Aprilfestivalen, der er en national børneteaterfestival, skal holdes i Holbæk Kommune i 2020. Det har kommunen og Teatercentrum netop indgået aftale om.

Ved Aprilfestivalen mødes børneteatre og opkøbere fra hele landet, og publikum kan gratis kigge med til de mange forestillinger. I 2016 deltog omkring 130 professionelle børne- og ungdomsteatre med omkring 800 opførelser rundt om i værtskommunen.

”Der er virkelig noget at se frem til, når vi skal være værter for aprilfestivalen. Der er tale om børneteater af høj kvalitet, og de mange forestillinger betyder blandt andet, at samtlige skoleelever kommer til at opleve mindst én forestilling”, fortæller Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur, Fritid og Fællesskab i Holbæk Kommune.

Aprilfestivalen gæster Holbæk Kommune fra den 19.-26. april 2020.

Spændende samarbejde
Teatercentrum, der står bag festivalen, er en institution under Kulturministeriet og har været arrangør af festivalen siden 1971, hvor den første festival fandt sted under små forhold og for ganske få penge. Siden er det gået stærkt, og festivalen er vokset til at være en af verdens største af sin slags. Festivalen har aldrig tidligere været i Holbæk, men der er ingen tvivl om, at den vil passe fint ind i kommunen.

”Holbæk Kommune har en stærk profil med hensyn til scenekunst for børn og unge, og Teatercentrum glæder sig til, gennem festivalen, både at styrke profilen, men også at drage fordel af kommunens erfaringer på området”, udtaler Teatercentrums direktør, Henrik Køhler

Holbæk prioriterer teater
”Vi er utrolig stolte over og glade for, at aprilfestivalen kommer hertil. I Holbæk Kommune har vi en særlig styrke i forhold til teater, og det er samtidig et område, vi ønsker at videreudvikle. Derfor ser vi mange muligheder i samarbejdet omkring aprilfestivalen, hvor nogle af landets dygtigste teaterfolk mødes”, fortæller Emrah Tuncer.

I Holbæk Kommune ligger blandt andet to professionelle egnsteatre og et dramacollege for skuespiltalenter. På Teatret Fair Play ser man frem til festivalen:

”Det bliver en fornøjelse at tage imod alle vores teater-kolleger og samtidig vise frem, hvad vi kan her i området. Jeg er sikker på, at det bliver en festlig og inspirerende uge for både os professionelle og for publikum og borgere i kommunen”, siger Robert Parr, der er kunstnerisk leder på teatret.

Lokale oplevelser
Holbæk Kommune forventer, at de kommunale udgifter lander på godt tre millioner kroner. Det inkluderer forestillinger for knapt 7000 skoleelever samt foreninger, virksomheder og andre særlige målgrupper.