Holbæk Tennisklub går nu efter “det grå guld”.

Tennis er perfekt til at holde fysikken og koncentrationen i form, når du nærmer dig pensionsalderen, og så er det tilmed sjovt. Det har Holbæk Tennisklub indset og er derfor klar med et nyt projekt, der skal få flere 60+ til at spille i klubben.

Der bliver for alvor skruet op for hyggen i Holbæk Tennisklub, hvor klubben gør klar til at tage imod nye og begyndere med grå stænk i håret. Tennis er nemlig et perfekt spil, også selvom fysikken måske er begyndt at drille lidt.

“Vi ved, at tennis er en god måde at holde formen ved lige på, mens spillet også skærper koncentrationsevnen. Det helt unikke er, at man kan spille, selvom man ikke har en specielt god fysisk. På den måde kan næsten alle være med”, siger Johannes Klentz Jørgensen, der er idrætskonsulent hos DGI.

Træning der slår til på flere måder
Tennis kan give dig flere leveår end andre populære motionsformer, viser en ny undersøgelse. Det er den konstante aktivitet og bevægelse, der er godt for hele kroppen. Samtidig er risikoen for skader relativt lav, da tennis ikke er en kontaktsport. Der er derfor mange gode grunde til at komme i gang.

“Vi er naturligvis opmærksomme på, at meget få begynder at spille tennis som voksne. Det gør vi noget ved med et nyt koncept, hvor man fx bruger forskellige boldtyper og banestørrelser, der gør det nemmere at lære spillet. På den måde kan man uden forudsætninger blive tennisspiller. Klubben stiller endda en ketsjer til rådighed”, siger Johannes Klentz Jørgensen.

Holbæk Tennisklub holder to gratis åbent hus-arrangementer den 3. april og 1. maj begge dage fra kl.10.00 til 12.00. Får du lyst til mere, kan du komme godt fra start med et gratis introduktionsforløb på tre uger med seks timers træning. Herefter kan du fortsætte med at spille i klubben med et særligt formiddagskontingent og få din låneketsjer med i købet.

Hygge fastholder
En stor del af 60+tennis er fokus på fællesskabet. Her viser foreningslivet for alvor sine forcer. Tennis skal nemlig spilles med god tid til hyggeligt samvær før, under og efter træningen.

“Det er alfa omega, at der er plads til hygge, fællesskabet og det sociale omkring spillet. Det er den bedste måde at sørge for, at spillerne kommer igen. Hvis du ved, at dine klubkammerater venter på dig, så er det svært at blive hjemme”, siger Carsten Højerslev, der er klubchef.