Den succesfulde Holbæk-metode, der får overvægtige børn til at tabe sig, har en overraskende sidegevinst: 60 procent af forældrene taber sig også. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

diet-1504822_640
(Foto: Pixabay.com)

Det viser den nyeste forskning fra Enheden for overvægtige børn og unge på Holbæk Sygehus, der har opfundet metoden til at bekæmpe børns overvægt.

– Det en af vores bedste nyheder længe, jubler overlæge Jens-Christian Holm, leder af Enheden for Overvægtige børn og unge på Holbæk Sygehus.

– Vi har en behandling, der får børn til at tabe sig, bekæmper børnenes følgesygdomme og skaber højere livskvalitet. Og nu kan vi se en sideeffekt, der viser, at mange af forældrene også kommer af med deres overvægt, siger Jens-Christian Holm.

I et nyt studie viser forskerne fra Holbæk Sygehus, at når de svært overvægtige børn og unge kommer i behandling, reducerer 60 procent af forældrene også deres overvægt.

– Det er et ekstra bevis på, at vi har en særdeles effektiv behandling. Vi får gladere og sundere familier, mindre sygdom og sparer på sundhedsudgifterne. Alt dette med en indsats på kun fem timer pr. barn om året, fastslår Jens-Christian Holm.