Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Maj 24, 2017 til Jun 06, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Vold – Mellemvang, Holbæk

Kl. 1455 fik politiet via alarm 112 anmeldelse om et slagsmål mellem to personer, og at vidner havde adskilt parterne. Politiet kørte hurtigt til området ved et supermarked, hvor en 47-årig mand fra Holbæk blev anholdt og sigtet for vold mod en 45-årig mand fra Holbæk.

Han var blevet overfaldet og slået med en knytnæve i ansigtet, da han påtalte over for den 47-årige, at han havde talt nedsættende til den 45-åriges kæreste. Offeret slap uden skader som følge af slaget, og den anholdte blev bragt til en politistation for afhøring til sagen. Efter afsluttet sagsbehandling blev han løsladt i løbet af aftenen.

Uro / uorden – Mellemvang, Holbæk

Kl. 1056 ønskede personalet i et supermarked assistance fra politiet og havde i den anledning trykket på overfaldsalarmen. En mand havde været provokerende over for personalet, som var blevet utrygge. Politiet kørte hurtigt til stedet, men manden var forsvundet på cykel fra stedet. Ingen havde lidt overlast som følge af hans adfærd. Manden var kendt i området og blev identificeret som en 46-årig mand fra Holbæk, som politiet dog ikke fandt efterfølgende med henblik på adfærdskorrigerende samtale.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Lejre.

Kl. 1350 skete et færdselsuheld på Holbækmotorvejen i retning mod Holbæk, hvor en bil, der blev ført af en 52-årig mand fra Jyllinge, foretog en kraftig opbremsning og standsede på motorvejen uden grund, hvorefter to andre biler kørte ind i den 52-åriges bil. Efter en kort meningsudveksling kørte den 52-årige fra stedet igen, men politiet fik kontakt med bilen ved Holbæk

De to øvrige biler, der blev ført af en 46-årig kvinde fra Hvidovre og en 27-årig mand fra Tølløse, blev skadet som følge af uheldet. Ingen personer kom til skade.

Anholdelse – Holbæk.

Kl. 0108 anholdt politiet en 17-årig mand fra Grevinge, der opførte sig provokerende på Østre Havnevej over for en politipatrulje. Den 17-årige fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for sin optræden.

Episoden skete i forbindelse med afholdelsen af arrangementet Skvulp i Holbæk, som rigtig mange deltog i, uden der var grund til indgriben fra politiets side.

Kl. 0225 anholdt politiet en 32-årig mand fra Kalundborg, der blev truffet i Nygade. Han ville ikke forlade stedet, da politiet bad ham om det, og det kostede en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Forsøg på indbrud – Holbæk.

Kl. 0259 vågnede en familie på Henriettevej ved knusning af en rude i huset. Det lykkedes beboeren at skræmme manden væk. Politiet søgte efter gerningsmanden. En 47-årig mand fra Holbæk blev sigtet for indbrudsforsøget.

Kørsel uden førerret – Holbæk.

Kl. 1016 kørte en patruljebil efter en personbil ved Agervang. Føreren af bilen ville ikke standse, da politiet bad ham om det, og det endte med, at han stak af fra bilen. Politiet fandt frem til en lejlighed, hvor en 26-årig mand opholdt sig. Han sigtes for kørsel uden førerret og for at undlade at efterkomme politiets anvisninger. Manden blev kortvarigt anholdt for at sikre sig mandens rette identitet.

Bil i grøft – Tuse, Holbæk.

Kl. 1134 var politiet på Butterupvej, hvor der lå en sort Audi i Tuse Å. Bilen blev bjerget, hvor politiet fandt enkelte ting, der tyder på, at de stammer fra tyveri. Politiet undersøger nu sagen nærmere.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 1420 anholdt politiet en 45-årig mand fra Farum, der blev truffet kørende på L.C. Worsøesvej. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i lager – Dragerup, Holbæk.

Kl. 1433 fik politiet anmeldelse om indbrud i tidligere militærlager i Dragerup Skov, hvilket er sket mellem 020517 og 050617.

Et privat firma benytter lageret til opbevaring af fyrværkeri. Fra stedet er stjålet fyrværkeribatterier og krysantemumbomber svarende til fire paller eller til to fyldte varebiler.

