Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Jan 23, 2017 til Feb 01, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 1745 anholdt politiet en 49-årig mand fra Vipperød, der blev standset på Smedelundsgade. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Kørsel i frakendelsestiden – Mørkøv, Holbæk.

Kl. 2126 standsede politiet en bil på Jernbanevej. Bilen blev ført af en 57-årig mand, der var frakendt retten til at føre bil. Han blev sigtet og måtte gå fra stedet.

Ulovligt fyrværkeri – Jyderup, Holbæk.

Kl. 2203 fandt politiet en pose indeholdende diverse kanonslag. En 20-årig mand blev sigtet for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen.

Færdselsuheld – Ladegårdsparken Vest / Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 1544 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor en kvinde og et barn var blevet påkørt af en bilist.

Det viste sig, at en 84-årig kvinde fra Holbæk i en personbil kørte ad Vandtårnsvej mod syd, da hun i et fodgængerfelt påkørte en 30-årig kvinde og hendes 4-årige søn begge fra Holbæk. De var kommet gående hurtigt fra en sti og ud i fodgængerfeltet. Den 4-årige dreng blev kørt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse og behandling for lettere skader, medens den 30-årige kvinde i en tilkaldt lægehelikopter blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter til behandling for kvæstelser i hovedet.

Hendes tilstand blev betegnet som kritisk, men dog stabil. En tilkaldt bilinspektør foretog undersøgelse af uheldsstedet og det implicerede køretøj. Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring, før sagen kan afgøres.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1020 var en 55-årig kvinde i Kvickly på Slotsvolden, hvor hun handlede. Hun betalte med kreditkort. Da hun kom ud til sin bil, blev hun kontaktet af en mand, der på dårligt engelsk og tysk ville have hende til vise vej til Odense. Manden havde et Danmarkskort slået op.

Hun blev kort efter kontaktet af Nets, der kunne oplyse hende om, at hendes kreditkort var anvendt til hævninger af i alt 15000 kr.

Gerningsmanden beskrives som mand, 27-32 år, muskuløs, brun hudfarve og sort hår.

Sørg for at dække for indtastningen, når du står i en forretning, så afluring af kode ikke kan finde sted. Det er en sikker måde at undgå at blive udsat for tricktyveri på.

Spirituskørsel – Tølløse, Holbæk.

Kl. 0049 anholdt politiet en 54-årig mand fra Mørkøv, der kørte i bil på Hjortholmvej. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 0450 anholdt politiet en 30-årig mand fra Holbæk, der kørte i bil på Roskildevej. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Indbrud i fabrik – Stenlille, Holbæk

Kl. 1645 overraskede en vagtmand to personer, der var i færd med at frigøre kobber fra kabeltromler på NKT, Stenlillevej. De to løb over stok og sten, da de så vagtmanden og dennes hund. Det lykkedes ikke at fange de to, ej heller da politiets hunde overtog søgningen. Sagen efterforskes nu nærmere.

Mistænkelig forhold – Hejrevej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 1820 anmeldte en 22-årig mand fra Tølløse, at han ved sin fars bopæl på Hejrevej havde overrasket to udenlandske mænd i haven. De flygtede, da de blev anråbt, gennem flere haver i området, men forsvandt til sidst i ukendt retning. Anmelderen og nogle beboere på vejen havde i øvrigt fundet en svensk-registreret bil, hvis motor var varm, og som var ulåst. Politiet kørte med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, til området for at lede efter de to mænd, men fandt dem ikke. Den svenske bil var ikke efterlyst, men politiet undersøger nu nærmere, hvem der kan have kørt i den. De to mænd mistænkes endvidere for på vejen på en anden adresse at være kravlet på et halvtag, som var gået i stykker – muligt i indbrudshensigt.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket to – måske forpustede – mænd flygte gennem området. Kontakt politiet på tl
f. 114 m
ed oplysninger i sagen.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk.

Kl. 1134 blev en 30-årig mand fra Nykøbing Sj. fremstillet og sigtet for handel og fremstilling af narkotika. Politiet ransagede tirsdag en adresse i Lumsås, hvor der blev fundet et skunklaboratorium. Den 30-årige blev fængslet til den 210217. Politiet ønsker ikke at oplyse yderligere om sagen for øjeblikket.

Færdselsuheld – Holbæk.

Kl. 1505 kørte en 17-årig kvinde fra Holbæk på cykel ad Lundemarksvej mod vest. Hun svingede hen over vejen og overså i den forbindelse en bagfrakommende bil, der blev ført af en 20-årig mand fra Tølløse. Det lykkedes ikke at undgå påkørsel af cyklisten, der fik slået en tand ud ved faldet. Der skete skade på såvel cykel som bil.

Færdselsuheld – Snertinge, Holbæk.

Kl. 1727 skete et færdselsuheld på Kalundborgvej ved Snertinge, hvor en personbil, der blev ført af en 70-årig mand fra Kalundborg kørte over i modkørende bane og ramte en personbil, der blev ført af en 31-årig mand fra Hørve.

Sidstnævnte snurrede rundt og ramte en lastbil, der blev ført af en 45-årig mand fra Snertinge.

