Det går fremad for beskæftigelsen i Holbæk Kommune. Det viser analysen VækstVilkår udarbejdet af Center for VækstAnalyse for Vækstforum Sjælland. Efter nogle hårde år er der for alvor gang i jobskabelsen i virksomhederne i Holbæk Kommune. Senest er der skabt 640 nye job i perioden 2015 til 2016 svarende til en stigning på 5,2 procent. Det sker efter en udfordrende finanskrise, der satte jobskabelsen i stå. Men de nye tal viser, at udviklingen er vendt.

”Arbejdspladser er vigtige for et område. Holbæk Kommune er et rigtig godt sted at bo, men at bo godt kræver et godt arbejde. Og derfor er det rigtig godt at se, at vores erhvervsliv i den grad har fået gang i hjulene og ansætter nye folk”, siger Kurt Næsted, formand for Projektudvalg for Vækst i Holbæk Kommune.

Erhvervsservice er steget mest
Væksten i job er til stede i stort set alle brancher, men især virksomheder inden for erhvervsservice stikker positivt ud. Her er beskæftigelsen øget med godt 350 fuldtidsstillinger siden 2014, hvilket svarer til en stigning på 15,2 procent. Derudover har der også været fremgang i de øvrige private brancher, som har øget deres beskæftigelse med 277 fuldtidsstillinger i samme periode.

Holbæk fjerdebedst
Siden 2015 har Holbæk Kommune haft ekstra fokus på at skabe vækst i kommunen. Det er blandt andet sket ved at etablere et politisk projektudvalg.
At det går den rigtige vej, underbygges af konklusionerne i VækstVilkår 2017 og af Dansk Byggeris årlige opgørelse, som blev offentliggjort tidligere på året. Her fremgik det, at Holbæk Kommune er fjerdebedst af alle kommuner, når det gælder erhvervsvenlighed.

Læs hele vækstanalysen her.