Re-premiere: DON GNU er tilbage i tyndslidte sokker og udtrådte sandaler med den underholdende og populære forestilling om moderne mænd i sokker og sandaler: M.I.S. – natten lang.

I en hårdtslående cocktail af skæve stunts, rå fysik, jack-ass styrkeprøver og tåkrummende pinligheder vender DON GNU tilbage med afslutningen på kompagniets Reumert-nominerede trilogi om mænd i sandaler og den moderne rådvilde mand. For hvordan har han det i virkeligheden, derinde under de uldne sokker og de komfortable sandaler?
Med slapstick, gakkede filmprojektioner og stemningsmættet live-musik tager ”M.I.S. – natten lang” pulsen på den voksne drengerøv med det store ego, opvokset med 70’ernes bløde værdier, blandt rollemodeller som Dirty Harry til Alfons Åbergs far.

Anmelderrost dans for alle
Med selvironi og glimt i øjet hylder det populære dansekompagni fænomenet mænd i sandaler og retten til at være sig selv. Og det gør de med både publikums og anmeldernes begejstring.

Den udenlandske avis The Herold gav fem stjerner til: ”…dette ovenud bindegale, men ganske skarpsindige og nuanceret stykke dans” – og Berlingskes anmelder Vibeke Wern kvitterede ligeledes med fem stjerner, mens hun påpegede kompagniets humor, uprætentiøse stil og brede publikumsappel, der netop er både kendetegnende og essentiel for kompagniet:

”Vi vil rigtig gerne give flere mennesker mulighed for at opleve det fysiske udtryk. Derfor arbejder vi altid ud fra de her små velkendte fortællinger, om eksempelvis magtbalancer og egoisme, som vi så bringer ind i et mere abstrakt univers, der bryder med den måde, vi normalt ser verdenen på” fortæller kunstnerisk leder Jannik Elkær.

Starten på stor danmarksturne
Forestillingen på Holbæk Teater er en del af en større turne med ikke mindre end 33 forestillinger rundt i hele landet, og det er dermed kompagniets hidtil største danmarksturne. Dertil kommer tre-fem ugers turne i Norge med forestillingen og yderligere fem visninger på den tyske Fringe-version i Recklingenhausen indenfor de næste par måneder:

“Det er fantastisk, at alt det arbejde, vi har lagt i det, nu viser sig at være givet godt ud. Vores mål har altid været at få vores forestillinger ud til et bredt publikum – og pludselig lykkedes det. At vores forestillinger bliver taget så positivt imod, viser os, at vi har ramt noget rigtigt, så det føles skønt” siger kunstnerisk leder Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

Kom i sandaler og få en ’special treatment’
De tyndslidte sokker og udtrådte sandaler har været en stor del af kompagniets DNA siden begyndelsen. DON GNU opfordrer derfor også publikum til at møde op i sandaler og sokker:
”Vi vil gerne bringe publikum med ind i vores univers, og det er sokker og sandaler altså en stor del af. Sokkerne, der symboliserer det uldne lag, vi alle sammen går rundt med – og sammen med de komfortable sandaler, ser vi dem som en lille revolution. En stille kamp for mandens ret til at være mand – eller for at vi alle sammen skal gøre det, vi har lyst til,” fortæller Jannik Elkær, der suppleres af Kristoffer Louis Andrup Pedersen:

”Ja, vi skal have sokkerne tilbage i sandalerne!”

Møder du op til forestillingen i sandaler og sokker, lover DON GNU dig derfor en ’special treatment’.

”M.I.S. – natten lang” kan opleves på Holbæk Teater den 29. marts.