Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Feb 22, 2017 til Mar 01, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1330 blev en 87-årig kvinde fra Holbæk udsat for et tricktyveri. Kvinden var først i banken for at hæve penge. Dernæst handlede hun i en forretning og gik ned ad Studiestræde, hvor hun blev kontaktet af to kvinder og en mand, alle af udenlandske herkomst, der kontaktede kvinden. Manden talte med den 87-årige og de to kvinder var meget optaget af forurettedes hund. Efterfølgende opdagede forurettede, at hendes pung var stjålet fra tasken, som hun havde haft delvist på ryggen.

Intet signalement af personerne.

Hvis man bliver kontaktet af udlændinge, der ønsker at tale med en under lignende omstændigheder, så kan der naturligvis være tale om en venlig hensigt, men for en sikkerheds skyld, så pas godt på taske og pung, så man ikke bliver udsat for tyveri. Det er specielt ældre mennesker, der bliver udsat for tyverier under lignende omstændigheder.

Målrettet færdselskontrol -Holbæk.

Politiet lavede mellem 0800 og 0900 en målrettet hastighedskontrol på Munkholmvej. En enkelt bilist fik et klip i kørekortet. Mellem kl. 1000 og 1200 foretog samme patrulje hastighedskontrol på Skovvejen ved Dramstrup.

Her blev 10 bilister et klip i kørekortet for at køre for hurtigt, og en enkelt kørte så stærkt, at det kostede en betinget frakendelse af kørekortet.

Politiet laver lignende kontroller, når der er mulighed for det i forhold til andre sager, idet for høj fart har stor betydning for færdselssikkerheden.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1245 var en 79-årig kvinde udsat for et tricktyveri. Han havde handlet i Rema 1000 på Roskildevej, hvorefter to personer var fulgt efter hende i en metalgrå udenlandsk indreg. bil til hendes bopæl på Østervang.

Her kontaktede de hende og ville have hende til at vise vej til autostradaen på et kort.

Hun opdagede efterfølgende, at der var hævet ca. 8000 på hendes dankort, der var væk fra hendes pung.

De to beskrives som: Mænd, østeuropæiske, ca. 25 år, 170-175 cm høje. Den ene iført grå hue og gråt joggingsæt. Den anden iført mørke bukser.

Sagen er blot en af mange, hvor samme fremgangsmåde er brugt. Når man er ude athandle skal man være meget forsigtigt ved indtastning på terminal ved betaling.

Hvis man bruger sit dankort, så skal man dække for indtastning af pinkoden, så ingen andre kan se, hvad der indtastes. Det vil medføre, at det ikke er spændende at stjæle kortet, da det ikke kan anvendes til noget som helst.

Brandundersøgelse – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 1311 tilkaldte en 58-årig mand fra Holbæk brandvæsnet, fordi der var udbrudt ildebrand i hans køkken i en lejlighed i en etageejendom. Han havde været ved at tilberede en medisterpølse i en ovn, da ovnglasset pludselig sprang og antændte ild i papirer, der lå i nærheden. Han forsøgte selv at slukke branden, men forgæves. Brandvæsnet bekæmpede branden, inden den nåede at bredde sig til de øvrige lejemål, hvis beboere var evakueret. Der var dog en kraftig røgudvikling, men ingen personer kom til skade ved branden, der blev begrænset til den 58-åriges lejlighed.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

KL. 1510 anholdt politiet en 29-årig mand fra Holbæk, der kørte i bil på Skagerakvej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Uro – Holbæk.

Kl. 0249 var der slagsmål på Nygade ud for et diskotek. En 19-årig mand fra Holbæk var voldelig over for flere personer, og en dørmand foretog en civil anholdelse af manden, der blev overgivet til politiet kort efter. Den 19-årige fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fjernet fra stedet.

3-årig dreng alene i verden – Holbæk.

En treårig dreng gik alene rundt på Smedelundsgade i Holbæk kl. 1536, hvilket blev set af den 39-årige kvindelige anmelder. Hun tog drengen til sig og få minutter efter dukkede forældrene op til stor gensynsglæde for alle involverede.

