Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Maj 15, 2017 til Maj 24, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrud i kirke – Gislinge, Holbæk.

Kl. 1620 blev anmeldt om indbrud i Gislinge kirke, hvor et vindue var opbrudt mellem tirsdag kl. 2200 og onsdag kl. 0630. Fra stedet stjålet 14 Wegener Y-stole.

Færdselsuheld / narkokørsel – Landevejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 2226 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 29-årig mand fra Mørkøv under kørsel i vestlig retning i en varebil pludselig kørte over imod modsatte kørebanehalvdel, hvor han stødte næsten frontalt sammen med en personbil ført af en 43-årig mand fra Gislinge. Den 29-åriges bil rullede rundt som følge af sammenstødet og standsede på en mark, hvor også den 43-åriges bil standsede. Den 29-årige blev kørt til sygehuset i Holbæk, hvor han blev indlagt til observation for indre kvæstelser. Samtidig fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet han muligt havde indtaget ecstasy inden kørslen. Den 43-årige slap uskadt fra uheldet, men begge biler fik større skader.

Knivloven / lov om euforiserende stoffer – Nygade, Holbæk

Kl. 0245 fik specialpatruljen kontakt til en 18-årig mand fra Kirke-Eskilstrup på en p-plads tæt ved restaurationer i området. Den 18-årige var i besiddelse af ca. 10 gram hash, der var opdelt i mindre portioner, samt en foldekniv med en bladlængde på tre centimeter. Kniven havde på det pågældende sted og tidspunkt noget anerkendelsesværdigt formål, hvorfor den 18-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven samt lov om euforiserende stoffer. Han vil senere modtage besked fra politiet om, hvordan sagerne vil blive afgjort.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 2015 anholdt politiet en 70-årig mand fra Holbæk, der blev standset på Samsøvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Spirituskørsel – Tølløse, Holbæk.

Kl. 2140 anholdt politiet en 46-årig mand fra Tølløse, der blev standset på Vestergade. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Brandstiftelse – Holbæk.

Kl. 2228 blev anmeldt om brand i stubmøllen, Strandparken, Kalundborgvej. Politi og brandvæsen til stedet, hvor det lykkedes brandvæsenet at redde dele af den flere hundrede år gamle mølle. Politiet foretog undersøgelser i sagens anledning og fik mange gode henvendelser fra unge, der havde været til stede i Strandparken. Det førte til anholdelse af en 17-årig dreng fra Holbæk og 16-årig dreng fra Jyderup, der begge blev anholdt natten til søndag.

Der skal lyde en stor ros til de borgere, der hjalp politiet med oplysninger, der førte til en hurtig opklaring af sagen.

Bil beslaglagt – Holbæk.

Kl. 2357 standsede politiet en bil på Valdemar Sejrsvej. Bilen blev ført af 26-årig mand fra Holbæk, der var frakendt førerretten. Det var ikke første gang, at han blev standset af politiet under lignende omstændigheder, og han fik bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 0035 anholdt politiet en 46-årig kvinde fra Gislinge, der kørte i bil på Omfartsvejen. Hun var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Røveri mod person – Holbæk.

Kl. 0140blev en 19-årig mand fra Holbæk udsat for et røveri, da han gik på Chr. Hansensvej sammen med en bekendt. han blev passet op af 6-7 drenge, der tog forurettedes mobiltelefon fra ham.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, ikke dansk, 175 cm høj, almindelig af bygning, brun hud, sort hår, sort fuldskæg, talte dansk med accent, iført mørk trøje og mørke bukser.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk.

En 16-årig dreng fra Jyderup og en 17-årig dreng fra Holbæk blev søndag fremstillet i grundlovsforhør kl. 1100. Begge sigtes for brandstiftelse. Den flere hundrede år gamle stubmølle i Strandparken brændte lørdag omkring kl. 2230. De to blev forholdsvis hurtigt anholdt grundet mange gode vidneforklaringer og godt politiarbejde. De to blev fængslet til den 130617. Begge anbragt i surrogat på en lukket institution for unge.

Social dumping aktion – Roskilde og Holbæk..

Politiet var i går på aktion sammen med Arbejdstilsynet , Styrelsen for International Rekruttering og Integration. Kontrollen rundt omkring gav ikke anledning til sager for politiet de fleste steder.

En 40-årig kvinde med thailandsk baggrund og med en slovensk opholdstilladelse blev anholdt i Holbæk, idet hun ikke havde dansk arbejds- og opholdstilladelse. Hun blev løsladt senere på dagen, men politiet inddrog hendes pas. Kvinden bliver nærmere afhørt en af de kommende dage.

