Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Apr 21, 2017 til Maj 11, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk – sag fra Høng.

Kl. 1100 blev en 24-årig mand fra Bjerringbro fremstillet i et lukket grundlovsforhør, sigtet for røveri mod guldsmed den 290317. Han blev fængslet 060617. Politiet har ikke flere kommentarer vedr. sagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 1249 forulykkede en 71-årig kvinde fra København K under kørsel i en varebil ad motorvejen i vestlig retning kort efter motorvejskryds Holbæk. Hun mistede af ukendte årsager kontrollen over varebilen og kom ud i midterrabatten med venstre hjulpar, hvorefter varebilen snurrede rundt om sig selv og endte på taget ca. 10 meter ude på en mark. Føreren var stadig i bilen, da redningspersonalet vendte bilen om, og blev kort efter fløjet til Rigshospitalet til nærmere kontrol for eventuel personskade. Hun var dog sluppet fra ulykken med diverse knubs. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

Narkobilist uden førerret – Skovbovej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 1815 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 22-årig mand fra Tølløse for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand og uden at have førerret til køretøjet. Førerretten havde han ikke fået generhvervet sig efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Den 22-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring i anledning af de to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.

Vold – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 2135 anmeldte en 16-årig ung mand fra Tølløse, at han netop var blevet overfaldet i elevatoren på Holbæk station. På perronen havde han set nogle højrøstede unge sidde på en bænk, hvorefter han tog elevatoren ned. Da han skulle ud, blev vejen spærret af en af dem, som havde siddet på bænken, og han blev presset ind i elevatoren, hvor han uden grund fik to knytnæveslag i hovedet. Voldsmanden forlod herefter elevatoren og overfaldt kort efter en 18-årig mand fra Mørkøv, der havde siddet på en bænk på perronen. Dette offer var blevet kontaktet af gerningsmanden, som syntes, at offeret havde stirret umotiveret på ham, hvorefter offeret fik et knytnæveslag i hovedet. Politiet kom hurtigt til stationen, hvor politiet med god hjælp fra de to ofre hurtigt kunne få udpeget gerningsmanden. Politiet anholdt en 16-årig ung mand fra Svinninge, som blev sigtet og afhørt til de to tilfælde af vold over for tilfældige unge mænd på togstationen. De sociale myndigheder var til stede ved afhøringen, ligesom den 16-åriges værge blev underrettet om sagerne mod ham. Den sigtede, som politiet ikke kender i forvejen i forbindelse med tidligere utryghedsskabende adfærd i stationsområdet, blev løsladt efter afhøring til sagerne, men kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne skal afsluttes strafferetligt.

Spirituskørsel – Jyderup, Holbæk.

Kl. 2035 anholdt politiet en 30-årig mand fra Mørkøv, der kørte på Holbækvej. han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Asmindrupvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 0750 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 39-årig mand fra Holbæk. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, da han ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse i 2010. Og da han inden for de seneste tre år flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil alligevel, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Anholdelse – Tyveri fra villa – N V E, Svinninge – Holbæk

Kl. 0337 henvendte en 53-årig mand fra Svinninge sig til politiet, fordi han havde mistanke om, at nogen var i færd med at stjæle udendørslamper ved hans bopæl, ligesom han mistænkte gerningsmænd for at være brudt ind i hans udhus. De var kort efter kørt fra stedet i en mørk personbil af mærket Audi i ukendt retning. En anden bil var også set i nærheden. Politiet sendte flere patruljer mod området, og undervejs til Svinninge traf en af patruljerne den mørke Audi i Gislinge i høj hastighed i retning mod Holbæk. Politiet kørte efter bilen, der fortsatte ad bl.a. Omfartsvejen og Kalundborgvej i Holbæk til midtbyen, hvor bilen forsvandt for politiet. Under den fortsatte eftersøgning efter bil og personer i den fandt politiet bilen med brandvarm motor efterladt i Kirkestræde, Holbæk, men uden personer i. I bilen lå der nogle personlige effekter samt nogle effekter i form af bl.a. en Ipad mini, et ur samt smykker, der muligt kunne stamme fra berigelseskriminalitet andre steder end fra sagen i Svinninge.

