b_rnehuset_hagested_08_Den 14. september holder Dagtilbud Katrinedal markedsdag i Gislinge. Dagen byder på masser af aktiviteter for børn, som skal vise forældrene, hvad børnene lærer i hverdagen.

Du kan komme på skovtur med bind for øjnene, lære at sige goddag som en krabbe eller prøve kræfter med et bænkebidderløft. Oplevelserne er i børnehøjde, når der er markedsdag i Gislinge den 14. september fra kl. 14.00-17.00. Men de flere end 20 aktiviteter er ikke kun stablet på benene for sjov og ballade. De skal vise forældre, hvordan børnene udvikler sig gennem læring.

Læring og inspiration gives videre
I år kommer markedsdagen til at folde sig ud på grønsværen i Gislinge. Formålet med markedsdagen er at give forældrene mulighed for at opleve, hvad børnene lærer i deres børnehus eller dagpleje.

”Markedsdagen skal vise forældrene, at deres børn gennemgår et sammenhængende læringsforløb gennem hele barndommen. Samtidig håber vi, at forældrene kan blive inspireret til, hvordan de kan stimulere deres børns udvikling derhjemme,” siger Ziska Seirup områdeleder i Dagtilbud Katrinedal.

Hver aktivitet bliver lavet som en stationspost, hvor der kommer til at stå fagpersonale til at styre slagets gang. Her kan forældrene komme i dialog med personalet om den enkelte aktivitet, og om hvordan den kan understøtte barnets læring og udvikling.

De små og store synger
Til markedsdagen kommer også beboere fra Stenhus Plejecenter. Her har Dagplejen Evigglad nemlig været på besøg to gange om måneden siden 2014 for at synge sange med de ældre, som de kender fra deres barndom. På onsdag samles de to genrerationer igen for at nyde godt af hinandens selskab.

”Det var en vigtig læring for børnene at øve sangene, inden vi skulle på tur og at interagere med nye mennesker,” fortæller Nina Thomasen dagplejer i Dagplejen Evigglad.

Fakta
Tidspunkt: Onsdag den 14. September kl. 14.00 – 17.00
Sted: Kirkevej 1, Gislinge (på fodboldbanerne bag børnehuset Solsikken)
Entré: Det er gratis at deltage, og alle er velkomne