbyvej i sydlig retning. En 20-årig kvinde fra Holbæk havde tilsyneladende ikke bemærket dette og begyndte overhaling af den 50-åriges bil. De stødte sammen, således at den 20-åriges bil væltede om på taget, og hun blev teknisk fastklemt i bilen. Den 50-åriges bil blev skubbet ud af kurs og endte på fortovet i højre side af vejen. Den 20-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Politiet forsøger nu at få klarlagt detaljerne i uheldet.

Hurtig bilist uden førerret – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1230 målte færdselspolitiet en varebil til at køre mindst 152 km/t på Skovvejen, selv om højst tilladte hastighed var 90 km/t. Bilen blev ført af en 25-årig mand fra Skibby, som blev sigtet dels for hastighedsovertrædelsen, dels for kørsel uden førerret, fordi han aldrig havde erhvervet sig et kørekort. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Mistænkelig adfærd – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 1950 anmeldte en 76-årig mand fra Holbæk, at en dreng på ca. syv år opholdt sig ude foran hans bopæl kl. ca. 1935, medens han talte med fremmed kvinde, der kaldte på drengen med hans navn. Drengen råbte på et tidspunkt “Jeg er bankrøver! Ring til politiet!” Under de voksnes fortsatte samtale løb drengen ind i entreen, hvor han tog nogle mønter fra en pung. Dette opdagede den 76-åriges hustru og fik mønterne retur fra drengen, som i stedet for fik et æble. Drengen og den fremmede kvinde forlod nu stedet i ukendt retning. De to blev beskrevet som: A: Dreng, Dansk af udseende, 7-8 år, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Iført: Sort jakke; og B: Kvinde, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun. Oplyste under samtalen, at hun stammede fra Israel. Politiet ledte forgæves efter de to i området for at få afklaret, hvad deres ærinde reelt var og dermed få afdækket, om denne fremgangsmåde kunne være en ny form for tricktyveri over for ældre medborgere.

Brandundersøgelse – Tølløsevej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 2314 udbrød der brand i en udsugningsanlægget på en trævarefabrik. En motor i udsugningen var formentlig blevet for varm, således at varmen antændte støvet fra savsmuld, så der opstod ildebrand i udsugningsanlægget. Et køretøj, der stod tæt op ad udsugningen, blev varmeskadet som følge af den mindre brand, hvor der ikke skete skade på fabriksbygningen. Ingen kom til skade ved branden.

Blufærdighedskrænkelse – Sofievej, Holbæk

Kl. 0901 anmeldte en 50-årig kvinde fra Ugerløse, at hun kl. ca. 0700 tæt ved sygehuset havde mødt en yngre mand, der var løbet til stedet. Han var stoppet op tæt foran hende, havde trukket sine bukser og var begyndt at onanere foran hende. Anmelderen begyndte at skælde ham ud, hvorefter han stoppede og løb i retning mod Holbæk station ad Sofievej. Blufærdighedskrænkeren blev beskrevet som: mand, 18-20 år, ca. 175 cm høj, lys hudfarve, almindelig af bygning, iført sort hættetrøje, sorte joggingbukser og kondisko.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne personer, der har set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kørsel i frakendelsestiden / forsikringssag mv. – Heibergs Have, Holbæk

Kl. 1322 fik politiet en anmeldelse om, at en personbil kørte mistænkeligt rundt på vejen, idet bilen havde standset i flere indkørsler. Politiet ledte efter bilen for at få afklaret, hvad hensigten med den pågældende kørsel var. På Rundingsholms Alle fik politiet kontakt til personbilen, hvis nummerplader straks blev inddraget på grund af manglende synsgodkendelse af bilen samt betaling af den lovpligtige ansvarsforsikring. Bilen blev ført af en 36-årig mand fra Jystrup Midtsj., som var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte køre bilen. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven, og ved en efterfølgende undersøgelse af bilen fandt politiet intet interessant i relation til eventuel indbrudshensigt i området. Den 36-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Henriettevej-Karensmindevej, Holbæk