Kl. 0402 henvendte en opmærksom borger sig for at meddele, at der netop havde været tre mænd inde i en baggård på Ahlgade, Holbæk, i ukendt ærinde – måske for at stjæle nogle cykler.

Under den fortsatte eftersøgning efter personer fra bilen traf politiet i Smedelundsgade to mænd, som ikke umiddelbart kunne forklare, hvad de lavede i området. Der var tale om en 20-årig mand uden fast bopæl i Søborg og en 23-årig mand fra Lynge, som begge blev anholdt som mistænkte for tyveriet i Svinninge, hvor der blev stjålet i alt fem lamper. Begge anholdte er fortsat i politiets varetægt og skal afhøres til sagen, inden politiets jurister tager stilling til, om nogen af dem skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades efter endt sagsbehandling.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i forbindelse med tyveri af lamperne, herunder omkring de involverede køretøjer. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Holbæk.

KL. 1609 skete et færdselsuheld på Kalundborgvej, hvor en 44-årig kvinde fra Holbæk kørte op bag i en anden bil, der blev ført af en 20-årig kvinde fra Roskilde. Den 20-åriges bil kørte dernæst op bag i en bil, der blev ført af en 36-årig mand fra Asnæs. Der skete kun materiel skade ved uheldet. Den 44-årige blev blændet af solen og overså de to forankørende biler.

Bedrageri – Tølløse, Holbæk.

Politiet fik mandag anmeldelse om bedrageri, idet en 45-årig mand fra Tølløse via Den Blå Avis havde betalt 1109 kr. for en Sonos højttaler. Pengene overført til “sælgeren”, der dog ikke havde sendt højttaleren.

Ovennævnte er et klassisk eksempel på bedrageri. Send aldrig penge til nogen, som du ikke kender i forbindelse med ovennævnte, hvis du vil sikre dig mod bedrageri.

Det kan være en god ide at lave “kontantprøven”: Hvis du mødte en tilfældig på gaden, der sagde, at han eller hun havde en højttaler til salg. Ville du så give vedkommende penge uden at se varen først?

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1330 var en 59-årig kvinde udsat for tyveri, idet hun kort forinden havde brugt sit dankort på Holbæk Station til at indsætte penge på hendes rejsekort. En udenlandsk mand spærrede vejen for hende ud fra stedet, og efterfølgende gik manden hen til en anden udlænding. Kvinden opdagede efterfølgende, at hendes pung med dankort og div. andre papirer var stjålet, og der var efterfølgende forsøgt hævet penge på dankortet, men koden var forkert.

Manden beskrives som: Mand, udlænding, 30-35 år, kraftig af bygning, hvid hud, lyst kort hår. Den anden mand beskrives som: Afrikansk udseende, 30-35 år.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Kl. 0158 anholdt politiet en 30-årig mand fra Snertinge, der var påvirket af narkotika. Manden blev standset i sin bil på Henriettevej. Han fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Kl. 0240 anholdt politiet igen en narkopåvirket bilist. Denne gang på Roskildevej. Føreren af bilen, en 37-årig mand fik udtaget en blodprøve.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Roskilde og Holbæk.

Kl. 0245 blev en 23-årig mand fra Faxe anholdt på Jernbanegade, hvor han foran et diskotek opførte sig provokerende over for politiet. Det førte til en tur i detentionen og en bøde, da han blev løsladt om morgenen.

Kl. 0304 blev en 22-årig mand fra Holbæk anholdt på Nygade, hvor han var provokerende over for politiet. Den 22-årige fik en bøde for sin optræden.

Færdselsuheld- Holbæk.

Mellem lørdag kl. 2100 og søndage kl. 1010 blev to personbiler og en trailer påkørt af et ukendt køretøj, der medførte store skader på biler og trailer. Bilerne holdt på Fjordparken. Der var ikke spor efter den bil, der har påkørt de øvrige. Politiet vil gerne høre fra vidner til uheldet. Ring på 114.