Hvorfor drengen var kommet væk fra forældrene melder historien ikke noget om.

Tyveri fra taske – Holbæk.

Kl. 1415 var en 75-årig kvinde fra Tølløse i bank på Ahlgade og efterfølgende i et par forretninger på Ahlgade. På jernbanestationen bemærkede hun en person, der stod tæt på hende, da hun købte billet. Hun konstaterede efterfølgende, at kuverten med penge var forsvundet fra hendes taske.Intet signalement.

Hurtig bilist med kørselsforbud – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 1010 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 170 km/t ad motorvejen, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t. Bilen blev ført af en 21-årig mand fra Ishøj, der blev sigtet for hastighedsovertrædelsen samt for at have ført sin personbil, selv om han i forvejen havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte køre bil. Den nye sag vil ud over bøden også medføre påstand om endnu et kørselsforbud til den 21-årige, når sagen skal afgøres.

Tricktyveri på togstationen – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 1127 anmeldte en 70-årig kvinde fra Holbæk, at hun efter køb af billetter på stationen kl. ca. 1100 kort efter steg ind i et tog, da hun blev kontaktet af to engelsk-talende personer – en mand og en kvinde – inde i toget. De ønskede at vide, hvor toget kørtehen, hvorefter de straks steg ud igen. Den 70-årige opdagede, at hun ubemærket havde fået stjålet sin pung med indhold af bl.a. diverse betalingskort op af en taske. Hun steg også selv ud af toget, men de to mistænkte var forsvundet i ukendt retning. Politiet ledte forgæves efter de mistænkte, der blev beskrevet som: A: Mand, 18-23 år, 170-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Mørkt hår, kort i siderne og heltehale i nakken., Talte: Engelsk, Iført: Mørk halvlang jakke, sorte bukser og mørke sko., Medbragte: rygsæk; B: Kvinde, 18-23 år, 170-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Engelsk, Iført: grå halvlang jakke, sorte bukser og sorte sko., Medbragte: sort skuldertaske. Senere på dagen kunne den 70-årige oplyse politiet om, at der uberettiget var hævet 46.000 kr. på hendes stjålne hæve-/betalingskort ved flere hævninger. Politiet undersøger nu, om de mistænkte skulle være på diverse overvågningsfoto fra stationsområdet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de mistænkte i området ved Holbæk station. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet skal igen erindre om vigtigheden i at skjule PIN-koden, når et betalingskort anvendes. Uden afluret PIN-kode er et hæve-/betalingskort intet værd for en trick-/lommetyv, som primært anvender stjålne kort til at hæve kontanter.

Fotovogn på arbejde ved motorvejen – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Den såkaldte fotovogn var tirsdag i tidsrummet kl. 1453-1853 placeret på Holbækmotorvejen ved Arnakke rasteplads for at måle hastighed på trafikanterne på motorvejen. I løbet af de fire timer passerede i alt 2372 køretøjer. Af disse blev 112 målt til at køre væsentlig hurtigere end de tilladte 110 km/t på strækningen. Disse bilister kan nu se frem til en bøde for at overtræde hastighedsbegrænsningen. Dagens hurtigste bilist blev målt til at køre 185 km/t og kan nu også se frem til en sanktion i relation til kørekortet – ud over selve bøden for den høje hastighed.

Indbrud i perioden
Adelers Alle, Gislinge
Havnevej, Holbæk
Knevelsvej, Holbæk
Jernbanevej, Holbæk
Holbækvej, Snævre, Regstrup
Anemonevej, Kundby, Svinninge
Holløsevej, Regstrup
Bakkehøj, Svinninge, Nørre Asmindrup
Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre Asmindrup
Hovedgaden, Svinninge
Søndermarken, Tølløse
Sneppevej, Ugerløse (2 steder)
Lilleskovvej, Ugerløse
Kirkevej, Ugerløse