Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Mar 06, 2017 til Mar 15, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Indbrud i skole – Hovedgade, Svinninge – Holbæk

Kl. 0759 modtog politiet en anmeldelse fra en skole om et indbrud, der blev forøvet tirsdag d. 140317 kl. 0046-0050. Det viste sig, at fire gerningsmænd havde brudt et vindue op, hvorefter de fik adgang til skolen. Fra et medierum stjal de ca. 40 Ipads. Ud fra skolens overvågningsvideo kunne ses de fire gerningsmænd i alderen 16-25 år, som kørte fra stedet i en lys personbil med fire døre og formentlig af mærket Fiat. Politiet afventer nu resultatet af de tekniske spor, politiet fandt på stedet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt ved skolen i løbet af natten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Landevejen, Holbæk

Kl. 2018 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i rundkørslen ved Holbækmotorvejen. En 42-årig mand fra Fårevejle var i en personbil kørt ad Landevejen mod øst, og i rundkørslen fortsatte han ligeud, så han kørte op over en ca. tre meter høj jordvold. Den 42-årige fører blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve, idet politiet skønnede ham påvirket af formentlig medicin i en sådan grad, at han ikke kunne føre bilen forsvarligt. Føreren kom ikke til skade ved uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter impliceret.

Færdselsuheld – Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 0755 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en bilist og en cyklist var involveret. Det viste sig, at en 13-årig pige fra Tølløse som cyklist var kørt ad cykelstien mod syd, da hun svingede ud på kørebanen foran en personbil, der ligeledes kørte i samme retning. Føreren af personbilen – en 52-årig kvinde fra Høng – kunne trods opbremsning ikke undgå at påkøre cyklisten, der væltede. Den 13-årige blev i en ambulance kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Cyklistens forældre blev efterfølgende underrettet om uheldet, som bilisten slap uskadt fra. Der skete dog ringe materiel skade på de implicerede køretøjer.

Narkobilist – Høedvej, Fjællebro, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1637 ville en patrulje standse en bilist med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Med føreren ønskede ikke at tale med politiet og kørte hurtigt videre med politiet bagefter. Det blev til en længere biljagt, hvor bilisten bl.a. kørte venstre rundt om helleanlæg, med dobbelt så høj hastighed som tilladt i byzone, over for rødt lys i Jyderup, brug af mobiltelefon under kørslen i Stigs Bjergby mv. Til sidst valgte politiet kl. ca. 1700 forsætligt at påkøre bilisten, så biljagten blev bragt til ophør. Fører af bilen var en 19-årig mand fra Ruds Vedby, der var påvirket af narkotika under kørslen. Passageren var en 22-årig mand fra Svebølle, som også kortvarigt blev anholdt. Føreren fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvorefter de begge efter afhøring til sagen blev løsladt. Føreren kan dog forvente at høre næ
rmere fra politiet efter de mange overtrædelser af færdselsloven.

Brand i båd på land – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 1633 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i en båd på land. Der var opstået brand i bådens kahyt. Brandvæsnet fik slukket branden, der begrænsede sig til kahytten. Bådejeren havde tidligere på dagen udført noget epoxyarbejde og havde tændt en varmeblæser. Politiet skal nu undersøge årsagen til branden nærmere.

Indbrudstyv overrasket – Bent Grubbes Vej, Holbæk

Kl. 1359 anmeldte en 67-årig mand fra Holbæk og hans datter, at de netop var kommet retur til den 67-åriges bopæl, hvor de havde overrasket en indbrudstyv inde i huset. Tyven flygtede ud af huset og truede sig forbi både husejeren og hans datter med et højt løftet koben. Han flygtede til fods ad Bent Grubbes Vej og videre ad en sti mod Marievej med datteren bagefter, indtil han forsvandt af syne for hende. Efter nogle få minutter vendte tyven tilbage og flygtede fra Bent Grubbes Vej i nordlig retning i en sort personbil af mærket VW Golf. Bilen havde en rød stribe foran ved kølermærket. Indbrudstyven, der slap af sted med nogle kontanter, blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 18-20 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Sorte bukser, hættetrøje, Medbragte: koben. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepat
rulje, men fandt hverken bilen eller indbrudstyven. Politiet arbejder nu videre med sagen bl.a. ud fra nogle fotos, som datteren nåede at tage af indbrudstyvens bil.