Tyveriet er sket i to omgange, idet det første tyveri, var sket mellem 020517 og 020617 ikke var anmeldt til politiet. Ved den lejlighed var stjålet 3-4 kasser fyrværkeri og resten er stjålet mellem fredag og mandag.en dør opbrudt til stedet. Skaden udbedret efter første tyveri, men døren er så igen opbrudt i forbindelse med det andet tyveri.

Der er i alt stjålet 30 kasser med hver et stk. stort batteri og ca. 3500 luftbomber – krysantemombomber.

Politiet advarer på det kraftigste mod det brug af fyrværkeriet, der er farligt at bruge i ukyndiges hænder. Politiet modtager meget gerne henvendelser fra borgere, der har hørt eller set noget til den stor mængde fyrværkeri. Ring til os på 114.

Mindre brand i halmballer – Nybyvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 1037 rykkede politiet og brandvæsnet ud til ildebrand i en lade med ca. 500 halmballer. Det viste sig heldigvist, at der kun var brand i et mindre område med røgudvikling til følge, således at der ikke var fare for hverken personer eller bygninger. Branden var formentlig opstået ved en gnist fra en halmlæsser, og et par personer på stedet blev rutinemæssigt tilset for eventuel røgforgiftning af personalet i den tilkaldte ambulance.

Færdselsuheld/spirituskørsel – Skagerakvej/Roskildevej, Holbæk

Kl. 1635 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i rundkørslen, hvor to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 31-årig mand fra Holbæk i sin personbil var standset ved vigelinjen ved indkørslen til rundkørslen, da han bagfra blev påkørt af en anden personbil ført af en 62-årig kvinde fra Holbæk. Begge bilister var kørt ad Skagerakvej i østlig retning inden uheldet. Begge bilister slap uskadte fra uheldet, men den 62-årige kvinde blev kortvarigt anholdt og sigtet for spirituskørsel. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tricktyveri – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 1639 anmeldte en 67-årig kvinde fra Holbæk, at hun i forbindelse med indkøb i Føtex havde fået stjålet sin pung, som hun dog havde fået tilbage med alt indhold i. Hun ville tage elevatoren fra supermarkedet til P-kælderen, men en mand spærrede dørlukningen i ca. 2 minutter, medens manden talte i telefon, indtil en anden mand kom løbende ind i elevatoren. Alle tre kørte ned med elevatoren, og undervejs mærkede den 67-årige noget ved sin skuldertaske, hvor hendes pung befandt. Pungen var i løbet af elevatorturen blevet stjålet, og instinktivt langede hun ud efter en mappe, som den ene mand medbragte. Hendes pung faldt ned på gulvet, og de to mænd forsvandt skyndsomt væk i P-kælderen. Alt indhold var til stede i pungen. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Engelsk, Iført: mørk jakke og mørke bukser; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: talte flydende engelsk, helt kort hår i siderne, længere på toppen, Talte: Engelsk, Iført: lys habitjakke, mørke bukser, Medbragte: mappe. Politiet ledte efter de to mænd i området, men fandt dem ikke.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området ved Føtex eller på deres flugt væk fra stedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Trusler på livet – Store-Merløse, Holbæk.

Kl. 2130 blev anmeldt om trusler om den person i Store-Merløse, der skulle betale nogle penge til en person. Politiet efterforskede sagen, og kl. 0214 anholdt politiet en 20-årig mand fra Ringsted, der sigtes for trusler. Pgl. er fortsat anholdt, og politiets jurister vil vurdere, om han evt. skal fremstilles i grundlovsforhør.

Politiet ønsker for indeværende ikke at oplyse yderligere om sagen.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk.

Kl. 1100 blev en 53-årig russisk kaptajn fremstillet i grundlovsforhør. Pgl. sigtes for overtrædelse af søloven som følge af spiritussejlads med et handelsskib. Den 53-årige blev fængslet til den 270617.

Fiskeri forbudt – Munkholmbroen, Holbæk.

Kl. 1952 blev der set flere personer stående og fiske fra Munkholmbroen. Det er bestemt ikke noget nyt. Der er forbud mod at fiske fra stedet, idet der er ophængt stærkstrømskabler langs broen i forbindelse med reparation af broen, og derfor kan det være farligt, hvis fiskeredskaber får kontakt med strømmen.

Udover det er forbudt at stå på broen, så er der altså også en risiko, hvorfor politiet skal advare mod fiskeriet. Der er mange andre skønne steder langs Isefjorden, hvor man kan fiske uden risiko for at få strøm igennem sig.

