Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Feb 01, 2017 til Feb 08, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Brugstyveri af biler – Vipperød, Holbæk.

Kl. 0805 fik politiet anmeldelse om brugstyveri af en Opel Corsa, der stod med motoren i tomgang ved Vipperød Børnehus, hvor den 26-årige forurettede kvinde fra Vipperød havde efterladt bilen, medens hun afleverede børn.

Kl. 0822 fik politiet anmeldelse om en stjålet VW Golfbil i Vipperød. Denne gang på Rensdyrvej ved skolen.

Politiet fik oplysninger om bilernes tilstedeværelse på Klostergården i Kalundborg kort tid efter. Kl. 0845 anholdt politiet en 31-årig mand fra Vipperød, der tilstod tyveri af Golfen.

Samme sted stod den stjålne Opel Corsa. Politiet fik ikke i første omgang fat i gerningsmanden til brugstyveriet af Opel Corsaen, men sagen efterforskes nu nærmere.

Den 31-årige havde ventet ved skolen for at se, om der var en, der stillede sin bil uden at tage nøglen med sig. Det var derfor en let sag at stjæle bilen.

Mon ikke de to bilejere husker at sik
re deres
biler en anden gang? Det har man pligt til at gøre, og opfordringen er hermed givet videre til andre bilister.

Mistænkeligt forhold – Jyderup, Holbæk.

Kl. 1133 ringede en 13-årig pige til politiet fra en adresse i Jyderup. Pigen var alene hjemme og der var netop blevet banket på hoveddøren, hvilket havde fået familiens hund til at gø voldsomt.

Senere bankede det også på bagdøren. Pigen gemte sig på toilettet og tilkaldte politiet, da hun var bange for, at der var nogen, der ville begå indbrud på stedet.

Politiet kom til stedet og kunne konstatere, at der var tale om en skorstensfejer, der havde banket på i forbindelse med sit arbejde.

Politiet og skorstensfejeren talte sammen med pigen, så hun kunne se, at det var et legalt forhold. Pigen således beroliget. Fint reageret af pigen, der ikke åbnede døren for fremmede.

Færdselsuheld – Holbæk.

Kl. 1527 skete et færdselsuheld på Ringstedvej, hvor en varebil, der blev ført af en 27-årig mand fra Næstved kørte ad Ringstedvej mod sydvest med ca. 70 km/t.

Modsat kørte en 72-årig kvinde fra Jyderup i en personbil. Den 27-årige kom over i den modsatte kørebane og påkørte den 72-åriges bil.

En lægehelikopter sendt til stedet. Den 72-årige blev erklæret død af helikopterens læge.

Der er rutinemæssigt udtaget blodprøve af den 27-årige.

Grundet uheldet var Ringsted spærret for al trafik indtil kl. 1656, hvor vejen igen var farbar i begge retninger.

Politiet foretog undersøgelser på stedet sammen med en bilinspektør.

Færdselsuheld – Holbæk.

Kl. 2335 skete et færdselsuheld på Gasværksvej, hvor en personbil påkørte en lygtepæl. Føreren af bilen forsvundet fra stedet . Bilen stjålet fra Jernbaneplads tidligere på dagen.

Narko- og spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 2353 anholdt politiet en 42-årig mand fra Nørre-Asmindrup, der blev truffet kørende i bil på Dampmøllevej. Han var påvirket af spiritus og narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Politibil forulykket – Skovvejen/Cementvejen, Tornved, Jyderup – Holbæk

Kl. 1658 forulykkede en hundepatrulje under udrykningskørsel i rundkørslen i krydset Skovvejen-Cementvejen. Patruljen var på vej til en hastende, politimæssig opgave, og føreren mistede herredømmet over patruljebilen, således at den kørte gennem et beton-autoværn, inden patruljebilen standsede i en grøft. De to politimænd i bilen fik kun lettere knubs, men der skete større materiel skade på politibilen. En af tjenestehundene blev indbragt til et dyrehospital til undersøgelse for eventuelle indre kvæstelser som følge af ulykken. Hundens liv stod desværre ikke at redde, hvorfor den er afgået ved døden. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Vold – Ahlgade, Holbæk

Kl. 0550 rykkede politiet ud til en sag om vold, idet en 20-årig mand fra Grevinge kort forinden var blevet overfaldet af to mænd. Den 20-årige havde foran et apotek diskuteret med en bekendt, da han pludselig og uden grund blev overfaldet med slag i hovedet og spark over benene, så han faldt omkuld. Liggende på jorden blev han sparket et par gange i hovedet med diverse hævelser og ømhed til følge. De to overfaldsmænd var blevet bedt om at gå, da de blandede sig i offerets diskussion. De gik lidt væk, men vendte tilbage og overfaldt offeret. Politiet ledte forgæves efter de to gerningsmænd, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Var solariebrun, frisuren var en såkaldt “army cut, hvor håret i siden og nakken er meget kort og lidt længere på toppen., Talte: Dansk, Iført: Sort Adidas
trøje m
ed lynlås og brune striber ned af ærmerne og blå bukser; og B: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Rundhovedet og tæt bygget. Tatoveret på højre underarm/hånd og tatoveret på højre side af halsen, ca. 8 bogstaver i form af et navn., Talte: Dansk.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket overfaldet, eller som kan give oplysninger om gerningsmændenes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

