Havnepladsen ved værftet har hidtil været navnløst, men tirsdag fik pladsen sit officielle navn. Pladsen hedder nu Anton Nielsens Plads efter skibsbyggeren, der stod i spidsen for Holbæk Skibs- og Bådbyggeri. Det oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Holbæk HavnDen 26. juli fik havnepladsen ved værftet officielt et nyt navn. Viceborgmester John Harpøth afslørede navnet og fortalte historien bag. Det skete ved et arrangement på havnepladsen, der sluttede med ankomsten af vikingeskibene fra vikingefestivalen ”Kongens Togt”.

Hæder til lokal erhvervsmand
Navnet Anton Nielsens Plads er bestemt ikke tilfældigt. Anton Nielsen var en stor del af Holbæks erhvervsliv fra 1938, hvor han overtog værftet, og frem til 1960, hvor hans sønner overtog foretagendet efter ham. Holbæk Skibs- og Bådbyggeri udviklede sig til en virksomhed, der rakte ud over landets grænser, og som høstede stor anderkendelse, indtil det lukkede efter næsten 80 års virke.

”Når vi har opkaldt pladsen efter Anton Nielsen, er det både hans engagement som lokal erhvervsdrivende og hans passion for det gode maritime håndværk, vi hædrer,” fortæller John Harpøth, der udover at være viceborgmester også er uddannet tømrer.

Netop passionen for det gode håndværk fylder i værftets lokaler i dag, hvor foreningen Holbæk Gl. Havns Beddinger, Produktionsskolen NV-Pro og klatreklubben bor side om side. Her bruger Produktionsskolen og Holbæk Gl. Havns Beddinger det gamle værfts lokaler til at udforske og udvikle gennem håndværk.