Luften var tæt af koncentration torsdag formiddag 29. september. Slotshaven Gymnasium (som er en del af EUC Nordvestsjælland) havde nemlig inviteret erhvervsfolk fra Holbæk til en dyst om at styre en virksomhed og komme ud med et godt resultat.

holbk-1
Eleverne diskuterede, om de skulle låne penge i banken, så de kunne produktudvikle deres kamera. 

Det var naturligvis fiktion, der foregik ved de otte borde. Det er et virkelighedsnært virksomhedsspil, som manager, Keld Nørgaard, fra Welcome Management ledede. Der var i alt otte kvartaler, som holdene skulle igennem. Og ligesom i virkeligheden kom der både gode tider og mindre gode tider. De ni hold (tre erhvervshold og seks elevhold) skulle forestille at producere GoPro-kameraer (kamera man fx. kan spænde på en hjelm, så man optager sig selv, når man cykler ned ad stejle skrænter, red.).

holbk-2
Direktør for Welcome Management, Keld Nørgaard, og direktør for EUC Nordvestsjælland, Steffen Lund, sammenligner resultaterne midtvejs i spillet. 

De fik udfordringer, da der pludselig ikke blev solgt så mange kameraer. I et af kvartalerne havde forbrugermagasinet “Tænk” lavet en vurdering af kameraerne, og det betød, at mange af grupperne skulle igang med at produktudvikle deres kamera, så kunderne stadig ville købe dem.

Ord som likviditet, automatisering, lager og salgspris fløj gennem luften i de 5-6 mands store grupper, der meget koncentreret arbejdede på at give virksomheden succes. En af eleverne var helt rød i kinderne af bar koncentration og iver, og det var helt tydeligt, at det havde en stor indflydelse på de unge HHX-elever, at erhvervsfolk fra blandt andet Danske Bank, PWC, Kentto, Mårtensson EL, Camus A/S, Fundament A/S, Montagegruppen A/S, EBH Byg, Selandia Advokater og HP Tennisanlæg var mødt op for at dyste med de unge handelsskole-elever. Der var en skøn blanding af unge i moderigtige klæder og forretningsfolk i jakkesæt eller flotte skjorter og pæne nederdele for kvindernes vedkommende.

holbk-3
Der blev regnet og tænkt, så det knagede i gruppe 1, der løb med sejren. Det er direktør for Holbæk Erhvervsforum, Kenny Jensby, der taster på lommeregneren. 

Selv om alle havde et koncentreret blik i øjnene, var det erhvervsfolkene, der løb med sejren.  Hold 1 vandt samlet, og det var også nogle af de tunge drenge, der lå i feltet. Direktør for Holbæk Erhvervsforum, Kenny Jensby, erhvervsdirektør i Danske Bank, Per Bjørk, advokat Sten Rasmussen fra Selandia Advokater, Gregers Hastrup fra Scandinavian Servicepartner samt Niels Pedersen fra Nissan løb med sejren. Holdet fik en klapsalve og hver en Toblerone på 360 gram for indsatsen.

Der blev også kåret et vinderhold blandt eleverne. De fik ligeledes chokolade og klapsalver.

holbk-4
Underviser i blandt andet virksomhedsøkonomi Leif Vanting (lyserød skjorte) taler med nogle af eleverne om spillet. Der var enighed om, at det var en spændende dag i skole. 

Borgmester Søren Kjærsgaard (V) bød velkommen og blev også og dystede sammen med eleverne og erhvervsfolkene fra Holbæk. Dagens udfordring afsluttedes med en prægtig buffet til alle sponsoreret af Danske Bank og PWC. Det var ligeledes de to virksomheder, der havde sponsoreret hele dagen til elevernes og egen fornøjelse.

Tekst og foto: Tina Friis Hansen