Midt- og Vestsjællandske museer og læringscentre bugner af undervisningstilbud til skoleelever. Men ofte har det været en udfordring for skolerne at komme frem til de gode tilbud. Nu sørger Kulturbussen for, at videbegærlige klasser kan komme rundt i regionen.
Kulturbussen har kørt elever til og fra Museum Vestsjælland og Sorø Kunstmuseum siden 2014. Tilbuddet udvides nu, så Kulturbussen i resten af 2017 kører skolebørn til endnu flere destinationer i Midt- og Vestsjælland. Kulturbussen kører fra august til december 2017 takket være kommunale og kulturregionale midler, og en flot donation fra Sparekassen Sjælland Fonden.

7 nye destinationer

De 7 nye destinationer er:
Andelslandsbyen Nyvang
Brorfelde Observatorium
Formidlingscenteret Fugledegård
Lejre Museum (ROMU)
Sagnlandet Lejre
Tadre Mølle (ROMU)
samt Vikingeborgen Trelleborg (Nationalmuseet)

Det er også stadig muligt at benytte Kulturbussen til:
Disse afdelinger af Museum Vestsjælland
Flakkebjerg Skolemuseum
Holbæk Museum
Kalundborg Museum
Odsherred Kunstmuseum
Odsherred Museum
Ringsted Museum
Slagelse Museum
Sorø Museum
samt til Sorø Kunstmuseum

Hvem kan køre med?
Elever fra grundskoler i Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Lejre kommuner kan benytte tilbuddet i resten af 2017. Fra 2018 forhåbentlig igen også Sorø Kommune. Hver kommune får tildelt et antal klip, som bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet mellem skolerne.
Bussen kan for fremtiden kun benyttes sammen med et undervisningsforløb tilrettelagt af de deltagende kulturinstitutioner. Det er stadig muligt at foretage ekstra stop på vej til eller fra undervisningsforløbet, hvis man f.eks. vil se nærmere på et kulturminde eller et særligt landskab, en by eller et område.

Book nu
Der findes beskrivelser af alle de mange undervisningsforløb, der er at vælge imellem på destinationernes hjemmesider. Forløbet + Kulturbus bookes her.