Kl. 0736 kørte politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bilist og en cyklist var forulykket. Det viste sig, at en 20-årig kvinde fra Nykøbing Sj. i en personbil var kørte ad Henriettevej mod vest og havde til hensigt at svinge til højre ad Karensmindevej ind over cykelstien i højre side ad Henriettevej. På cykelstien og i samme retning som bilisten kørte en 50-årig mand fra Roskilde på cykel. Han skulle ligeud i krydset og troede ikke, at bilisten havde set ham, hvorfor han bremsede så kraftigt, at han mistede herredømmet over sin cykel, så han væltede. Ved styrtet slog han sig på skulderen og ryggen, så han blev i en ambulance indbragt til et sygehus, hvor han blev indlagt til fornøden behandling for muligt knoglebrud. Cyklisten bar cykelhjelm, som skånede ham for kvæstelser i hovedet, da han styrtede.

Halmballer i rundkørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 2302 fik politiet et par henvendelser om, at der lå ca. 20 halmballer i en rundkørsel. Der var ingen oplysninger om, hvorfor de var efterladt på stedet og af hvem. Politiet bad derfor Holbæk kommune om at få halmballerne fjernet, men da en lastbil kom til stedet kl. ca. 0045 for at fjerne dem, var halmballerne fjernet – formodentlig af rette ejer. Politiet gjorde ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Odsherredvej, Holbæk

Kl. 0622 mandag morgen kørte en 47-årig mand fra Slagelse i en personbil i nordlig retning på rute 21, hvor han foretog en overhaling af to andre personbiler ført af hhv. en 26-årig mand fra Holbæk og en 53-årig mand fra København K. Under overhalingen påkørte den 47-årige de to øvrige bilister, der kørte i vognbanen længst til højre. Den 47-årig blev bragt til skadestuen til kontrol, men blev udskrevet senere som uskadt efter uheldet. En læge udtog dog en blodprøve af den 47-årige, da han mistænktes for at være påvirket af alkohol under kørslen. De øvrige implicerede bilister slap også uskadte fra uheldet, der bevirkede materiel skade på bilerne. Vejen var spærret indtil kl. ca. 0830, hvor rednings- og oprydningsarbejdet var overstået.

Forsøg på tricktyveri – Samsøvej, Holbæk

Kl. 1846 anmeldte pårørende til en 92-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 1830 fik besøg af en fremmed kvinde, der påstod at skulle kigge nærmere på køkkenet. Den 92-årige lukkede hende ind i sin lejlighed, hvor kvinden gik rundt og beordrede den 92-årige til at sætte sig ned i stedet for at følge efter hende. Det gjorde beboeren dog ikke, men gik rundt sammen med kvinden, der til sidst forlangte at få 1000 kr. til at dække udgifter til reparation af køkkenet. Den 92-årige afviste kravet og bad nu kvinden forlade stedet, hvilket hun gjorde. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: kvinde, dansk af udseende, 40-50 år, pæn og nydelig, iført en brun hat og brunt tøj, dansk-talende. Politiet forsøger nu at få den mistænkte identificeret.

Skærpet patruljering i Holbæk

Kl. 0941 modtog politiet oplysninger om, at nogle mænd måske ville lave et røveri mod en forretning i Holbæk i løbet af formiddagen. Politiet tog oplysningerne alvorligt og sendte flere patruljer til byen for at lede efter mistænkelige personer, der kunne have til hensigt at begå noget kriminelt mod en af byens butikker. Under søgningen efter personer, der kunne være bevæbnede, kunne borgerne se enkelte politifolk være udstyret med maskinpistoler, men politiet fandt ikke nogen personer med onde hensigter, ligesom der heller ikke blev forøvet noget røveri mod nogen forretning i byen. Politiet overgik til almindelig patruljering igen omkring frokosttid.

