Brian Mikkelsen
                          Brian Mikkelsen

Brian Mikkelsen, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti, har skrevet følgende debatindlæg om boligskatterne:

Boligskatterne skal ikke stige – de skal afskaffes.

Det Konservative Folkeparti har længe kæmpet for at skabe trygge rammer om boligejernes økonomi. Derfor blev jeg også meget chokeret, da De Økonomiske Vismænd i tirsdags i Berlingske forslog at øge beskatningen af ejerboliger – som vel og mærke i forvejen oplever, at deres boligskat vil være mere end fordoblet i 2020, hvis man sammenligner med skattetrykket i 2001. Det viser desværre, at vores statskasse bliver mere og mere grådig. Og nu ønsker De Økonomiske Vismænd at forsætte ud af samme sti. Det bliver et klart nej tak herfra.

De danske boligejere fortjener mere tryghed og flere muligheder. Det oplever man hurtigt, hvis man tager ud blandt boligkvarterne i de sjællandske kommuner, som både rummer hårdtarbejdende børnefamilier og pensionister. For her lever borgere, som i øjeblikket knokler hårdt for det danske samfund. Og som tak får disse boligejere et kæmpe skattesmæk – som har været stigende siden 2001. Det kommer jeg aldrig til at se det retfærdige i. Derfor skal vi også hurtigst muligt skabe et nyt boligskattesystem.

I Det Konservative Folkeparti har vi fremlagt vores plan til at skabe mere tryghed for landets boligejere. Vi ønsker kort sagt, at danskerne ikke længere skal betale skat for blot at bo i deres eget hjem. For det er på tide, at der er nogen som tager boligejernes udfordringer seriøst. Og ikke mindst taler deres stemme. Det vil vi gøre ved efterårets mange politiske forhandlinger. Så der igen bliver skabt flere muligheder og mere tryghed for boligejerne i Danmark.