Dansk Byggeris årlige undersøgelse placerer Holbæk Kommune blandt de absolut mest erhvervs- og byggevenlige kommuner i landet.

En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri over de mest erhvervs- og byggevenlige kommuner giver en absolut topplacering til Holbæk Kommune. På landsplan placerer Holbæk sig som nummer fire og i Region Sjælland er Holbæk Kommune på en endog meget klar førsteplads.

”Vi har de seneste år haft et vedvarende fokus på, at det skal være nemmere og mindre bøvlet at være håndværker og byggevirksomhed i Holbæk Kommune. Vi har sat handling bag ordene, og jeg er sikker på, at det er det, der nu gør os til regionens bedste og giver os en meget flot placering på landsplan”, siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Blandt andet peger borgmesteren på, at byrådet sidste år fjernede den såkaldte bygningsgaranti – en sikkerhed for færdiggørelse af arbejdet – for arbejder under 1 million kroner. Herudover har man gjort åbningstiderne på genbrugspladserne mere håndværkervenlige samt sikret en bedre organisering af byggesagsbehandlingen. Det sidste er sågar sket i en tid, hvor antallet af byggesager er næsten fordoblet.

Borgmesteren noterer også med tilfredshed, at Holbæk Kommune er sprunget hele fyrre pladser siden sidste års undersøgelse. Samtidig er Holbæk og Frederikssund Kommuner de eneste sjællandske kommuner blandt de øverste femten på listen.

”I den her slags undersøgelser vil der altid være en vis bevægelse fra år til år, men et spring på fyrre pladser kommer ikke af sig selv, så det er meget tilfredsstillende. Set i en konkurrencemæssig sammenhæng er det jo også rigtig vigtigt, at vi hører til de absolut bedste i vores eget område. Det gør os interessante for virksomhederne, hvilket vi jo også har set for nylig med interessen for at bygge en stor fabrik i Svinninge”, siger Søren Kjærsgaard.

Du kan læse hele Dansk Byggeris undersøgelse her.