Aktionen er et led i det tværfaglige samarbejde, som myndigheder har. Der er med jævne mellemrum kontroller i forskellige virksomheder for at finde personer, der arbejder ulovligt eller andre lignende sager.

Vold – Regstrup, Holbæk.

Kl. 1910 anholdt politiet en 42-årig mand fra Greve, der i et tog ved Regstrup slog på en togfører fra DSB. Tre passagerer kom den 51-årige togfører til undsætning, og gerningsmanden blev tilbageholdt til politiet kom frem. Den 42-årige blev sigtet for vold mod tjenestemand, og han blev løsladt ud på natten. Sagen vil senere blive behandlet i retten.

Tak til passagererne, der hjalp togføreren med at tilbageholde gerningsmanden.

Lastbil i klemme – Holbæk.

Kl. 0800 modtog politiet anmeldelse om, at en udenlandsk lastbil sad fast på Munkholmbroen, der p.t. er under reparation, hvilket betyder en smallere kørebane. Der er tydelig skiltning om indskrænkningen inden broen. Det lykkedes at få lastbilen fri igen før politiet kom frem til stedet.

Indbrudstyve overrasket – Skolegade, Holbæk

Kl. 1046 slog en 20-årig kvinde fra Holbæk alarm, da hun var blevet vækket af underlige lyde i husets stueetage. Anmelderen, der havde sovet på førstesalen, gik neden og så to mænd flygte ud af villaen, medens de spontant blev filmet med anmelderens mobiltelefon. De to mænd forsvandt herefter i ukendt retning og blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Skæg langs kæbepartiet, Talte: Dansk, Iført: Rød kasket, sort dynejakke, grå hættetrøje, grønne armybukser, røde sko, Medbragte: sort taske; og B: Mand, Dansk af udseende, 25-30 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: sort stretch ørering, skæg langs kæben og gedeskæg på hagen., Talte: Dansk, Iført: Sort peak performance jakke, sort hue, solbriller i nakken, grønne armybukser, lysegrønne sko, Medbragte: rygsæk. Politiet fandt ikke de to mistænkte og kunne efterfølgende konstatere, at de havde opbrudt et vindue og stjålet en dunjakke og en dunvest, inden de flygtede.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1320 anholdt og sigtede politiet en 48-årig mand fra Jyderup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spiritus- og narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – Tuse Næs Vej, Mårsø, Holbæk

Kl. 1509 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Holbæk for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som var monteret med nummerplader, der var afmeldte hos SKAT, og som havde siddet på en bil af et andet mærke end den bil, som den 34-årige var fører af. Derfor standsede politiet bilen med henblik på rutinemæssig kontrol. Den 34-årige, der i øvrigt slet ikke måtte sidde bag rattet i en bil, fordi han i forvejen var frakendt førerretten, blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne omkring overtrædelserne af færdselsloven.

Narkokørsel – Hellestrupvej, Hellestrup, Holbæk

Kl. 2105 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for cannabis (hash), som narkometertesten indikerede, at han var påvirket af.

Spiritus-/narkokørsel – Munkholmvej, Holbæk

KL. 0244 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Dianalund for kørsel i en personbil i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Uro – Holbæk.

Kl. 0448 anholdt politiet en 19-årig mand fra Holbæk, der optrådte provokerende og voldeligt på Nygade. Det fik han en bøde for, men da han fortsatte på samme måde, blev han sat i detentionen, til han igen var ædru.

Færdselsuheld – Holbæk.

Kl. 1344 skete et færdselsuheld på Omfartsvejen, hvor en personbil, der blev ført af en 36-årig mand fra Tølløse, kørte ad Omfartsvejen mod vest. En motorcykel, der blev ført af en 43-årig mand fra Holbæk, kørte i samme retning var begyndt overhaling, da personbilen ville svinge til venstre. Motorcyklen blev ramt og føreren pådrog sig knoglebrud m.v.

Narkopåvirket bilist – Jyderup, Holbæk.

Kl. 1457 anholdt politiet en 29-årig mand fra Brande, der kørte i bil på Industrivej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i perioden
Kirkevej, Gislinge
Østre Vej, Gislinge
Roskildevej, Holbæk
Skolegade, Holbæk
Svinget, Jyderup Lyng, Vig
Dambækvej, Jyderup
Provstevænget, Jyderup (2 steder)
Jyderupvej, Sønderød, Ruds-Vedby
Buerupvej, Buerup, Jyderup
Cementvejen, Jyderup
Tåstrupvej, Store Merløse
Kvarmløsevej, Tølløse