Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 23.-30. november 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Stjålne nummerplader – Tuse Næs, Holbæk
Kl. 17.58 var en 37-årig mand på en adresse på Tuse Næs, hvor han skulle se på en bil, der var til salg. Han slog bilens registreringsnummer op på appén POLITI, hvor han kunne konstatere, at nummerpladerne sad på en anden bil end den, som de skulle sidde på. Politiet kom til stede, og sælgeren blev sigtet for tyveri af nummerplader.
Politiet kan varmt anbefale at bruge politiets app som i ovennævnte tilfælde. I forbindelse med køb og salg af biler bør man også altid se registreringsattesten, hvor man også kan sammenligne nummeret med det, som sidder på bilen.

Brand med dødelig udgang – Holbæk
Den 20.11.16 kl. 03.07 var der brand i en lejlighed i Ladegårdsparken, hvor en 58-årig kvinde blev fundet død. Undersøgelser har nu vist, at kvinden er død som følge af røgforgiftning. Branden opstået ved en sofa, og brandårsagen formodes at være rygning, hvor en glød har antændt sofaen.

Kørsel uden førerret – biler beslaglagt – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Kl. 08.47 sigtede politiet en 44-årig kvinde fra Dianalund for kørsel uden førerret i den personbil, som hun kørte i, da politiet standsede hende. Ved nærmere kontrol af hendes personlige forhold viste det sig, at det var femte gang i 2016, at hun blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Derfor beslaglagde politiet hendes personbil med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som hun vil blive indkaldt til, når sagen og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Vipperød, Holbæk
Kl. 21.40 anholdt politiet en 32-årig mand fra Rødovre, der kørte mod øst ad motorvejen. Han mistede herredømmet over bilen og ramte autoværnet. Politiet konstaterede, at den 32-årige var påvirket af spiritus. Han kom ikke til skade ved uheldet. Efter udtagelse af en blodprøve, blev han løsladt igen.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 03.32 anholdt politiet en 31-årig mand fra Vig, der kørte i bil på Jernbanevej. Manden var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Pirattaxa – Holbæk
Kl. 04.45 blev politiet gjort opmærksom på, at der kørte flere privatbiler rundt i nattelivet, der lavede pirattaxakørsel.

Politiet vil gerne advare imod at køre med pirattaxa. Der kan let opstå tvist om betalingen for turen, og man har ikke nogen som helst garanti for, at chaufføren har kørekort eller anden sikkerhed. Politiet vil holde øje med problemet i den kommende tid.

Færdselsuheld – Orø, Holbæk
Kl. 15.39 skete et færdselsuheld på Bygaden, hvor en 28-årig mand fra Orø mistede herredømmet over sin bil og påkørte et træ. Der skete ingen personskade.

Narkopåvirket bilist – Kvanløse, Holbæk
KL. 23.40 anholdt politiet en 17-årig dreng fra Holeby, der kørte i bil på Ringstedvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. Han blev fundet i besiddelse af et lille kvantum hash og en bushammer, der er overtrædelse af våbenloven. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer og våbenloven, før han igen blev løsladt.

Tricktyveri på gaden – Kasernevej-Sofievej, Holbæk
Kl. 13.40 anmeldte pårørende til en 80-årig kvinde fra Holbæk, at den 80-årige kl. ca. 11.00 på gaden var blevet kontaktet af to udenlandske mænd. Den ene havde holdt et landkort frem og på gebrokkent dansk spurgt om noget, som den 80-årige ikke forstod. Den anden mand satte sig på hug, medens den 80-årige talte med manden med kortet. Den 80-årige afviste mændene og gik videre, men opdagede kort efter, at hendes pung var blevet stjålet. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Blå cowboy bukser,kort softshell jakke, Medbragte: landkort; B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 40-45 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog.

Dette er endnu et tilfælde af tricktyveri, hvor personer, som offeret tilfældigt bliver opsøgt af, skaber forvirring hos typisk ældre medborgere og benytte lejligheden til at forøve et tyveri. Politiets råd er – efter bedste evne – at være skeptisk over for sådanne henvendelser og forsøge straks at afvise henvendelsen.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Holbæk
Kl. 16.38 bemærkede en 52-årig mand fra Korsør som fører af en bus ikke, at trafikanterne foran ham var standset. Han påkørte derfor en personbil ført af en 43-årig kvinde fra Jyderup, hvis bil blev skubbet frem i en anden personbil ført af en 52-årig mand fra Jyderup. Den 43-årige var “teknisk fastklemt” i bilen, men blev reddet ud og bragt på skadestuen, hvorfra hun kunne udskrives som uskadt. Vejen var spærret i begge retning i ca. 30 minutter i forbindelse med redningsarbejdet. De to øvrige parter slap også uskadte fra uheldet.

Udbrændt bil – Tømmerupvej, Tømmerup, Mørkøv
Kl. 07.25 fik politiet melding om en udbrændt bil, der var monteret med en enkelt nummerplade, i en lysning i et grønt område. Det viste sig, at nummerpladen var meldt stjålet fra Sorø for fem dage sige, og at selve personbilen var meldt stjålet fra Saltbækvej, Kalundborg, for otte dage siden. Brandårsagen kendes ikke og undersøges nærmere af politiet.

Indbrud i perioden
Tuse Byvej, Tuse, Holbæk
Hasselvænget, Holbæk
Elmegården, Jyderup
Guldrankevej, Regstrup
Ørnevej, Store Merløse
Helsevej, Svinninge
Hovedgaden, Tølløse
Kvarmløsevej, Elverdammen, Tølløse
Hulebækvej, Ubberup, Ugerløse
Dådyrvej, Vipperød