Meget hurtig bilist på motorvejen – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 1820 var en af politiets fartmåler-biler (ATK) i gang med at måle hastigheden hos trafikanter, der kørte ad Holbækmotorvejen i vestlig retning ved Arnakke rasteplads. Pludselig passerede en personbil med en meget høj hastighed, således at måleudstyret registrerede bilen til at have kørt 236 km/t på motorvejsstrækningen, hvor højst tilladte hastighed er 110 km/t. ATK-måleren gjorde de øvrige patruljer i området opmærksom på den travle bilist, som åbenbart selv havde opdaget, at han var blevet målt på stedet. Kort tid efter vendte bilisten tilbage til Arnakke rasteplads for at få stillet sin nysgerrighed om den målte hastighed. Politiet kunne herefter hurtigt identificere føreren som en 21-årig mand fra Høng, som straks blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Da konsekvensen af den målte hastighed forventes at være en ubetinget frakendelse af fører retten, inddrog politiet på stedet hans førerret. Politiet kunne så samtidig konstatere, at bilisten ca. 1 time tidligere var blevet standset i selve Holbæk by efter bemærkelsesværdig kørsel med forholdsvis høj hastighed i byen. Føreren var da også den 21-årige, som havde fået en belærende samtale med politiet og var blevet oplyst om konsekvenserne ved fortsat kørsel med lidt for høj hastighed. Den 21-årge fik afslutningsvist en person med førerret til at køre bilen væk fra rastepladsen på motorvejen, og han kan nu vente på det strafferetlige efterspil i relation til ATK-målingen på motorvejen.

Brandundersøgelse – Lillevang, Holbæk

Kl. 2225 rykkede politiet og brandvæsnet ud til ildebrand i en bil, der stod på Fælleden. Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen totalt. Ved den foreløbige undersøgelse kunne politiet konstatere, at bilen havde været forsynet med en stjålet nummerplade, og at bilen var forsynet med både alu- og stålfælge. Politiet skal nu undersøge bilen nærmere både for at finde ejeren og for at finde årsagen til brandens opståen.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har set noget mistænkeligt i området inden brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Personpåkørsel – Knabstrup, Holbæk.

Kl. 1544 stillede en mand sig på skinnerne på Knabstrup Station, netop som der kom et tog ind på stationen. Manden blev ramt af toget, og han blev erklæret død efterfølgende. Politiet betragter dødsfaldet som en tragisk hændelse. Den afdøde er en 56-årig mand fra Mørkøv. Familien er underrettet.

Brand i busk/hæk – hæleri mv. – Lindevej, Holbæk

Kl. 0803 kontaktede en anmelder politiet, fordi en mand under brug af en ukrudtsbrænder havde forårsaget ildebrand i en busk/hæk samt en bunke blade, uden at han ifølge anmelderen sørgede for at slukkede de opstående små-brande. Anmelderen havde derfor selv slukket brandene med en pulverslukker samt fået tilkaldt brandvæsnet. Politiet fik på stedet kontakt til en 40-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for brug af ukrudtsbrænderen på en sådan måde, at der opstod ildebrande. Den sigtede havde dog en anden opfattelse af årsagen til brandene, hvoraf den ene opstod i nærheden af et skur, hvor der stod tre knallerter. De to af dem var indregistrerede og faktisk meldt stjålne, og den tredje knallert var uden nummerplade/stelnummer. Da den 40-årige oplyste at have købt knallerterne, blev han også sigtet for hæleri af knallerterne, som politiet beslaglagde med henblik på udlevering til rette ejer. Den 40-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Mand med gevær – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 1306 modtog politiet en anmeldelse om, at en mand – afrikansk af udseende – var set med et muligt gevær på Valdemar Sejrsvej og gående i retning mod togstationen. Politiet valgte ud fra de modtagne oplyste at advisere DSB, der kortvarigt indstillede togdriften, medens politiet undersøgte området omkring togstationen, et nærliggende indkøbscenter, kommunale kontorer samt indre by i Holbæk. Politiet skærpede endvidere bevogtningen af retsbygningen i Holbæk, hvor et retsmøde i den såkaldte Kundby-sag blev afviklet. Trods intensiv eftersøgning i flere timer i store dele af Holbæk lykkedes det ikke politiet at finde hverken den beskrevne mand eller effekter, der kunne minde om et skydevåben.