———-

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 0046 anholdt politiet en 49-årig mand fra Polen, der kørte i bil på Strandstræde i Holbæk. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Anholdelse – Holbæk.

Politiet anholdt kl. 0431 en 19-årig mand fra Gislinge, der søndag kl. 0400 optrådte provokerende på Nygade. Han fik lov at hvile sig i detentionen, og han blev løsladt i løbet af søndag formiddag medbringende en bøde for overtrædelse af restaurationsloven og knivloven, da han var i besiddelse af en kniv. han fik samtidig et forbud mod at komme på diskoteket i to år.

——

Tricktyveri – Jyderup, Holbæk.

Kl. 1145 var en beboer på Dyremosevej udsat for, at to kvinder havde åbnet hoveddøren og på gebrokkent engelsk havde spurgt efter “Anna”. Det lykkedes den kvindelige beboer at få de to ud af hjemmet, hvorefter hun låste døren.

Nøjagtig det samme var sket hos en anden beboer i bebyggelsen. Her blev forurettede frastjålet 200 kr. fra et stab.

De to kvinder beskrives som: Kvinde, ikke dansk, 20-29 år, 160-165 cm høj, almindelig af bygning, brun hudfarve, mulig gravid, talte dårligt engelsk.

Den anden beskrives som udlænding ellers intet signalement.

Politiets råd er, at man skal låse sin dør, så ingen uden videre kan gå ind i huset. Dermed kan man modvirke at blive udsat for tyveri.

Vi opfordrer samtidig hjemmeplejen i kommunerne til at tale med de ældre om, hvordan man undgår tricktyveri og i øvrigt ringer til politiet, hvis man netop har hørt eller set noget mistænkel
igt. Ring til politiet på 114.

Mand med pistol – Holbæk.

Kl. 1007 fik politiet anmeldelse om, at en midaldrende mand gik på Valdemar Sejrsvej med en pistol.

Politiet ledte efter manden, og det lykkedes at finde ham i nærheden af Holbæk Station. Den 53-årige mand fra Holbæk fremviste en legetøjspistol, som han efter eget udsagn skulle bruge til et fødselsdagsarrangement.

Der er ikke noget ulovligt i at gå rundt med en legetøjspistol, under forudsætning af, at den ikke bruges til at true nogen med eller noget lignende. Men man bør tænke på, at andre mennesker kan blive opskræmte, hvis de ser noget, der minder om en pistol, hvorfor man bør lade den slags ting blive i en lomme eller på anden måde skjult for andre, så der ikke opstår unødig utryghed.

Uro – Holbæk.

Kl. 0238 blev anmeldt om uro i Holbæk, hvor to grupper havde været på diskotek i Nygade, og de to grupper var blevet uenige om et eller andet. En af personerne havde slået ud efter en af de andre med en stok, som han havde fundet. Det førte til, at manden fik taget stokken og til gengæld selv ramt af slag med samme.

Flere af de involverede var efterfølgende på skadestuen for check af skader. Den ene part fik en flækket læse mellem næste og mund og slået en fortand løs.

Personerne var dels fra Holbæk og dels fra Odsherred og i alderen fra 20-23 år. Politiet prøver nu at finde hoved og hale i sagen, og vi vil meget gerne høre fra evt. vidner eller andre, der har oplysninger i sagen. Ring på 114.

Våben indleveret til politiet – Regstrup, Holbæk.

Kl. 1340 fik politiet anmeldelse om fund af syv pistoler, der var fundet i et dødsbo i Regstrup, hvor en 87-årig mand var afgået ved døden. Alle pistoler skulle stamme tilbage fra 2. Verdenskrig. Våben og ammunition er nu i politiets varetægt.

Indbrud i perioden
Damvej, Gl. Hagested, Holbæk
Vimmelskaftet, Holbæk
Stillidsvej, Holbæk
Ladegårdsparken, Holbæk
Solsortevej, Mørkøv
Bagmarken, Store Merløse
Klarupvej, Klarup, Store Merløse
Abildgårdsvej, Svinninge
Tølløsevej, Tølløse
Kløvervej, Tølløse
Snerlevej, Tølløse
Sportsvej, Tølløse