På Orø har de længe ønsket sig hurtigere internet, og nu er det blevet muligt at koble sig på det lynhurtige fibernet. Også øens plejecenter, skole og børnehus får glæde af den hurtigere forbindelse.

Det er firmaet Fibia, der tilbyder hurtigt internet på øen. De første beboere kom på i juni, og Fibia er i fuld gang med at rulle de sidste kabler ud.
”Vi er rigtig glade for det nye internet, for det er afgørende for, at den positive udvikling på vores ø kan fortsætte. Det gælder både i forhold til nye tilflyttere, virksomheder og i stigende grad også turisme, hvor de besøgende forventer at kunne bruge alle nettets muligheder”, siger Preben Nielsen, en af ildsjælene på øen.

Flere vil med – kom til fællesmøde
Det er fortsat muligt at tilmelde sig Fibias hurtige internet, og da det ikke er alle områder af øen, der er dækket ind med de nye kabler, har øens ildsjæle kaldt til fællesmøde den 19. august i Orøhallen.

”Vi har fået Fibia til at give os en chance mere. Så hvis vi samler endnu 98 parceller, der vil tilmelde sig ordningen, så vil de også grave net ned til os i Næsby-området”, fortæller Preben Nielsen.

fibia.dk/orønord kan man følge med i, om øboerne når målet på 98 parceller inden fristen den 31. august.