Den 70-årige mand havde set på sin mobiltelefon, hvilket havde gjort ham uopmærksom et øjeblik og havde påkørt den anden bil.

Den 31-åriges bil blev totalskadet, men der sket ingen skader på nogle af parterne.

Forsøg på veksel-tricktyveri – Ahlgade, Holbæk

Kl. 1237 anmeldte en 21-årige kvindelig ekspedient i en chokoladeforretning, at to udlændinge – en kvinde og en mand – var kommet ind i butikken og ville købe slik for 50 kr. Kvinden betalte med en 1000-kr.-seddel og fik byttepenge retur. Disse penge ønskede kvinde nu vekslet til euro, hvilket ekspedienten afslog. Kvinden ønskede nu handlen ophævet og gav byttepengene retur til ekspedienten, som efter optælling straks kunne konstatere, at der manglede 500 kr.

Denne pengeseddel samlede kvinden op fra gulvet og gav til ekspedienten, hvorefter handlen blev annulleret – uden at butikken havde lidt et tab.

De to personer forlod hastigt butikken i ukendt retning og blev beskrevet som: A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 160 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Lysebrun hud, stor skønhedsplet ml. næse og øjet på højre side af a
nsigtet.
, Talte: Engelsk, Iført: Jordbrunt tørklæde om hovedet, lys jakke med mange lommer og for lange ærmer, Medbragte: Lille skuldertaske; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Lyse brune øjne, nærmest blå, talte ikke, Iført: Lys næsten hvid hættetrøje i strik med lynlås. Hætten var over hovedet. Politiet ledte forgæves efter A og B i området.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 0222 bemærkede politiet en personbil lave et venstresving, selvom det var forbudt ifølge skiltningen. Dernæst kørte føreren venstre rundt om et helleanlæg og mod færdselsretning.

Bag rattet i personbilen sad en spirituspåvirket, 20-årig mand fra Næstved, som ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Politiet beslaglagde den 20-åriges bil, da det nu var tredje gang inden for blot et år, at den 20-årige blev afsløret i at køre bil trods den manglende førerret.

Han vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham samt spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

———-

Brand – Holbæk.

Kl. 1442 blev anmeldt om brand på Kulturkasernen, Kasernevej. Det viste sig, at der kun var tale om røgudvikling, der stammede fra en kompressor. Røgen forsvandt, da kompressoren blev slukket.Ingen skade sket.

Ild i bil – Vipperød, Holbæk.

Kl. 0354 brændte en bil på Roskildevej. Brandvæsenet fik slukket branden. Bilen totalt udbrændt. Politiet undersøger nu sagen nærmere, og vi vil gerne have oplysninger fra evt. vidner til branden. Ring på 114.

Uautoriseret hjemmehjælp – Præstevænget, Ugerløse

Kl. 1126 anmeldte en 89-årig kvinde fra Ugerløse med assistance fra sine hjemmehjælpere, at to udenlandske kvinder, der havde foregivet at være hjemmehjælper, netop var flygtet fra stedet til fods i ukendt retning. De to fremmede kvinder havde ringet på døren kl. ca. 1115 og var blevet lukket ind, idet den 89-årige troede, at det var hjemmehjælpere.

Hun undrede sig dog lidt, da de snakkede gebrokkent dansk. Først da de to rigtige hjemmehjælpere kom ca. 10 minutter senere, fik de to fremmede kvinder travlt med at komme ud – efterfulgt af den ene rigtige hjemmehjælper for at få en forklaring på deres ærinde hos den 89-årige.

Kvinderne løb herefter fra stedet og forsvandt i området. De blev beskrevet som: A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Meget
makeup p
å, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørkeblå jakke; B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Talte: Dansk med accent, ingen oplysninger om tøj.

Politiet ledte forgæves efter kvinderne i området, idet politiet formoder, at deres reelle hensigt var at begå tyveri hos den 89-årige. Umiddelbart var intet blevet stjålet hos hende, inden de flygtede fra stedet.

Politiet vil igen opfordre især ældre medborgere til at være særligt skeptiske, såfremt personer, man ikke kender, henvender sig og foregiver at være fra hjemmeplejen. Spørg f.eks. efter legitimation eller kig efter hjemmeplejens biler, inden de lukkes ind i boligen.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to kvinder A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i perioden
Tuse Næs Vej, Holbæk
Rahbeks Have, Holbæk
Rækmarken, Uglerup, Holbæk
Barsebæk, Holbæk
Lergravsvej, Tåstrup, Holbæk
Marius Pedersens Vej, Holbæk
Have Borupvej, Have Borup, Kirke Eskilstrup
Tømmerupvej, Kongsdal, Mørkøv
Kagerupvej, Regstrup
Butterup Byvej, Butterup, Regstrup
Tåstrupvej, St. Tåstrup, Store Merløse (2 steder)
Ørnevej, Store Merløse
Banevej, Store Merløse
Klarupvej, Klarup, Store Merløse
Tåstrupvej, St. Tåstrup, Store Merløse
Holmager, Svinninge
Østergårdsvej, Undløse, Tølløse
Bukkerupvej, Bukkerup, Tølløse
Sorøvej, Ugerløse
Æblehaven, Vipperød