Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Aug 30, 2016 til Sep 06, 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ringstedvej, Marke, Svinninge – Holbæk

Kl. 1339 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en motorcyklist var forulykket. En 46-årig mand fra Svinninge kørte på en motorcykel ad Ringstedvej mod nord, da han i et sving mistede herredømmet over motorcyklisten. Han kørte ud på en majsmark, hvor han blev kastet af køretøjet. I ambulancen blev han bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling for mulige kvæstelser i ryggen. Da han også var påvirket af spiritus under kørslen, udtog en læge en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Aquaplanning på motorvejen – Holbækmotorvejen, Holbæk / Roskilde

Kl. 1634 mistede en 23-årig kvinde fra Rødovre styringen over sin personbil, da bilen kom i slinger på grund af aquaplanning under kørsel i østlig retning mellem afkørslerne 18 og 19 på motorvejen. Hun ramte efterfølgende et autoværnet, hvorefter bilen standsede. Ingen kom til skade ved uheldet.

Kl. 1645 gik det af samme årsag galt for en 47-årig mand fra Vig St., da han på motorvejen ved Borrevejle Vig under kørsel i en personbil i østlig retning ramte autoværnet. Ingen kom til skade ved uheldet.

Hastighedskontrol – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1440 indledte politiet en hastighedskontrol af de bilister, der kørte ad Skovvejen ved Nr. Jernløse. I tiden frem til kl. 1530 målte politiet syv bilister til at køre så hurtigt på strækningen, at de alle ud over en bøde også står til at få et klip i kørekortet (mere end 30 % hurtigere end tilladt). Politiet vil også måle på dette sted samt andre steder med laseren i kortere tidsrum i forbindelse med bilisters hastighed med det formål at få sænket den generelle hastighed, således at følgevirkningerne af en eventuel ulykke i form af enten person- eller materiel skade vil blive reduceret.

Spirituskørsel – Bakken, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 0150 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Tølløse for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Blufærdighedskrænkelse – Tuse Næs, Holbæk.

Kl. 1340 var en 58-årig kvinde fra Ballerup på Hørby kirkegård, Faurbjergvej, hvor hun var i gang med at ordne et gravsted. Hun bemærkede en mand, der kom ind på kirkegården og gik om bag kirken.

Da kvinden var færdig med sit arbejde, så hun igen manden der stod ca. 20 meter fra hende og spurgte, om “hun ville se hans tissemand”, hvorefter han blottede sig. kvinden svarede ikke manden, men vendte sig blot væk fra ham. Han løb dernæst ud fra kirkegården, og kort efter hørte kvinden en bil starte.

Manden beskrives som: Mand, dansk, 30-40 år, ca. 2 meter høj, muskuløs af bygning, hvid hudfarve og gråt hår, bodybuildertype, iført lysegul Adidas t-shirt med blå stribe med logo på brystet, mørkeblå joggingbukser og lysegule joggingsko med sølv.

Oplysninger om manden til politiet på 114.

Brand i komfur – Teglværksvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 2025 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om megen røg og flammer pga. ildebrand i et komfur. Det viste sig ikke at være så voldsomt hos den 23-åriges kvindes komfur, hvor der skete mindre skade på komfuret og lettere sodsværtning i køkkenet. Årsagen til branden er uoplyst.

Kontrolaktion mod ulovlig arbejdskraft – Holbæk / Hvalsø (Lejre)

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte i samarbejde med SKAT en målrettet kontrolaktion med beskæftigelse inden for massage-branchen.

Ved henvendelse på en adresse i Holbæk traf politiet en letpåklædt, 32-årig kvinde fra Panama, der ikke havde orden i sine papirer i forbindelse med arbejde på stedet. Hun blev derfor anholdt som mistænkt for både ulovligt arbejde og ulovligt ophold i Danmark. Under kontrollen ankom en 33-årig kvinde fra Panama også til stedet for at arbejde. Da hun heller ikke havde orden i sine papirer, blev hun også anholdt.

Ved en tilsvarende kontrol i Hvalsø traf politiet to kvinder på 35 og 41 år fra Nigeria. De kunne også mistænkes for ulovligt arbejde/ophold og havde ikke orden i deres papirer, hvorfor de to kvinder også blev anholdt.

Alle fire kvinder er fortsat i politiets varetægt og skal afhøres til sagerne om ulovligt arbejde og ophold i Danmark. Politiet vil herefter tage stilling til, hvad der videre skal ske med kvinderne.

Forsøg på snyd med Nem-ID – Regstrup – Holbæk

Kl. 2321 henvendte en bekymret, 20-årig kvinde fra Regstrup sig til politiet, fordi hun var kommet til at indtaste sit personnummer på en hjemmeside, som hun havde åbnet via et link i en SMS-besked på sin mobiltelefon. Ud over personnummeret havde hun indtastet sin personlige kode til Nem-ID. Sluttelig blev hun bedt om at tage et foto af sit Nem-ID-kort, hvorefter hun fattede mistanke til, at der kunne være tale om et forsøg på bedrageri over for hende. Hun lukkede straks hjemmesiden ned, men var bekymret for, om hendes personlige oplysninger ville blive misbrugt. Politiet vejledte kvinden på behørig vis, hvis misbrug skulle ske.

Politiet vil igen opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske, hvis man uventet modtager f.eks. en SMS-besked eller en mail med et link, der relaterer sig til sikkerhedsprocedurer i forbindelse med f.eks. netbank og login på hjemmesider, hvor sikkerheden afhænger af brug af Nem-ID. Slet straks SMS-beskeden eller mailen uden at klikke på linket for at undersøge dette nærmere!!!

Indbrud i perioden
Lundemarksvej, Holbæk
Rønne Alle, Holbæk
Rolighedsstræde, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Kalundborgvej, Tuse, Holbæk
Bilbyen, Holbæk
Sophienlundsvej, Holbæk
Ladegårdsparken Øst, Holbæk
Nyvej, Jyderup
Nykøbingvej, Stigs Bjergby, Mørkøv
Bygvænget, Svinninge
Hjortholmvej, Tølløse (2 steder)
Tjørnedevej, Tjørnede, Tølløse