Vold – Tuse, Holbæk.

Kl. 2314 blev anmeldt om knivstikkeri på Landevejen i Tuse, hvor en mand var stukket i benet med en kniv efter uoverensstemmelser med to personer.

Grundet sproglige problemer var det ikke let at finde ud af, hvad der var foregået. En Audi A6 med littauriske nummerplader kørt fra stedet.

Den 38-årige mand, der var kommet til skade, blev bragt til sygehus til behandling. Den nævnte bil blev kl. 0010 fundet brændende på Overdrevsvej i Undløse. Ingen personer set ved bilen.

Udbrændt bil – Undløse, Holbæk.

Kl. 1725 fik politiet anmeldelsen om en udbrændt bil, der stod ved skoven ved Undløsevej. Der var tale om en Audi A3 uden plader. Politiet undersøger nu bilen nærmere.

Sidste skoledag – Folkeparken, Roskilde / Strandparken, Holbæk

Folkeskolernes 9. klasser havde sidste skoledag og fejrede dette ud på eftermiddagen ved at samles i bl.a. Folkeparken, Roskilde, samt i Strandparken, Holbæk. Begge steder hvor der blev indtaget alkoholiske drikke og spillet musik. Et par medarbejdere fra politiets forebyggelsesafdeling i både Roskilde og Holbæk var også til stede i parkerne, hvor der var god stemning og hygge blandt eleverne. Politiet vurderede, at der i eftermiddagens løb var samlet op mod 400 skoleelever i hver af de to parkområder. Først på aftenen ebbede festerne ud, og alt var forløbet stille og roligt.

Færdselsuheld – Vipperødvej, Nyby, Tølløse – Holbæk

Kl. 2325 kontaktede en anmelder politiet, fordi en personbil havde påkørt et helleanlæg og en lygtepæl, hvorefter føreren af køretøjet var blevet samlet op af en anden bilist og dermed forsvundet fra stedet. Politiet kørte til uheldet, hvor den forulykkede bil var blevet efterladt ulåst. Som følge af skaderne fra uheldet lækkede bilen olie mv. ud på vejen, hvorfor det lokale redningsberedskab blev tilkaldt. Et bugseringskøretøj blev også tilkaldt til at få fjerne bilen, der ikke selv kunne køre fra stedet. Ingen var tilsyneladende kommet til skade ved uheldet, og senere fik politiet klarlagt, at det var bilens ejer – en 29-årig mand fra Roskilde – som havde været fører i uheldsøjeblikket. Årsagen til uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret, kendes ikke.

Narkokørsel – Kasernevej, Holbæk

Kl. 1730 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Uorden og spirituskørsel mv. – Ringstedvej, Brorfelde, Ugerløse – Holbæk

Kl. 2043 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været noget uorden ved supermarkedet Fakta, Holbæk, og en af urostifterne, der måske var spirituspåvirket, var kørt fra stedet i en bil. Da vidner havde aflæst bilens nummerplader, kørte politiet i retning mod bilejerens bopæl syd for Holbæk. Undervejs traf politiet på Ringstedvej i Brorfelde en knallertkører, der ikke anvendte styrthjelm under kørslen. Det viste sig at være ejeren af bilen, der var kørt fra Holbæk lidt tidligere. Knallertkøreren var en 34-årig mand fra Holbæk, der var påvirket af spiritus under kørslen på 30-knallerten. Den 34-årige blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel på knallerten. Da han i forvejen var frakendt kørekortet, blev han også sigtet for at have kørt både på knallerten og i bilen væk fra supermarkedet i Holbæk. Endvidere blev han også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i forbindelse med uordenen ved Fakta i Holbæk. Hvad uorden nærmere bestod i, kan politiet ikke oplyse p.t. Den 34-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i perioden
Byvej, Gislinge
Dragerup Skovvej, Holbæk
Kisserupvej, Tuse Næs, Holbæk
Henriettevej, Holbæk
Agervang, Holbæk
Stenstrups Alle, Holbæk
Ved Lunden, Holbæk (2 steder)
Fjordparken, Allerup, Holbæk
Kærsangervej, Holbæk
Jyderupvej, Sønderød, Ruds-Vedby
Dyremosevej, Jyderup
Kildevangen, Mørkøv
Syvstjernen, Regstrup
Tåstrupvej, Store Merløse
Toftegårdsvej, Ugerløse