Forsøg på tricktyveri – Herluf Trollesvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 1314 anmeldte en 89-årig kvinde fra Tølløse, at hun kort forinden var blevet kontaktet af to fremmede kvinder, da hun gik på vejen med sin rollator. Den ene kvinde tog fat i offerets ene arm, der var blevet smurt i et rødt ketchuplignende væske – formentlig som en afledningsmanøvre. Den 89-årige havde gennemskuet de to kvinders skumle hensigter og begyndte at slå omkring sig med sin taske, hvorefter de to fremmede kvinde løb fra stedet uden udbytte. Politiet ledte forgæves efter kvinderne, som offeret ikke kunne beskrive nærmere ud over, at de var kvinder.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Holbæk Have, Holbæk

Kl. 0205 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Stenlille for spirituskørsel i en personbil, som han i forvejen ikke måtte føre, fordi han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse. Den 29-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne.

Mand på motorvej – Holbæk.

Kl. 0608 lørdag morgen traf politiet en meget beruset mand på Holbæk Motorvejen ved Arnakke. Manden var efter al sandsynlighed gået fra en adresse i Vig. Den 23-årige mand, der er fra Frederiksberg, blev tilset på sygehuset, da han havde nogle skrammer formentlig som følge af fald i hans berusede tilstand. Politiet følger nu op på sagen efterfølgende, idet det er strafbart at gå rundt i beruset tilstand på en motorvej, en adfærd der let kunne føre til en alvorlig ulykke.

Skud afgivet – Holbæk.

Kl. 2116 blev anmeldt om skud ved en adresse i Knudskovparken, hvor en mand bemærkede, at der blev afgivet ca. fire skud ud over en parkeringsplads. Ingen blev ramt af skuddene. Politiet foretog efterfølgende ransagning på en adresse, hvor der blev fundet et kraftigt luftgevær, der antages at være gerningsvåbenet.

Det lykkedes ikke at finde frem til gerningsmanden, der blev søgt af politiet i aftenens løb, men politiet forventer at finde frem til gerningsmanden inden for kort tid.

Forsøg på røveri – Holbæk.

Kl. 1637 kom en mand ind i forretningen Slikland, Tidemandsvej, hvor han truede personalet med en pistollignende genstand, og sagde, at han ville have cigaretter.. Det lykkedes dog personalet at skræmme manden ud fra stedet uden udbytte.

Røveren beskrives som: Mand, 190 cm høj, lys i huden, iført sort klæde for munden, sort jakke med hætte og lys pels på hætten, lyseblå cowboybukser, sort/hvide sko.

Politiet søgte bl.a. med hunde på røverens flugtrute, men det lykkedes desværre ikke at få fat i ham i første omgang.

Oplysninger om gerningsmanden eller røveriforsøget i øvrigt til politiet på 114.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Kl. 0343 anholdt politiet en 19-årig mand fra Højby, der blev truffet kørende i bil på Ahlgade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Mænd stjal mini-læsser – Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 0145 vågnede ejeren af en forlystelsespark, idet han kunne høre nogen køre rundt på en maskine i parkens område. Han stod op og kørte i sin bil mod udgangen, hvor han spærrede vejen for en mini-læsser, som gerningsmænd kørte rundt på. Da gerningsmændene opdagede, at de var blevet spærret inde, tog de flugten til fods ud over en mark. Anmelderen formåede dog at få dem kaldt tilbage og fik tilkaldt politiet, som efterfølgende anholdt og sigtede en 22-årig mand fra Vig og en 23-årig mand fra Højby Sj. for tyveriet af mini-læsseren, der havde stået med nøglen i tændingen. Begge blev løsladt efter endt sagsbehandling, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem skal afgøres.

Indbrud i perioden
Spånnebæk, Holbæk
Gl. Ringstedvej, Holbæk
Ahlgade, Holbæk
Tuse Byvej, Holbæk
Kalundborgvej, Holbæk.
Finsings Plads, Holbæk
Nørrevang, Holbæk
Ladegårdsalleen, Holbæk.
Rørvangsvej, Holbæk
Faurbjergvej, Kastrup, Holbæk
Industrivej, Jyderup
Lyngvej, Jyderup
Jyderupvej, Orevad, Ruds-Vedby
Ringstedvej, Mørkøv
Kongsdalsvej, Mørkøv,
Nørreskovvej, Skamstrup, Mørkøv
N V E, Svinninge
Plantagevænget, Tølløse
Østrupvej, Ugerløse
Hovedgaden, Ugerløse
Blommehaven, Vipperød