Butikstyveri – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 1724 anmeldte personalet i elektronikforretning, at to mænd, hvoraf den ene var genkendt, netop havde stjålet tre høretelefoner af mærket B&O til en værdi af ca. 6000 kr. De havde forladt butikken, da politiet ankom til stedet. Det viste sig, at personalet havde forsøgt at bortvise begge mænd, da den ene blev genkendt som værende en mand, der tidligere havde overfaldet en medarbejder i butikken. De forlod dog ikke straks butikken, men stjal de tre høretelefoner, før de forlod stedet. Politiet kørte derfor hjem til bopælen hos den genkendte mand, som var en 22-årig mand fra Mørkøv. Han blev sigtet for butikstyveriet, som han nægtede. Ved en ransagning af hans bopæl fandt politiet ikke de stjålne høretelefoner. Politiet forsøger nu at få medgerningsmanden identificeret med henblik på strafforfølgning over ham også.

Den mobile politistation er i dag i Holbæk og Tølløse

Du kan i morgen onsdag møde den mobile politistation følgende steder på følgende tidspunkter:

Holbæk v/ Mega-Centret – kl. 1030 – 1200

Holbæk v/ Ahlgade – kl. 1330 – 1500

Tølløse v/ SuperBrugsen – kl. 1600 – 1730

Alle steder vil der være lejlighed til at tale med politiet, få råd om sikring af boligen, om nabohjælp og til at få gode råd om at undgå tricktyverier og anden form for kriminalitet. Derudover ønsker politiet at komme i en god dialog med vores borgere, der kan stille alverdens spørgsmål til politipersonalet ved den mobile politistation.

———-

Cyklist flygtet efter uheld – Holbækvej, Roskilde

Kl. 1759 anmeldte en 74-årig mand fra Roskilde, at han under kørsel på sin handicapknallert passerede Holbækvej ved et fodgængerfelt for grønt lys. Under passager blev han i flere vidners påsyn påkørt af en gul-klædt cyklist, der kørte på cykelstien i vestlig retning og passerede fodgængerfelt trods rødt lys i færdselsretningen. Efter uheldet fortsatte cyklisten videre i vestlig retning, men ved påkørslen skete der en skade på handicapknallerten, som nu ikke kan køre. Politiet har optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret cyklisten.

Bortvisning af truende mand – Ahlgade, Holbæk

Kl. 1915 blev en patrulje i Ahlgade prajet af personalet fra en spiserestaurant, hvor personalet havde problemet med en mand, der var lidt truende. Politiet fik kontakt med en 44-årig mand fra Litauen, som blev bortvist uden at blive sigtet for noget. Ingen havde lidt overlast som følge af manden adfærd.

Brandundersøgelse – Stenlillevej, Østrup, Stenlille – Holbæk

Kl. 2311 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var kørt til ildebrand i en campingvogn. Politiet kørte også til stedet og kunne efterfølgende konstatere, at campingvognen var udbrændt. Anmelderen, der slog alarm, og som kender beboeren – en 44-årig mand fra Litauen – vidste ikke, hvor beboeren befandt sig. En foreløbig undersøgelse viste, at ingen personer var brændt inde i campingvognen. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Svinninge, Nørre Asmindrup – Odsherred

Kl. 1910 kørte en 60-årig mand fra Nørre-Asmindrup i sin personbil mod syd ad Odsherredvej indtil Gl. Nykøbingvej, hvor han ville svinge til venstre og derfor havde sat hastigheden ned. Det overså en bagfra kommende personbil ført af en 21-årig mand fra Vig, som påkørte bagenden af den 60-åriges bil. Den ene part blev bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse, men kunne udskrives som uskadt efterfølgende. Vejen var kortvarigt spærret i anledning af uheldet, der kun medførte materielle skader på de to biler.

Indbrud i perioden
Landevejen, Gislinge
Tranekær, Gislinge
Mårsø Huse, Mårsø, Holbæk
Tuse Byvej, Tuse, Holbæk
Poppelgården, Holbæk
Agervang, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Have Borupvej, Kirke Eskilstrup
Have Borupvej, Have Borup, Kirke Eskilstrup
Knudsensvej, Mørkøv
Regstrupparken, Regstrup
Agervænget, Regstrup
Ringstedvej, Store Merløse