Spritbilist flygtede fra færdselsuheld – Ringstedvej / Gl. Skovvej, Holbæk

Kl. 1928 modtog politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor flere bilister var involveret. En af de involverede var kørt fra stedet. Politiet sendte flere patruljer mod uheldsstedet, og undervejs traf en patrulje på Ringstedvej i Kvanløse på vej væk fra uheldet en af de bilister, som havde været involveret i uheldet. Der var tale om en personbil med skader på fronten og ført af en 50-årig mand fra Holbæk. Da han var påvirket af spiritus under kørslen, blev han kortvarigt anholdt, sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. På uheldsstedet var to andre beskadigede personbiler fra uheldet, der skete, da den anholdte mand kørte op bag i den forankørende personbil ført af en 23-årig kvinde fra Sorø. Hun blev skubbet fremad i en personbil ført af en 58-årig kvinde fra Tølløse, der blev skubbet over mod den modsatte kørebanehalvdel. Den 50-åriges bil var fortsat venstre om og forbi den først påkørte bil, således at den sekunder efter ramte den 58-årige bil, der blev skubbet retur i egen kørebanehalvdel. Ingen af de implicerede kom til skade ved uheldet. Politiets undersøgelser og oprydningsarbejdet blev afsluttet kl. ca. 2045.

Kørsel uden førerret i bil med stjålne nummerplader – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 2245 standsede politiet en personbil, der var forsynet med nummerplader, der var efterlyste som stjålne i Dianalund i februar måned. Bilen blev ført af en 22-årig mand fra Kalundborg, som blev sigtet for at køre i bilen uden at have erhvervet sig et kørekort. Han blev også sigtet for at bruge de stjålne nummerplader og køre rundt i en bil, der dermed ikke var hverken indregistreret eller ansvarsforsikret. Da den 22-årige nu for fjerde gang inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham samt spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkokørsel / lov om euf. stoffer – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 0046 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Jyderup for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Passageren i bilen – en 19-årig mand fra Svinninge – forsøgte at gemme en klump hash på ca. 13 gram i bilen, men blev afsløret i dette. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik beslaglagt hashen som bevis. Begge kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

———-

Afpresning – Holbæk.

Kl. 2055 blev en 15-årig dreng fra Holbæk udsat for afpresning og trusler, idet skulle betale nogle penge til en person inden aftenen var omme, ellers ville der ske alverdens ulykker for drengen.

Politiet efterforskede sagen, og kl. 0348 anholdt politiet en 15-årig dreng fra Jyderup, der søndag blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev fængslet til den 210317. Han blev anbragt på en lukket institution for unge.

Udover ovennævnte sag blev han også sigtet for et røverilignende forhold, der fandt sted 280217 i Bysøstræde i Holbæk, hvor en jævnaldrende dreng blev truet til at udlevere 400 kr. til den 15-årige.

Politiet har efterforsket sagen siden anmeldelsen og den har ikke tidligere været offentliggjort.

Mistænkeligt forhold – Holbæk.

Kl. 1340 gik en engelsktalende dame rundt ved et hus på Mellemvang, hvor hun kiggede ind af vinduerne. Hun spurgte, om hun kunne få noget at drikke, hvilket husets beboer afviste, da hun havde en fornemmelse af, at et tricktyveri var under opsejling.

Kvinden beskrives som 40-50 år gammel, almindelig af bygning, brun hudfarve.

Brand – Jyderup, Holbæk.

Kl. 1811 kørte politi og brandvæsen til Langåsen, hvor det brændte i et bronzestøberi – mere end det var tilsigtet.. Umiddelbart er der mistanke om, at kogeplader har startet branden, men det kan ikke siges med sikkerhed endnu. Politiet vil nu undersøge brandstedet nærmere for at finde frem til brandårsagen.

Brandundersøgelse – Kirkevej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 1450 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en ældre landejendom, der var opstået ildebrand i beboelsen. Brandvæsnet sendte røgdykkere ind i huset, hvor de hurtigt fik slukket ilden. En 76-årig kvinde og en spirituspvirket, 48-årig mand på stedet var kommet ud, men den 48-årige mand blev dog kørt til kontrol på skadestuen for eventuel røgforgiftning. Årsagen til branden kunne ikke umiddelbart fastlægges, hvorfor politiet skulle undersøge brandstedet senere.

Kl. 1858 fik politiet melding om, at der igen var ildebrand i beboelsen på landejendommen. Brandvæsnet og politiet kørte atter til stedet, hvor den 48-årig mand igen blev truffet. Der var opstået brand flere steder i beboelsen, hvorfor politiet anholdt den 48-årige som mistænkt i forbindelse med brandene, som der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på. Politiet afspærrede om rådet, og el-selskabet kom til stedet for at afbryde strømmen på grund af brandene. Brandefterforskere skal nu kigge nærmere på brandene i et forsøg på at fastslå årsagen til dem. Den 48-årige er fortsat i politiets varetægt og skal afhøres nærmere i relation til brandene.

Indbrud i perioden
Tranekær, Gislinge
Bent Grubbes Vej, Holbæk
Thorsvej, Allerup, Holbæk
Katrinevej, Holbæk
Bakkerupvej, Knabstrup, Mørkøv
Hovedgaden, Svinninge
Kvarmløsevej, Tølløse